Jump to content



Ελεγχος ανεμιστήρων


sstav

Recommended Posts

Θέλω έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να ελέγχω τις στροφές των ανεμιστήρων του κουτιού εκτός από το Speedfan...δεν ζητάω να γίνεται με fan controller (ΗW) oυτε κάποιον οδηγό για το speedfan ...αν υπάρχει κάποιο SW utility που να σου βγάζει τα fans (CPU, Chassis FAN1, 2, 3, 4) και μια μπάρα που να τα αυξομειώνεις τα rpm από κει..ούτε να συσχετιζω σε profile τις θερμοκρασίες που επιθυμώ να έχω, ούτε αν ξεπεράσει κάποια οριο να αυξάνονται ποσοστιαία ούτε τίποτα τέτοιο....Υπάρχει κάτι ;;

Link to comment
Share on other sites

Τα περισσότερα s/w προγράμματα για αυτή τη δουλειά τα θεωρώ ημίμετρα.

Εξαρτώνται αποκλειστικά από το BIOS του υπολογιστή για να διαβάζουν τις στροφές των ανεμιστήρων και ποτέ δεν ξέρεις αν είναι 100% συμβατά με αυτό.

Η πλέον αξιόπιστη λύση είναι μόνο μέσω h/w fan controller...

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή ή speedfan ή ASUS Q-fan (ASUS P5K έχω) που ενεργοποιείται από το bios....εχω 3 s-flex στο TJ09 και όλοι δουλεύουν στο 100% (1500rpm). Θέλω να τους πάω στα 1200rpm χωρίς όμως fan controller...Κάποιο πρόγραμμα να δοκιμάσουμε και ας μην έχει 100% ακρίβεια στα rpm που θέλω;;;....Όταν λες δεν είναι 100% συμβατά με bios εννοείς ότι δίνεις 1200 rpm και σου βγάζουν 1000 ή 800;;;...Μάλλον θα πρέπει να μάθω το speedfan

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ ότι πολλές φορές αδυνατούν και να καταλάβουν ποιοί είναι οι σωστοί αισθητήρες του μπόρντ και για ποιόν ανεμιστήρα είναι ο καθένας από αυτούς.

Τέλος επειδή παίζουν με τα ρεύματα του BIOS (αυξομειώνουν τα volt στην ουσία) ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πόσο ακριβώς δίνουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.