Jump to content



Scaling Prob σε overclocked cpu


qbiefox

Recommended Posts

Καλησπερα. Εχω εναν Ε6850 στα 3.6 για καθε μερα (400χ9). Το θεμα εχει ως εξης : Ενω στα XP το scale γινεται κανονικα απο 3600 (400χ9) σε 2400 (400χ6), στα 8.04 το scaling applet που εχω στο taskbar βλεπει να γινεται scale απο 3000 σε 2000 δλδ σε stock συχνοτητες. Γιατι συμβαινει αυτο και τι μπορω να κανω για να το διορθωσω? Εχω ψαξει αρκετα στο net αλλα λυση δεν βρηκα. Υπαρχει κανα καλο toolακι για τα ubuntu για overcloking?

ΥΓ: Επισης, το lmsensors που εχω βαλει βλεπει τις temps του cpu περιπου 10 βαθμους κατω σε σχεση με τα toolakia των windows? Υποπτευομαι οτι διαβαζει τα temps απο την μητρικη και οχι απο τους αισθητηρες του cpu. Μπορω να κανω κατι για αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντύπωση ότι μπορεί να είναι λάθος των αισθητήρων και των προγραμμάτων που βλέπουν τις συχνότητες. Για overclocking υπάρχει tool μόνο για τις nvidia κάρτες το nvclock.

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ειναι οτι το scaling applet ερχεται preinstalled με τα ubuntu. Γι' αυτο το λογο φοβαμαι μηπως κανει underclock τον cpu. Για το nvclock το ξερω, το εχω βαλει αν και δεν εχω κατσει να ασχοληθω και πολυ με την καρτα. Καλα δεν εχει κανεις overclocked cpu σε ubuntu? Λιγο δυσκολο... Τι χρησιμοποιειτε για συχνοτητες, temps κλπ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γιατί δεν παίζουν? Εμείς δλδ όλα αυτά πως τα βλέπουμε?

http://vistakiller.blogspot.com/

και το quake wars,open arena, world of padman πως το παίζουμε σε linux χωρίς driver?

Και μαζί με τους 29 κατασκευαστές που είπες εγώ θα προσθέσω και άλλους 1000 κατασκευαστές antivirus :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.