Jump to content



WD 74g Raptor UDMA 5 ?


Kyaner

Recommended Posts

Γεια σε όλους

Από τότε που αγόρασα τον WDC WD740DG-75FLA1 δεν έχω καταφέρει να τον κάνω να αναγνωριστεί από τα windows ως scsi device η sata150.

Αποτέλεσμα να δουλεύει σε UDMA5 και η απόδοση του παρότι είναι αριστη να μην ανταποκρίνεται στη πραγματική.

Για την ακρίβεια τρέχοντας το HD Τach ανακάλυψα ότι είναι ελάχιστα ποιο γρήγορος από ένα Maxtor Sata 80gig που έχω.

Παρότι το σκληρό τον έχω εδώ και αρκετά χρονια, δεν ασχολήθηκα ποτε με το συγκεκριμένο θέμα, αλλα μιας και τώρα το σύστημα που έχω είναι αρκετά γρήγορο από όλες τις απόψεις, είπα να δω μήπως μπορώ να κάνω κάτι για να διορθώσω αυτό το αγκάθι.

Αν γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να το φτιάξω παρακαλώ ας με ενημερώσει.

Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά δουλεύει, απλά τους SATA δίσκους τα Windows τους εμφανίζουν τις περισσότερες φορές ως UDMA5. Για να φαίνεται κάτι διαφορετικό όπως SCSI controller πρέπει κατά την εγκατάσταση να βάλεις με F6 κάποιους πρόσθετους drivers του controller ή του chipset πάνω στο οποίο βρίσκεται ο δίσκος σε περίπτωση που τα Windows δεν το βλέπουν by default. Σε μια τέτοια περίπτωση εμφανίζουν τον controller ως SCSI controller. Το hd tach μόνο δεν νομίζω ότι λέει κάτι..

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να βάλεις τον sata controller σε AHCI mode και τότε θα παίξει full ο Raptor.

Συνήθως αυτό θέλει να γίνει και πάλι format και εγκατάσταση Win, αλλά κάποιος εδώ νομίζω είχε πεί πως το έκανε και χωρίς format...

Ψαχτο λίγο...

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις.

Κατά δεύτερον, ακολούθησα τη διαδικασία, το γύρισα σε AHCI αλλα δεν είδα απόλυτος καμια διαφορα στην απόδοση, ότι στατιστικά μου έβγαζε το HD ΤACH πριν μου βγάζει και τώρα.

Επίσης στο IDE ΑΤΑ/ΑΤAΡΙ Controller τώρα μου βγάζει θαυμαστικά στα primary και στο secondary IDE channels και στο Primary που κοίταξα τα drives είναι σε PIO mode...

Link to comment
Share on other sites

Από BIOS πέρασα και το SATA controller και το PCI controller σε AHCI, μόλις πέρασα το PCI πάλι σε IDE έφυγαν τα extra κανάλια οποτε έφυγαν και τα θαυμαστικά μαζί τους.

Αυτή τη στιγμή κανένας σκληρός δεν εμφανίζεται σε IDE κανάλι οποτε δεν μπορώ να ελέγξω σε τι mode δουλεύουν πια...

Τα random access test που έκανα και με HD Τach και με Everest μου βγάζουν σωστά access τimesγια όλα τα drives με το raptor να βγάζει 7.8ms

Το πρόβλημα είναι στο Burst speed test που μου το βγάζει στα 121.7 MB/s

Επίσης στις ιδιότητες του WD από ότι βλέπω στο Device Instance ακόμα γραφει IDE

8hkx1ixvt5b6cfdkvzb8_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.