Jump to content



Sennheiser HD485


afanas777

Recommended Posts

Εχοντας δoκιμασει διαφορα in-ear ακουστικα (creative κ.τ.λ) αποφασισα να αγορασω ear-cup ακουστικα, επειδη πραγματικα δεν αντεχα την πολυωρη χρηση με τα in-ear.

Ο καλυτερος μου φιλος εχει τα Sennheizer hd205. Πραγματικα είναι καλα ακουστικα οσον αφορα την ποιοτητα ηχου και η τιμη τους είναι εξαιρετικα χαμηλη για αυτό που προσφερουν. ΟΜΩΣ είναι φοβερα αβολα, αφου ‘καθονται’ πανω στο αυτι και όχι γυρω από αυτό. Σε πολυωρη χρηση είναι δεδομενο ότι θα πονεσει το αυτι σας. Εγω 30 λεπτα τα χρησιμοποιησα και πραγματικα δεν αντεχα άλλο.

Ετσι απερριψα τα hd205 και μετα από μεγαλη ερευνα κατεληξα στα sennheizer hd485. Οφειλω να ομολογησω, ότι η επιλογη μου βασιστηκε στα reviews που διαβασα στο internet και αυτό ηταν δικοπο μαχαιρι μιας και δεν τα ειχα δοκιμασει και υπηρχε μεγαλη πιθανοτητα να μην ηταν αυτό που ηθελα. Πηρα το ρισκο και τα παρηγγειλα μεσω ιντερνετ στα 80 ευρο.

Ηταν η καλυτερη επιλογη που μπορουσα να κανω. Ποτε δεν περιμενα τετοια ποιοτητα ηχου και τετοια ποιοτητα κατασκευης. Πραγματικα χωρις να υπερβαλλω προτιμω να ακουω μουσικη μεσω των HD485 παρα από το ηχοσυστημα marantz που εχω. Απιστευτη κρυσταλλινη αισθηση με ‘σωστο’ μπασο (όχι υπερβολικο, αλλα αισθητο). Ακομα και όταν ανεβαζα τερμα την ενταση στο marantz τα ακουστικα ανταποκρινονταν και η ποιοτητα του ηχου παρεμενε σχεδον αναλοιωτη. Εν αντιθεση με αλλα ακουστικα(κυριως sony) που στοχευουν κυριως στην pop μουσικη και εχουν ρυθμισμενο υψηλα το μπασο , τα HD485 είναι all-around ακουστικα που θα ανταποκριθουν καλα και στα games και στην pop μουσικη και στην techno και παντου. Τα συνδεσα και στο ipod και η ποιοτητα ηχου ηταν εξαιρετικη, αλλα πρεπει να επισημανω ότι η ενταση δεν ηταν η αναμενομενη (ισως για τα δικα μου γουστα ,γιατι μου αρεσει η πολύ δυνατη μουσικη ακομα και αν διαλυονται τα τυμπανα μου). Πιστευω ότι τα in-ear ακουστικα ταιριαζουν καλυτερα στο ipod.

Με αριστα το 10 για μενα παιρνουν 9 στην ποιοτητα ηχου.

Αν και η ποιοτητα ηχου των ακουστικων είναι σημαντικη για τους περισσοτερους, αυτό που είναι ακομα περισσοτερο σημαντικο είναι το ποσο βολικα είναι για τα αυτια μας, αφου οι περισσοτεροι τα χρησιμοποιουμε για αρκετα λεπτα ή και ωρες. Ε εδώ παιρνουν 10/10 τα hd485. Τα ακουστικα ‘καθονται’ γυρω από το αυτι. Είναι παναλαφρα, εχουν εξαιρετικα μαλακα μαξιλαρακια και κανουν σε ολους τους τυπους αυτιων. Εχουν πολύ μεγαλο ανοιγμα(για να χωρανε και οι αυταρες διαφορων),αλλα δεν θα αντιμετωπισουν προβλημα και αυτοι που εχουν μικρα αυτια μιας και είναι παναλαφρα και δεν θα τα αισθανεστε καν. Τα δοκιμασα επι 4 ωρες συνεχομενα και πραγματικα δεν με κουρασαν καθολου.

Η ποιοτητα κατασκευης φαινεται εξαιρετικη. Τα πλαστικα είναι ποιοτικα και δεν ακουω κανενα τριγμο. Φαινεται ότι αντεχουν ,αλλα για αυτό δεν μπορω να ειμαι σιγουρος αφου τα εχω μερικες μερες. Επισης το καλωδιο είναι αρκετα μακρυ. Αυτό ισως ενοχλησει καποιους ,αλλα εμενα με βολευει γιατι ακομα και όταν βλεπω τηλεοραση συνδεω τα ακουστικα και αραζω στον καναπε

Μεχρι στιγμης εχω ενθουσιαστει με τα συγκεκριμενα ακουστικα. Είναι εξαιρετικα σε ολους τους τομεις και τα 80 ευρο είναι λιγα για αυτά που προσφερουν. Φυσικα θα πρεπει να επισημανω ότι παιζει ρολο και η καρτα ηχου. Όταν βγαζω τα ακουστικα από το marantz και τα βαζω στο laptop της αδερφης μου η διαφορα στην ποιοτητα ηχου είναι αισθητη.

Παρακατω ακολουθουν εικονες με την συσκευασια και τα ακουστικα.

dsc00292qm0.jpg

dsc00293xq9.jpg

dsc00294ka4.jpg

dsc00295nn6.jpg

dsc00296sy4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μεγιά φίλε μου!!Εγώ έχω βολευτεί με τα Bose Quiet Comfort 2(299$)αλλα τα άξιζαν!Έχουν ακόμα και ηχομόνωση,μόλις ανοίξουν δεν ακούω τίποτα άλλο εκτός απο την μουσική μου...

Ξεχασα να πω οτι τα ΗD485 δεν εχουν noise canceling. Φυσικα οι βαθμολογιες και τα σχολια μου ειναι βαση και της τιμης των ακουστικων. Σε συγκριση με τα δικα σου θα εχουν προφανως χειροτερη ποιοτητα ηχου κ.τ.λ

Πιστευω ομως για την τιμη τους ειναι απαιχτα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

δεν εινα καποια τεχολογια, ουτε κατι που γινεται επειδη ειναι επιθυμητο. Προφανως και δεν γινεται για να ακουν και οι γυρω σου και αν μπορουσε να αποφεφγθει θα γινοταν. Απλα αυτη η κατηγορια ακουστικων, ειναι "ανοιχτα" και αυτο επιτρεπει στον ηχο τους να εχει μεγαλυτερο ευρος (soundstage) και γενικα να θεωρειται πιο φυσικος. Το οτι ο ηχος ετσι διαρρεει προς τα εξω ειναι ενα επακολουθο που μπορει να εχει μπορει και να μην εχει καμια σημασια για σενα, αν ας πουμε δεν υπαρχει αλλος στο δωματιο δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαρροη φανταζομαι για να ενοχλησει καποιον σε διπλανο δωματιο (οπως τα ηχεια σου ας πουμε). Παντως ειναι κατι που δεν ειναι επιθυμητο απλα συμβαινει για να μη γινει περιορισμος στην ποιοτητα του ηχου. Υπαρχουν και κλειστα ακουστικα που δεν εχουν διαρροη με μικρη επιδραση στην ποιοτητα, οποτε αν ειναι απαραιτητο για σενα να μην ενοχλεις τους γυρω σου και δεν ψαχνεις το απολυτο στον ηχο, πας σε τετοιου τυπου...

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα μιλάω για δίπλα δωμάτιο Αν αυτή η "διαρροή" που λες είναι τόσο μικρή ώστε να μην ενοχλεί διπλανά δωμάτια δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά δεν έχω ξαναδοκιμάσει κάτι τέτοιο και λέω μήπως είναι σαν να έχω ανοιχτά τα ηχεία η κάπως έτσι.

Link to comment
Share on other sites

δοκιμασε και βγαλε τα συμπερασματα σου. Εγω εχω μονο 1 φορα προσωπικη εμπειρια, αλλα και απο οσα εχω διαβασει, γενικα αν ακους δυνατα υπαρχει αρκετη διαρροη αλλα σε καμια περιπτωση σε επιπεδο ηχειων, ουτε στο μισο θα ελεγα...δηλαδη αν ειναι καποιος μεσα στο δωματιο σιγουρα το ακουει, αλλα με κλειστη πορτα, με τιποτα εξω απο το δωματιο...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.