Jump to content



«Νέα παγκόσμια ενεργειακή τάξη» προβλέπει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΙΕΑ


VIL

Recommended Posts

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=903085&lngDtrID=251

«Εισερχόμαστε σε μια νέα παγκόσμια ενεργειακή τάξη» δήλωσε στο Associated Press ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΙΕΑ, Φατίχ Μπιρόλ.

Τι να πώ? αντί να τρέχουν σαν τρελοί για τις εναλλακτικές λύσεις ενέργειας αντ αυτού θαρρείς και μιλάνε σε λοβοτομημένους.

Τα σχόλια δικά σας

«Εισερχόμαστε σε μια νέα παγκόσμια ενεργειακή τάξη» πω πω τι είπε ο άνθρωπος ?

Link to comment
Share on other sites

Ίσως πολλοί να μην το γνωρίζουν, αλλά υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο θεωρίες σχετικά με την προέλευση του πετρελαίου. Η θεωρία της βιοτικής και της αβιοτικής προέλευσης.

Η πρώτη-και ευρέως αποδεκτή- υποστηρίζει ότι το πετρέλαιο προέρχεται από κουφάρια ζώων που αποσυντίθενται στο εσωτερικό της γης και κατά συνέπεια μια μέρα θα τελειώσει.

Η δεύτερη ότι το πετρέλαιο παράγεται από φυσικές διεργασίες στο εσωτερικό της γης και είναι επομένως ανεξάντλητο αρκεί να μην καταναλώνουμε περισσότερο απ'όσο παράγεται.

Τη δεύτερη θεωρία υποστηρίζουν οι Ρώσοι επιστήμονες όπως αυτοί εδώ:

http://www.gasresources.net/DisposalBioClaims.htm

Βρήκα μάλιστα και μία ιστοσελίδα που ο συντάκτης της λέει ότι ότι οι Ρώσοι έχοντας ως γνώμονα το λίαν μακροχρόνιο κέρδος σε αντίθεση με τις αμερικάνικες,ιδιωτικές πολυεθνικές ανέπτυξαν τεχνολογία υπερβαθείας γεώτρησης για να εξάγουν το πετρέλαιο από τον μανδύα της γης. Χάρη σ'αυτήν, σύμφωνα με τον γράφοντα οι Ρώσοι βρήκαν και πρότειναν στους βιετναμέζους την συνεκμετάλλευση μεγάλου κοιτάσματος, τη στιγμή που οι Αμερικάνοι έιδικοί αποχωρούσαν, χαρακτηρίζοντας την περιοχή άγονη(barren).

http://www.vialls.com/wecontrolamerica/peakoil.html

Στη συνέχεια προσπαθεί να εξηγήσει γιατί η θεωρία του Peak oil είναι αβάσιμη. Η θεωρία αυτή μιλά,εκτός των άλλων, για το ολοένα αυξανόμενο κόστος εύρεσης και γεώτρησης του πετρελαίου σε σχέση με τα προκύπτοντα οφέλη(ενέργεια που ξεδεύουμε για να ανασύρουμε το πετρέλαιο προς το ενεργειακό όφελος που παίρνουμε από το εξορυχθέν πετρέλαιο). Ισχυρίζεται πως υπάρχει η κατάλληλη διαδικασία συντήρησης ενός αγωγού εξόρυξης έτσι ώστε αυτός να διατηρήσει τη μάξιμουμ αποδοτικότητά του. Η διαδικασία στοιχίζει μερικά εκατομμύρια δολλάρια για αρκετά χρόνια και οι αμερικάνικες πολυεθνικές-σύμφωνα με αυτόν-δεν την εφαρμόζουν λόγω βραχυπρόθεσμων οικονομικών στόχων.

Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύουν αυτά στο δεύτερο σάιτ, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχα ακούσει για εναλλακτικές θεωρίες πάνω στην προέλευση του πετρελαίου. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που ο μέσος άνθρωπος μαθαίνει πάντα για τις "ορθόδοξες" θεωρίες, που συνήθως προοικονομούν δυσάρεστες καταστάσεις γι'αυτόν, ενώ ο αντίλογος στα μεγάλα και έγκυρα(; ) ΜΜΕ θάβεται;

ΕΔΙΤ: Μάλιστα υπέρμαχος της θεωρίας της αβιοτικής προέλευσης ήταν και ο ρώσος χημικός Μεντελέγιεφ. Ήταν ο εφευρέτης του περιοδικού πίνακα των στοιχείων που μαθαίναμε στη χημεία.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική μου άποψη. Δεν με αφορά πώς και από πού προέρχεται το πετρέλαιο,αλλά οι επιπτώσεις της καύσης του και των επιπτώσεών (ρύποι) στην ατμόσφαιρα της γης μας, χλωρίδας - πανίδας- κλπ

Για αυτό και είπα παραπάνω για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, που δεν θα ρυπαίνουν ή θα (ρυπαίνουν πολύ λιγότερο).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.