Jump to content



HtPC+ high end καρτα γραφικων


spikass

Recommended Posts

Γεια σας παιδια! Εχω το κουτι της Thermalatake Lanbox LIte με καρτα γραφικων την Nvidia 7900GTX. Προσφατα αποφασισα να αλλαξω κουτι και μετα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα στα παρακατω κουτια:

Silverstone LC17B www.silverstonetek.com/products/p_contents.php?pno=lc17

Thermaltake DH101 www.thermaltake.com/product/Chassis/desktop/dh101/vf7001bns.asp

Γενικα εψαχνα ενα κουτι που να υποστηριζει ΑΤΧ μητρικες και να εχει καλο εξαερισμο. Λαμβανοντας υποψη τα ονοματα των δυο εταιριων πιστευω οτι δε θα εχς προβλημα. Το πιο σημαντικο χαρακτηριστικο που θελω να υπαρχει ειναι η δυνατοτητα να βαλω στο κουτι μεγαλες καρτες. Το LC17 το καταφερνει αν βγαλω ενα απο τα 2 HD cages. Το DH101 ομως δεν ξερω αν μπορει. Σκοπευω να χρησιμοποιω το κουτι για πολυ gaming, πολλες ταινιες, και πολυ downloading. Οποτε το πισι θα ειναι σχεδον συνεχεια ανοιχτο. Θα εχει μητρικη mATX(προς το παρον) και επεξεργαστη Intel core2 duo E6600 3GB memory. Αργοτερα με οποιο κουτι αποφασισω να παρω θα τον αναβαθμισω με μια ΑΤΙ 4870 και standard ATX mobo. Ποιο κουτι 8α επιλεγατε εσεις?? Και αν ξερετε καποιο καλυτερο στα 100-160 ευρω οι προτασεις σας ειναι ευπροσδεκτες!

Link to comment
Share on other sites

γεια χαρά φιλέ και καλώς όρισες στο forum γιατί όπως βλέπω πρώτο post είναι... Και τα δύο κουτιά είναι εγγύηση ειδικά το silverstone και θα σου το πρωτινό ανεπιφύλαχτα και σίγουρα αν βγει το πάνω gage του δίσκου θα χωράει και μια μεγάλη κάρτα γραφικών. Τώρα το thermaltake όπως φαίνεται σε αυτή την φωτογραφία δεν νομίζω να σου κάνει allinstalled.jpg γιατί όπως φαίνεται είναι πολλή στενάχωρα όλα...

σχετικά reviews αν δεν έχεις δει κάτι ακόμα.

Thermaltake DH-101

και

Silverstone LC17

Link to comment
Share on other sites

Από προσωπική πείρα θα σου πω το παρακάτω. Είχα το Silverstone LC14M το οποίο είναι πολύ ωραίο κουτάκι αλλά η ροή του αέρα στο εσωτερικό είναι κάκιστη. Εκτός αυτού είναι κατασκευασμένο από λαμαρίνα που έχει κακή απαγωγή της θερμότητας, τουλάχιστον σε μένα το εσωτερικό ζεσταινόταν πολύ. Αυτό σημαίνει ότι οι ανεμιστήρες σου θα πρέπει να δουλεύουν σε υψηλότερες στροφές, άρα περισσότερη φασαρία :(. Μετά από αυτή την καθόλα μη επιτυχημένη αγορά πήρα το Zalman HD160. Καμία σχέση από πλευράς κατασκευής. Πολύ πιο στυβαρό, πολύ πιο ελαφρύ, είναι όλο αλουμινένιο με εξαίρεση το πίσω κομμάτι που είναι πλαστικό και γενικότερα έχει πολύ καλύτερη απόδοση από το προηγούμενο σε θέματα θερμοκρασίας. Χωράει εύκολα μία 8800GTX αλλά όχι 2. Πολύ πιο προσεγμένη στήριξη σκληρών δίσκων, στο προηγούμενο συντόνιζε όλο μου το γραφείο :Ρ. Οπότε αν σε ενδιαφέρει η θερμική απόδση φρόντισε να πάρεις κάτι το οποίο να είναι από αλουμίνιο και γενικά να έχει μέσα μία σχετική άπλα ώστε να υπάρχει καλή κυκλοφορία του αέρα. Σε καμία περίπτωση μην πάρεις κουτί που η εισαγωγή αέρα του τροφοδοτικού να είναι από τη μεριά της CPU όπως το Thermaltake που φαίνεται παραπάνω, όπως επίσης και αν έχει ανεμιστήρες μικρότερους από 80mm. HTPC case από λαμαρίνα προσωπικά δεν ξαναέπαιρνα.

Τέλος αν σε ενδιαφέρουν μπλιμπλίκια όπως π.χ. οθόνες, τηλεχειρηστήρια και τα συναφή προτίμησε ένα κουτί που να έχει το πακέτο του Imon μιας και είναι αρκετά καλό και σε αυτόν τον τομέα το Silverstone υπερείχε του Zalman το οποίο δε συμπεριλαμβάνει μέσα ανάλογο πακέτο. Το καινούριο HD160 plus το έχει οπότε η ψαλίδα σε αυτόν τον τομέα κλείνει δραματικά.

Σα χρήματα σκέψου ότι θα τα δώσεις μια φορά, οπότε πάρε αυτό που θα το κρατήσεις και περισσότερο καίρο. :)

Αυτά!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ευχαριστω παιδια βοηθησατε πολυ! τι λετε ομως και για το antec fusion max?? δε το βρισκω ακομα σε καποιο ελληνικο καταστημα αλλα δειχνει πολυ ενδιαφερον. Μεγαλο μεγεθος, πολλες θεσεις για ανεμιστηρες 3 μερη για καλυτερη απαγωγη της θερμοτητας και dust filters...απλα ειναι λιγο κουμουτσα...:TD:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.