Jump to content



Ενημέρωση Όρων Πρόσβασης & Χρήσης και Σύστημα Ποινών.


Recommended Posts

Αγαπητά μέλη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις τροποποιήσεις στους Όρους Πρόσβασης & Χρήσης καθώς και για το Σύστημα Ποινών, το οποίο αποτελεί feature(sic) της νέας έκδοσης VBulletin.

Η βασικότερη αλλαγή στους Όρους Πρόσβασης & Χρήσης αφορά την χρήση των υπογραφών. Όπως θα διαπιστώσετε και στην αντίστοιχη σελίδα, οι κανόνες που ισχύουν πλέον για τις υπογραφές είναι οι κάτωθι:


  • Οι υπογραφές κειμένου δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 4 γραμμές. Κάθε υπογραφή μπορεί να περιέχει 1 εικόνα με διαστάσεις όχι μεγαλύτερες από 600(width) x 82(height) pixels και μέγεθος 35kbytes.
  • Στις υπογραφές επιτρέπονται παραπομπές(links) που οδηγούν στο TheLab.gr, σε ιστοσελίδες με αποτελέσματα bench (orb, hwbot) ή σε ιστοσελίδες οι οποίες έχουν εγκριθεί από την ομάδα του Thelab.gr. Παραπομπές σε προσωπικές ή σε μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιστοσελίδες ΔΕΝ επιτρέπονται. Αυτού του τύπου οι παραπομπές μπορούν να καταχωρηθούν στο αντίστοιχο πεδίο του πίνακα ελέγχου.
  • Απαγορεύεται ρητά η διαφήμιση εμπορικών ή μη προϊόντων και υπηρεσιών μέσω links ή banners τοποθετημένα στην υπογραφή. Σε αυτή την περίπτωση οι υπογραφές θα αφαιρούνται με ταυτόχρονη ειδοποίηση του παραβάτη.
  • Απαγορεύεται ρητά η χρήση υπογραφών που σχετίζονται με αγορές/πωλήσεις προϊόντων. Για αγορές/πωλήσεις υπάρχει σχετικό υποφόρουμ.
  • Οι υπογραφές θα πρέπει να ικανοποιούν τους γενικότερους όρους πρόσβασης και χρήσης του TheLab.gr. Στην αντίθετη περίπτωση οι Administrators/Moderators έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν την υπογραφή ή ακόμη και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του μέλους (ban).

Για λόγους ευκολίας και αποφυγής παρεξηγήσεων σας παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε οι υπογραφές σας να είναι σύμφωνες με τους κανόνες. Σε περίπτωση που κάποιο μέλος αμελήσει να αλλάξει την υπογραφή του, η υπογραφή θα διαγράφεται και το μέλος θα ενημερώνεται μέσω π.μ.
Δεν έχουμε σκοπό να εφαρμόσουμε τις ποινές σε μέλη που απλά αμέλησαν να αλλάξουν τις υπογραφές τους.
Ποινές θα εφαρμόζονται σε νέα μέλη που αγνόησαν τους κανόνες καθώς και σε μέλη που αγνόησαν την διαγραφή της υπογραφής τους και τους νέους, εν ισχύ, κανόνες.


Σύστημα Ποινών
Η νέα έκδοση του VBulletin μας έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστούμε με το νέο σύστημα ποινών, το οποίο και αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε.
Το σύστημα βοηθά στο να αποσυμφορήσουμε τα threads από παρατηρήσεις και παρεξηγήσεις(η παρατήρηση/ποινή ανακοινώνεται με πμ στο μέλος και όχι στο thread) καθώς και να ακολουθήσουμε μία αντικειμενικότερη τακτική όσο αφορά τις παρατηρήσεις και τους αποκλεισμούς.

Πως λειτουργεί ;
Το σύστημα αυτό επιτρέπει στους moderators/administrators να χρεώνουν τους χρήστες με κάρτες και πόντους ποινής στις περιπτώσεις όπου διαπιστωθεί παραβίαση των κανόνων του site.
 

  • Η Κίτρινη Κάρτα αντιστοιχεί σε παρατήρηση και αποτελεί μία φιλική προτροπή προς τον χρήστη ότι είτε παραβιάζει κάποιον κανόνα άθελά του, είτε ότι με τις καταχωρήσεις του δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
  • Η Κόκκινη Κάρτα αντιστοιχεί σε πόντο ποινής και αποτελεί σαφή προειδοποίηση προς τον χρήστη ότι η καταχώρησή του είναι αντίθετη με τους όρους και τους κανόνες του TheLab.
  • Κάθε παραβίαση κανόνα του TheLab ισοδυναμεί με 1 πόντο ποινής ο οποίος έχει ισχύ 10 ημερών.
    Εξαίρεση αποτελεί η εξύβριση, όπου ο χρήστης χρεώνεται 2 πόντους ποινής, οι οποίοι έχουν ισχύ 15 ημερών.
  • Στην περίπτωση που ο χρήστης χρεωθεί 5 πόντους ποινής, αποκλείεται αυτόματα από το forum για 5 ημέρες.
  • Η μορφή με την οποία εμφανίζονται οι πόντοι στο profile του χρήστη, είναι η ακόλουθη: Infractions: x/y ( z ), όπου x είναι ο αριθμός των κίτρινων καρτών, y ο αριθμός των ενεργών πόντων και z το σύνολο των πόντων.

Στις περιπτώσεις όπου διαπιστωθεί πως η συμμετοχή ενός μέλους έχει απώτερο σκοπό την διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του forum, η Διοικητική Ομάδα του TheLab διατηρεί το δικαίωμα μόνιμης απομάκρυνσης του μέλους χωρίς την χρήση του συστήματος πόντων.

Βασική μας αρχή παραμένει η ανταλλαγή απόψεων στο φιλικό πνεύμα που διακατέχει το TheLab από την 1η ημέρα της ίδρυσής του και για τον λόγο αυτό θα διαγράψουμε όλους τους πόντους που χρεώθηκαν ορισμένοι χρήστες κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας του συστήματος.
Οι πόντοι θα διαγραφούν αποκλειστικά και μόνο λόγω της ελειπής ενημέρωσης σχετικά με το νέο αυτό σύστημα.


Με φιλικούς χαιρετισμούς,

η Δ.Ο. του Thelab.gr .

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Μικρή ενημέρωση των όρων χρήσης. Συγκεκριμένα ενημερώθηκε η παρακάτω πρόταση στην κατηγορία των Αγγελιών.

# Οι Moderators και οι Administrators έχουν το δικαίωμα να κλειδώσουν ή ακόμη και να διαγράψουν οποιοδήποτε θέμα αγοραπωλησίας όταν γίνεται α) για διατήρηση του θέματος του χρήστη στην πρώτη σελίδα του forum, β) είναι κακόβουλο, γ) υπάρχει υποψία απάτης ή παρεμπορίου.

Παρακαλούμε τους χρήστες μας να μας αναφέρουν όποια παρόμοια περιστατικά.

Με εκτίμηση,

η Δ.Ο. του TheLab.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Αγαπητά μέλη,

Αποφασίσαμε πλέον να επιτρέπουμε links στις υπογραφές σας. Στις υπογραφές σας μπορείτε να βάλετε links από τα προσωπικά σας blogs, photo galleries, προφίλ κοινωνικής δικτύωσης, σελίδες από benches, gaming scores κλπ.

Συνεχίζεται να απαγορεύεται η προβολή ιστοσελίδων που έχουν ως σκοπό την προώθηση των υπηρεσιών σας, προώθηση προϊόντων και γενικά κάθε είδους διαφήμιση με σκοπό το κέρδος.

Επίσης, παραμένει ο περιορισμός για μεγάλες εικόνες, καθώς και του ορίου των 4 γραμμών κειμένου ανά υπογραφή ώστε να αποφύγουμε τυχόν μεγάλες υπογραφές που επιβαρύνουν τις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

η Δ.Ο. του TheLab.gr

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.