Jump to content

secure erase σε ssd με jmicron controller

antonis

Recommended Posts

λοιπόν έχω 3 patriot warp 32gb σε raid 0 μετά από 4 χρονιά χρήσης και πολλά φορματ έχουν πέσει οι επιδόσεις τους και θα ήθελα μια που θα κάνω φορματ να τους περάσω ένα σβήσιμο μπας και επανέλθουν , έψαξα στο νετ για το τι και πως και δεν έβγαλα άκρη , άλλοι λένε οτι το έκαναν με το hdd erase και δούλεψε και άλλοι το αντίθετο ,άλλοι χρησιμοποίησαν linux live cd. με τα πολλά ζαλίστηκα .

έχει δοκιμάσει κάνεις να κάνει την διαδικασία σε τέτοιους ssd ?

τα φώτα σας παρακαλώ .

θα μου πείτε γιατί δεν δοκιμάζεις τους διάφορους τρόπους , απλά δεν μπορώ λόγο διάφορων προβλημάτων .

δοκίμασα σήμερα κάποια bench που είχα τρέξει παλιά τότε που είχα βάλει και τον 3ο patriot .οι 2 αγοράστηκαν μια εβδομαδιαίε πιο πριν και έγιναν κάποια τεστ με τον ανδρεα(hadji_a)

δεν ξέρω κατά πόσο αυτά τα τεστ "έριξαν¨τους δίσκους .

στο roadkill τα αποτελέσματα είναι πάνω κάτω τα ίδια

post-497-1414343577,9596_thumb.jpg

στο ΓΤΠ μαρκ εεε στο crystal disk mark ήθελα να πω λέει ότι νάνε δοκίμασα και την ίδια έκδοση με τότε και την νέα .

post-497-1414343577,9983_thumb.jpg

με τα πολλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα εάν αξίζει να κάνω erase για πείτε και εσείς .

to do or not to do!!!

να πω πως χρησιμοποιώ το perfect disk για deftag και το free space cleaner .

http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php/3401-SSD-DEFRAG-%28-Raid0-support%29-TONY-TRIM?p=39223#post39223

Χρήστο αν είδες το λινκ στο τέλος που είχε ποσταρει παλιά ο ζαχος έκανε δουλειά στους περισσότερους που το δοκιμάσαν .

νταξ δεν έχουν φτάσει στο σημείο να κολλάνε αλλά μετά από τόσα χρόνια πιστεύω πως κατι χάσανε ,μήπως με μια νεα εγκατάσταση των win στρώσουνε λιγο? (την έχουνε ακούσει λιγο ).

O ενας τροπος ειναι αυτος

http://www.outofspecs.gr/forum/content.php/603-SSD-Secure-Erase-%CE%9F-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%82?

Και ο αλλος με το Secure Erase.

Jmicron ειναι Trim δεν εχουν..απο εκει και περα..αν δεν σε κανουν πουλα και παρε κανεναν Ιntel/Vertex 2 ..και ας χασεις και λιγο.

με τον τρόπο του πανεα δηλαδή θα πρέπει να έχω έναν δίσκο την κάθε φορά πάνω έτσι?

το να πουλήσω τους patriot είναι λίγο απίθανο ποίος θα πάρει ssd 4 χρονών και πόσο να τους πουλήσω 50 ευρώ και τους τρεις? δεν λέει , το να πάρω άλλον ssd σατα 2 πάλι δεν λέει προτιμώ να μείνω έτσι μέχρι να αλλάξω πλατφόρμα και να πάρω και έναν σατα 3 ssd μαζι .

θα δω όταν έρθει η ώρα του φορματ αν δεν παίξει το hdd erase θα δοκιμάσω τον άλλο τρόπο και βλέπουμε.

• 2 weeks later...

τελικά δεν έπαιξε το hd parm και απλά τους έκανα ένα φορματ από το live cd των ubuntu , μετά έκανα καθαρή εγκατάσταση και έτρεξα το atto και το crystal disk mark

τα νούμερα αναμενόμενα πάνω κάτω όπως πριν μόνο η αίσθηση καλυτέρεψε σε σχέση με πριν .

post-497-1414343578,3024_thumb.png

post-497-1414343578,2681_thumb.png

όσοι έχετε raid με ssd δοκιμάστε αυτό εδω .

ανοίγουμε το cmd και γράφουμε :

fsutil behavior query disabledeletenotify

αν μας βγάλει αυτό εδώ :

DisableDeleteNotify = 1 τότε δεν έχουμε TRIM

αν μας βγάλει αυτό εδώ :

DisableDeleteNotify = 0 τότε εχουμε TRIM

σε έμενα με τον intel rapid storage manager 10.6.0.1002 έβγαλε αυτό εδώ :

post-497-1414343578,6946_thumb.png

post-497-1414343578,741_thumb.png

με λίγα λόγια φαίνεται να έχω TRIM , το θέμα είναι ότι οι ssd μου δεν υποστηρίζουν TRIM οποτε κατι εκανε η INTEL με τον RST .

post-497-1414343579,4919_thumb.png

post-497-1414343579,53_thumb.png

Αυτη η εντολη ειναι για να δεις αν ειναι ενεργοποιημενο το trim σαν feature των windows 7(απο το software μερια). Δεν λεει αν εχεις trim γενικα. Μπορει να εινει οn και το trim να μην δουλευει λογο hw (οπως στην περιπτωση σου).

Sent from my iPhone 3GS using Tapatalk.

• 4 months later...

το βάζω εδω να μην ανοίγω αλλο θεμα .

πρόσφατα το πισι μου άρχισε να σέρνετε . μια μερα κόλλησε για τα καλα κα δεν έμπαινε win , βαζω dvd να κανω φορματ πατάω να κάνει εγκατάσταση στους 3 ssd ξεκινάει αργα αργα σε σημείο πού λεω κατι παιζει , βάζω τα win σε usb και ξεκινάω παλι και σερνότανε το ιδιο , ε το αφήνω σχεδόν 4 ώρες μεχρι πού πετάει ενα bsod και στο ρεσταρτ ο ενας μαρκαρίστηκε με κοκκινα στο raid , σπάω το raid παω να το ξανα κανω τιποτα , με τα πολλα κανο raid τους 2 και κανω το φορματ κύριος σε 10 λεπτακια , μπαίνω win περνάω drivers κλπ και βλέπω μηνημα στο storage manager για τον ενα ssd πάτησα μια επιλογή που ειχε εκει ( δεν θυμαμε πια ) και πάω να τον κάνω διαμόρφωση απο την διαχείριση δισκων . αμ δε ενω των βλεπει δεν μπορεί να γινει διαμόρφωση (ουτε σε αλλο πισι ).

τα φωτα σας σώνεται ? η να τον ξεγράψω ?

για πειτε .

τον εβαλε φιλος στο πισι του ( δεν εχει ραιδ αυτος) και κανει τα ιδια δεν μπορει να τον κανει φορματ δοκημασε με διαφορα προγραμματα και λεει οτι δεν τον κανει .

και γω αυτο νομιζω γιατι σερνοτανε το πισι και με το που τον εβγαλα απο πανω εκανε το ινσταλ σε 6-7 λεπτα απο usb

μπορει να πέσανε τα νούμερα (κλαιν) αλλα σε αίσθηση ειναι πολυ καλύτερο αποτι πριν ενα μηνα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.