blkik Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2008 Όταν τα περισσότερα μαγαζιά πωλήσεων Η/Υ προωθούν τα ίδια προϊόντα χωρίς μάλιστα να έχουν εναλλακτικά με περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά παρα μόνο υποδεέστερα. Την εβδομάδα που μας πέρασε επισκέφτηκα 5 τέτοια καταστήματα στην Θεσσαλονίκη για την παρακάτω σύνθεσηΚΟΥΤΙ COOLERMASTER RC-631-KWN1-GP*MYSTIQUE WINDOWΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ CORSAIR 550W CMPSU-550VXEUΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00Ghz 775 socket 1333Mhz ΤΡΑΥΜΗΤΡΙΚΗ ASUS P5Q-E P45/ICH10R E-SataΜΝΗΜΗ CORSAIR DOMINATOR DDR2 4GB (2X2GB) PC2-8500 (1066MHZ) CL5 ΣΚΛΗΡΟΣ 1 WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATAΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ASUS EAH4850/HTDI/512 512MB PCI-E RETAILΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ AUDIOTRAK PRODIGY HD2 RETAILΚανένα δεν μπορούσε να την συναρμολογήσει και η απαντήσεις από τους υπεύθυνους ήταν περίπου οι ίδιες και προφανώς απο ότι μου είπαν δεν θα βρω μαγαζί να την υλοποιήσει.Μερικά απο τα λεγόμενα τους ήταν: ¨Τι είναι αυτά που διάλεξες μόνο το Πλαίσιο τα έχει" Έλα όμως που ούτε το πλαίσιο τα έχει."Καλό επώνυμο τροφοδοτικό έχουμε μόνο Thermaltake""Για καλές μνήμες έχουμε Kingston""Τι το θες τόσο ακριβό κουτί σημασία έχει το περιεχόμενο και όχι το κουτί"Αφού όλα αυτά τα μαγαζιά(2 απο τα 5 είναι αρκετά μεγάλα) συνεργάζονται με τους ίδιους και προωθούν τα ίδια προϊόντα αλλά και τι ίδιες τιμές(880-890€) τότε γιατί υπάρχουν και πως ωφελούν το ανταγωνισμό.Και πιο πολύ με πείραξε για αυτα τα δυο τα μεγαλύτερα. Εντάξει οι άλλοι είναι μικροί, αλλά αυτη πως θα χτυπήσουν της αλυσίδες?Σε ένα μάλιστα απο τα αρκετά μεγάλα όταν με ρώτησε τι τροφοδοτικό θα ήταν αποδεκτό και του απάντησα:Ένα μοντέλο μεταξύ των Tagan, Enermax, Corsair, Coolermaster, Pc power με effiviency 80% η απάντηση ήταν -"Δυστηχώς".-Μα καλά αυτές είναι ίσως οι 5 πιο γνώστες εταιρίες στο κόσμο-(...) Καμιά απάντηση Η σύνθεση είναι από το Ε-shop αλλά το μαγαζί απορρίπτεται για ευνοήτους λόγουςΗ μονη λύση προφανώς είναι να αγοράσω το κουτί απο το e-shop, το τροφοδοτικό και τις μνήμες απο το πλαίσιο και τα υπόλοιπα από όποιον μπορεί να κάνει την σύνθεση.
johnysb Σεπτέμβριος 7, 2008 #2 Σεπτέμβριος 7, 2008 κατσε γιατι κατι δεν καταλαβα,δεν θα το συναρμολογησεις μονος σου?
blkik Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #3 Σεπτέμβριος 7, 2008 κατσε γιατι κατι δεν καταλαβα,δεν θα το συναρμολογησεις μονος σου?Γιατι πρέπει? Μονο θα το σετάρω Windows+προγράμματαΌταν δουλεύεις 10 ώρες την ημέρα κατά μέσο όρο στο ρεπό σου έχεις πιο σημαντικά πράγματα να κάνειςΚαι επιπλέον δεν είναι αυτή η ουσία του θέματος
johnysb Σεπτέμβριος 7, 2008 #4 Σεπτέμβριος 7, 2008 Καλα ενταξει,συγνωμη που σου χαλασα το thread τοτε.Απλα μου φανηκε περιεργο,γιατι οι περισσοτεροι απο εδω μεσα δε νομιζω να αφηνουν ξενο χερι στο pc τους!Φιλικα
Evan Σεπτέμβριος 7, 2008 #5 Σεπτέμβριος 7, 2008 Οντως δεν αξιζει να αφησεις το συστημα σου να το συναρμολογισει καποιος αλλος και μετα να τρεχεις ξανα πισω επειδη κατι δεν ειναι σωστο(μεγαλυτερο χασιμο χρονου) Και μην περιμενεις να βρεις οτι ψαχνεις σε ενα μερος,αξιζει να ψαχτεις καλα σε πολλα μαγαζια για να βρεις αυτο που θες,και στη τελικη μια φορα στηνεις ενα καλο μηχανημα και νομιζω οτι αξιζει λιγο τρεξιμο(περιμενα 1 μηνα για μου φερουν mobo απο Αmerica )Soz αν χαλαω το thread σου αλλα πανω κατι ολοι μας την ιδια αντιμετωπιση εχουμε!
JimmyFox Σεπτέμβριος 7, 2008 #6 Σεπτέμβριος 7, 2008 Δε μπορείς να κατηγορήσεις κάποιο μαγαζί γιατί δεν έχει ΟΛΑ όσα θες ή χρειάζεσαι.Εδώ μιλάμε για χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα με τιμές που αλλάζουν ενδεχομένως κάθε μέρα. Πρέπει κάποιος να είναι τρελός για να τα έχει όλα. Χώρια που δε συνεργάζονται όλοι με όλους.Επίσης το PC δεν είναι καφετιέρα. Δεν έχει στάνταρ σύνθεση. Σταθερή σύνθεση σε Η/Υ είναι τα Mac ή τα έτοιμα από τους μεγάλους κατασκευαστές (Dell, Fujitsu κλπ). Προφανώς, δε σε καλύπτουν αυτά. Άρα? Θα φτιάξεις μια custom σύνθεση.Από τη στιγμή που κάποιος φτιάχει μια custom σύνθεση εννοείται οτι θα ξοδέψει χρόνο για να βρει αυτά που θέλει για να το φτιάξει όπως το θέλει.
Tsakonas Σεπτέμβριος 7, 2008 #7 Σεπτέμβριος 7, 2008 ειδικα για το κουτι...ε δεν νομιζω ναναι τοοοσο ζωτικο πια...και μην πολυεμπιστευεσαι τα ετοιμα συστηματα...εχω δει κατι χοντρες πατατες (ζημιες) συναρμολογησης...
jois21 Σεπτέμβριος 7, 2008 #8 Σεπτέμβριος 7, 2008 Δυστυχως blkik εχεις δικιο. Το 99,5% των καταστηματων υπολογιστων χρησιμοποιουν no name psu, ram, cases και γενικα ο,τι μπορει να βγει απο "no name" εταιρια. Το χειροτερο ομως ειναι πως απο αυτα, τα περισσοτερα εχουν τις γνωστες μαρκες που θες μονο "ακουστα" και δεν μπορουν να στα φερουν ουτε καν μετα απο παραγγελια.
blkik Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #9 Σεπτέμβριος 7, 2008 Το πρόβλημα δεν έιναι γιατί δεν το συναρμολογώ εγώ όυτε ότι μου χαλάτε το θέμα(Δεν είπα κατι τέτοιο) απλά λέτε την γνώμη σας και σας απάντω δεν έχω το χρόνο που απαιτείται για να το συναρμολογήσω.Ούτε και ζήτησα να έχεις κάποιος από όλα. Άλλα όταν πας σε διαφορετικά μαγαζιά και ακούς τις ίδιες απαντήσεις αλλά και βλέπεις ότι εκτός από no name έχουν μια γνωστή μάρκα και αυτή γιατι την φέρνει η oktabit ή infoquest που φέρνει και τα άλλα(μητρικές, σκληρούς κλπ)Το θέμα είναι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, όπως υπήρχε παλιότερα ακόμα και στις τιμές είναι ίδιοι. Εντάξει εγω θα το ψάξω να τα βρω κομμάτι κομμάτι αλλα οι περισσότεροι δεν θα το κάνουν.
daemon13 Σεπτέμβριος 7, 2008 #10 Σεπτέμβριος 7, 2008 Τουλάχιστον εμείς ψαγνώμαστε και ξέρουμε 5 πράγματα παραπάνω,αλλα ο απλός άσχετος χρήστης που θα πάει σε συνοικιακό μαγαζάκι να πάρει υπολογιστή θα πληρώσει χρυσό το χρέπι που θα του φτιάξει ο καταστηματάρχης.
johnysb Σεπτέμβριος 7, 2008 #11 Σεπτέμβριος 7, 2008 ^^Εννοειται, μνημες του κιλου (κυριολεκτικα),μητρικη κατα πασα πιθανοτητα asrock,γραφικων αν σε κοψει gamer στην καλυτερη καμια 8800 και οσο για cpu και τροφοδοτικο οτι πιασει το χερι του.Γιαυτο και οσοι ξερουν πενετε πραγματα παραπανω τα αποκλειουν.
kreach Σεπτέμβριος 8, 2008 #12 Σεπτέμβριος 8, 2008 Έχεις δίκιο blkik.Αυτό που με εκκνευρίζει στον κόσμο των υπολογιστών είναι πως πρέπει να τα βγάλεις πέρα ουσιαστικά μόνος σου. Το μόνο μέρος που μπορείς να απευθυνθείς για βοήθεια, συμβουλές κτλ είναι τα fora και περιοδικά σχετικά με υπολογιστές. Τα καταστήματα μικρά και μεγάλα το μόνο που σκέφτονται είναι πως να κοροϊδέψουν τον πελάτη. Φαίνεται από τις "έτοιμες" συνθέσεις και τις "συμβουλές" που δίνουν. Τους συμφέρει να σου πουλήσουν κάτι μέτριο ώστε κάθε λίγο και λιγάκι να παρουσιάζεται πρόβλημα και να τρέχεις σε αυτούς πάλι.Προφανώς όταν τους ρωτήσεις τί φταίει με τον υπολογιστή και κολλάει αρχίζουν αμπελοφιλοσοφίες, σου ζητάνε να τον φέρεις να τον "διορθώσουν" οι "ειδικοί". Θυμάμαι που είχε πρόβλημα ο υπολογιστής του πατερα μου φέτος, μάλλον από ιο. Επειδή στην Γ Λυκείου δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ, τον στείλαμε για service. Τι έκαναν λοιπόν οι "ειδικοί"? Format c .... ! Όταν τον παρέλαβε ούτε drivers ειχε περασμένους ούτε τπτ ! Ανταγωνισμός οφείλει να υπάρχει. Όσο όμως οι εταιρίες στοχεύουν στο πώς θα κοροϊδέψουν όσο περισσότερο μπορούν τους πελάτες δεν ...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.