Jump to content



ασυμβατότητα κάρτας γραφικών και τροφοδοτικού;


vanimar

Recommended Posts

Καλησπέρα, χρόνια πολλά.

Λοιπόν, δεν ξέρω αν έπρεπε να γράψω εδώ ή στο τμήμα που αφορά τα τροφοδοτικά.

Το πρόβλημα υφίσταται με διάφορα next gen παιχνίδια με τα οποία ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό και είναι το εξής. Για παράδειγμα, καθώς παίζω cod4, ύστερα από λίγη ώρα (αυτό είναι σχετικό), οι υφές αρχίζουν και χαλάνε. Εμφανίζονται στις υφές, διάφορα χρωματιστά τετραγωνάκια. Ελάχιστες φορές βγήκα εντελώς έξω από το παιχνίδι διότι στην εικόνα άρχισαν να εμφανίζονται διάφορες "μύτες" λες και έχεις τραβήξει κάποιο vertex από τη γεωμετρία και έχει καταστρέψει όλη την σκηνή. Τέλος πάντων, έβγαινα ξαναέμπαινα στο παιχνίδι αυτό έφτιαχνε αλλά μετά από λίγο πάλι τα ίδια. Έβαλα το stalker, όλα μια χαρά μέχρι που μπαίνω σε ένα δωμάτιο και τα γραφικά κατέρρευσαν πάλι. Μείωσα τα settings στο παιχνίδι και έτρεχε κανονικά. Το τραγικό όμως είναι ότι πέρασα το assasin's creed και μετά από ελάχιστη ώρα παιχνιδιού και ανάλογα με το μέρος που θα πας ξαφνικά εκτός των παραπάνω συμπτωμάτων, η οθόνη γίνεται σαν πολύχρωμη σκακιέρα και δυο φορές κόλλησε και με πέταξε έξω. Hard reset.

Το έψαξα λίγο και διάβασα ότι μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό. Δείτε αυτό:

http://www.driverheaven.net/ati-graphic-cards/124694-x1900xt-video-artifacts-oblivion-others-games.html

Τέλος πάντων διάβασα ότι οι Χ1900ΧΤ απαιτούν τουλάχιστον 30αμπέρ στα 12βολτ ή κάτι τέτοιο. (Δεν γνωρίζω, είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα). Κάτι τέτοιο λέει και το παραπάνω λινκ μεταξύ άλλων. Το site της sapphire χαρακτηριστικά αναφέρει ότι τροφοδοτικά που δεν πληρούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα δημιουργούν πιθανώς τα συμπτώματα που έχω. Λοιπόν το τροφοδοτικό που έχω είναι το enermax eg565ax-ve (g) fmaII 535W 200-240VAC

+3.3V: 32A

+5V: 32A

+12V1: 22A

+12V2: 22A

-12V: 0.6A

+5Vsb: 3A

+3.3V & +5V: 170W

+12V TOTAL: 34A

TOTAL POWER: 535W

(αυτά αναγράφονται στο κουτί)

και θα ήθελα να μάθω τι χρειάζομαι, τροφοδοτικό, κάρτα, format ή οτιδήποτε;

Υπάρχει κάποια οικονομική λύση;

Να είστε καλά.

Link to comment
Share on other sites

γαμώτο δεν σας πρόλαβα. Λοιπόν δεν έχω ασχοληθεί με υπερχρονισμό της κάρτας και το λειτουργικό πάνω στο οποίο τρέχουν είναι winxp service pack 2.

Όσον αφορά την θερμοκρασία, νομίζω ότι ψύχεται επαρκώς με τον ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Εγώ δεν έχω προσθέσει κάποιο μέσο ψύξης. Η θερμοκρασία ακόμη και λίγο πριν κολλήσει βρίσκεται σε 60 - 70οC.

Link to comment
Share on other sites

δεν λεει και πολλα σκετη η ενδειξη του αισθητηρα...ειναι καθαρη η καρτα?η σκονη εμποδιζει φοβερα την ψυξη..καλη ροη αερα στο κουτι εχεις?τι αλλες συσκευες εχεις στο κουτι?ποσο καιρο εχεις το τροφοδοτικο?τα τροφοδοτικα ,με υπερβολικη χρηση ,χανουν την αποδοτικοτητα τους οσο περνα ο καιρος...

Link to comment
Share on other sites

Έχω το ίδιο τροφοδοτικό στο σύστημα της υπογραφής και δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα στη σταθερότητα του συστήματος.

Ή το τροφοδοτικό σου για κάποιο λόγο έχει αποκτήσει πρόβλημα, ή η κάρτα είναι για rma (πιθανότερο μου φαίνεται). Τέλος, σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις, έχω δει και artiofacts που οφείλονται σε overclocking του υπόλοιπου συστήματος.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.