Jump to content



Samsung SH-S203B PIE/PIF Errors


n1ck0s

Recommended Posts

Πρόσφατα αγόρασα το εν λόγω DVD Writer και πρέπει να πω πως είναι κορυφαίο. Με τις πρώτες δοκιμές απογοητεύτικα που δεν μπορεί να αναφέρει PIE/PIF errors με το Nero CD-DVD Speed αλλά τελικά δεν έφταιγε το drive.

Για όσους έχετε το ίδιο SH-S203B βρείτε στη registry το κλειδί που ακολουθεί και σβήστε τα "SAMSUNG" και "TSST".

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ahead\Nero Toolkit\CD Speed\CD Quality]

"Blocked"="PIONEER,SAMSUNG,TSST,HL-DT-ST,PLEXTOR"

Μετά απο αυτό μπορείτε να τρέξετε το Disc Quality test από το Nero CD-DVD Speed. Δεν ξέρω βέβαια πόσο αξιόπιστα είνια τα αποτελέσματα του τεστ... Το επίπεδο λαθών που αναφέρει παραείναι χαμηλό.

tsstcorpcddvdwshs203bsbvw3.th.png

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κατ' αρχήν σε ευχαριστώ για το hint. Με γλυτώνεις από μια επιπλέον σκοτούρα με το συγκεκριμένο DVD recorder.

Θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις γράψει καθόλου DVD+R DUAL LAYER.

Σήμερα ήδη χάλασα 3 Verbatim 2,4x DVD+R DL.

Τα δύο πρώτα τα έγραψα με το Nero Burning ROM 7.5.7.0 και το τρίτο με το DVD FAB PLATINUM 3.0.8.0. Και με τα τρία το ίδιο πρόβλημα : δεν διαβάζεται το 2ο layer. Μάλιστα με το Show Time είχα και μπλε οθόνες και αυτόματη επανεκκίνηση του υπολογιστή όταν προσπαθούσα να δω κομμάτι της ταινίας που ήταν στο 2ο layer (το πρώτο παραδόξως παίζει καλά). Παρόμοια κολλήματα χωρίς reset και με άλλα software players αλλά και στο επιτραπέζιο DVD recorder/player. Και τα δύο προγράμματα εγγραφής δήλωσαν πως ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εγγραφή.

Το Nero CD-DVD Speed στην εξέταση των sectors στο DVD (τελευταία tab) δείχνει ακριβώς στο 50% κόκκινο (bad) sector και σταματάει το τεστ.

Στο διαδίκτυο διάβασα όχι και πολύ καλά λόγια για τη συμβατότητα του Samsung S203B με dual layer δισκάκια. Απογοητεύτηκα γιατί από όλους άκουσα τα καλύτερα πριν το αγοράσω και τώρα δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω 100%.

Μπορείς μήπως να βοηθήσεις τι να κάνω (εκτός από firmware update που θα κάνω όταν αγοράσω μερικά ακόμα δισκάκια);

Λες να φταίει ο sata controller και πως το διαπιστώνω αυτό ; Έχω ήδη έναν Seagate 500GB πάνω του που δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα.

Το σύστημα είναι AMD Athlon 64 3500+, MSI K8N Neo4-FI με nVidia nForce 4 Ultra Chipset, 2GB Ram, Seagate 250GB pata, Seagate 500 sata, BenQ 1655, Samsung S203B (και τα δύο τοποθετημένα πρόσφατα, σχεδόν καινούρια ακόμα), Windows XP home SP2 Paneuropean-english.

Please , μια βοήθεια!!:cry:

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο δισκάκι (από τα 4 συνολικά) που χάλασα το έγραψα με το BenQ. Όταν το έγραφα ήταν όντως ανοιχτό το Kaspersky Internet Security, όμως απέδωσα την αποτυχία στο Nero, γιατί έβγαλε μήνυμα σφάλματος στο 88% και μετά ότι το πρόγραμμα not responding.

Στα υπόλοιπα 3 DVD είχα κλείσει τα πάντα ακόμα και τη σύνδεση στο διαδίκτυο και το άφησα να γράψει στα 2,4x τα 2 πρώτα και στα 4x στο τελευταίο. Οι εγγραφές τελείωσαν κανονικά , δισκάκια όμως γιόκ!

Ώστε επηρεάζουν και τα firewall στα DVD DL; Πολύ περίεργα πράγματα.

Πάντως ψάχνοντας τις τελευταίες ώρες σε διάφορα φόρουμ ξένα, διάβασα και από άλλους προβλήματα με το συγκεκριμένο συνδυασμό recorder και Dual layer DVD και φοβάμαι πως δεν θα βρω εύκολα άκρη , καθότι και ψιλοάσχετος...

Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.