Jump to content



photoshop pc


koutsoundad

Recommended Posts

την καλησπέρα μου,

το νέο μου pc θα κάνει κυρίως επεξεργασία στο photoshop (ερασιτεχνικά) ενώ όπως πάντα θα δοκιμάζω διάφορες πλατφόρμες και νέα προγράμματα βαριά ή μικρά (όχι όμως πχ CAD).

θεωρώντας ότι έχω όλα τα υπολοιπα, και ότι το budget που φαίνεται είναι στα επίπεδα που ήθελα (ενώ με παίρνει να το ανεβάσω 100-200e αλλά ΜΟΝΟ αν είναι απαραίτητο, θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παρακάτω:

-ξεκαθαρίζω ότι το pc δεν θα παίζει τπτ περισσότερο απο.. pacman ενώ απο OC απαιτήσεις θα ήθελα να το ανεβάσω μέχρι εκεί που δουλεύει σταθερότατα! με αέρα (3-3.2G?)

-mobo: να πάρω το deluxe? η μόνη διαφορά που βλέπω είναι οι gameάδικες θύρες, έχει κάτι άλλο που πρακτικά το κάνει καλύτερης ποιότητας? υπάρχει κάποιο GB αντίστοιχο που προτείνετε?

-η ψύκτρα είναι Ok? (κουτί Stacker830)

-οι μνήμες θα ανέβουν ελαφρά, είναι ok?

-η vga, εδώ τώρα.. ΔΕΝ θα παίζει αλλά θα χρειαστώ, λέει, την τεχνολογία CUDA για το νέο photoshop που θα βγει. σωστά? αυτό δεν είναι θέμα των drivers? ποιες vga μπορούν να το κάνουν? θα μπορούσε και μια απλή των 50e να δουλεύει για το photoshop με την όποια ισχύ έχει ή πρέπει να ναι κάποια καλή? -pls, προτείνετε-

-το psu που διάλεξα είναι ok για όλα αυτά, +3-4 δίσκους, ανεμιστήρες κτλ? προτείνετε κάτι άλλο?

για διάφορους άλλους λόγους θα πρέπει να έχω κάνει την αγορά στις επόμενες 2 μέρες, οπότε αν είχατε γρήγορη απάντηση θα την εκτιμούσα.

ευχαριστώ παίδες,

Β

post-5677-1416073636,5879_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

μα... MAC OS θα δουλεύει ο ένας δίσκος.

MAC δεν αγοράζω, αυτό που μου τη δίνει κυρίως (ως παλαιός ηλεκτρονικός) είναι ότι δεν μπορώ να του βάλω χέρι.

παίδες, γνωρίζει κανείς τα ερωτήματά μου?

thnx

Link to comment
Share on other sites

Tον Q6600 με διαιρέτη τον έχεις 3,2 ή 3,6 και με 800άρες μνήμες, άρα αυτές που διάλεξες θα σε υπερκαλύψουν! Το απλό P5Q μια χαρά είναι, απλά μόνο και μόνο για το ελλεινό της layout θα έπαιρνα της deluxe,κι ας μου ήταν άχρηστα τα extra της ;) H ψύκτρα είναι μια χαρά ,το stacker δεν έχει πρόβλημα με καμία, αλλά άμα δεν σε πειράζουν τα +20 euroz, πάρε την Thermalright Ultra Extreme 120 να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ;) psu και με το 520 θα είσαι υπερκαλυμένος. Το άλλο με το photoshop δεν το γνωρίζω καθόλου :tomato: ελπίζω να βοήθησα, έχουμε να τα πούμε απτην πίτα αν θυμάσαι ;)

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ παιδιά.

junior, η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν προλάβαινα να ασχοληθώ αυτό το διάστημα, τα επαγγελματικά ήταν ζόρικα, ελπ όμως ότι φέτος θα οργανωθώ καλύτερα. επειδή δεν παρακολουθώ καθημερινά και σίγουρα όλα τα θέματα, όποτε κάτσει συνάντηση ρίξτε κάνα pm ;)

armored, η κάρτα το υποστηρίζει, απλά δεν ξέρω αν γίνεται να έχω τέτοια λειτουργία και με κάποια φθηνότερη, δεδομένου ότι δεν πρόκειται να κάνει άλλη δουλειά, να παίξει δλδ.

neuromancer, όταν διαβάζεις dpgr, αισθάνεσαι (δικαίως) όχι απλά ερασιτέχνης αλλά εντελώς begginer :p :P

;)

Link to comment
Share on other sites

neuromancer, όταν διαβάζεις dpgr, αισθάνεσαι (δικαίως) όχι απλά ερασιτέχνης αλλά εντελώς begginer :p :P ;)

Τότε πρέπει να το διατυπώνεις με βάση το context. Ο αρχάριος photoshopάς του TheLab για μένα π.χ. δεν ξέρει να παίξει με τα layers. Στο dpgr αυτό που εκτιμάς περισσότερο δεν είναι οι photoshoπικές γνώσεις αλλά η δημιουργικότητα. Εκεί είναι τα δύσκολα. Αντε και τα ξέρεις όλα τα tools του Photoshop... δεν έγινες και καλλιτέχνης αυτομάτως. Είναι 2 τα στάδια: να σκεφτείς το concept και να το υλοποιήσεις.

Άρα είναι πιο προχωρημένος απ'όσο φάνηκε από τα λεγόμενα. Έχεις να μας δώσεις κανένα personal gallery στο dpgr?

Link to comment
Share on other sites

Άλλο παίζω - άλλο δουλεύω. Αν δουλεύεις και έχεις ΤΝ κάτι δεν πάει καλά.... Αν απλά κάνεις resize τις photo από την ψηφιακή + τίποτα μικροδιορθώσεις, τότε δε σε πολύ χαλάει.

Βέβαια ισχύει και το ανάποδο... ακούστε φάση. Ετοιμάζω concept art για site, στην τρίχα (photoshopιά) όλα ωράια και καλά. Πάω να το δείξω στον "πελάτη" και μου λέει τι άθλια χρώματα είναι αυτά. Αντε να του εξηγήσεις τώρα ότι το άθλιο monitor που είχε έκανε τα γαλάζια μωβ και τα κίτρινα πορτοκαλί.....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.