Jump to content



Μηχανοκίνητος Αθλητισμός


astrolabos

Recommended Posts

Ακούγεται για στημένο γιατί είχαν παιχτεί πολλά περίεργα στο στοίχημα. Στημένο-ξεστημένο εγώ συνεχίζω να απέχω την τελευταία 3ετία γιατί η κατρακύλα είναι πολύ μεγάλη.

 

motogp 1000 φορες που γίνεται της πόρνης!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Για τον Χάμιλτον ή για το άθλημα;

Για το άθλημα φυσικά!!! Όποιος και αν ήταν πρώτος το ίδιο θα αγανακτούσα. Τρέχει κοντά στο 2ωρο και είναι πρώτος και τον βάζεις μέσα για αλλαγή ελαστικών χωρίς να χρειάζεται; Γιατί να το κάνουν αυτό; Προσπαθώ να βρω μία λογική εξήγηση. Το ίδιο δε μου άρεσε όταν είχαν πει στο Μπαρικέλο να κάνει στην άκρη για να περάσει ο Σουμάχερ και με τρόπο επιδεικτικό (και καλά έκανε) ο πρώτος έκοψε. Από τότε μου φαίνεται απαγορεύτηκε να δίνονται εντολές από τα πιτς για το ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος. Δεν ξέρω αν επανήλθε το μαγείρεμα γιατί με κάτι τέτοια έχω να δω φόρμουλα ένα 5 και βάλε χρόνια. Θα φάει και άλλο μαύρο η φόρμουλα ένα.

 

Ας ελπίζει ο παππούς.
Συγνώμη για τη μακρόστενη φωτογραφία. Αν ενοχλεί ας την αφαιρέσει ο mod. Δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάς ή να κλαις....
Να πω και κάτι εκτός θέματος αλλά ίσως εντός πνεύματος. Στο μουντιάλ πέρυσι τη χρυσή μπάλα - παπούτσι (δεν ξέρω πως λέγεται) τη δώσανε στο Μέσι! Ακόμη και ο ίδιος φαινόταν να μην το πίστευε και πολλοί είπανε πως παίχτηκε "μπάλα" στο παρασκήνιο με τον σπόνσορά του. Ε πόσο θα μας μειώνουν τη νοημοσύνη;
 
grid-comparison.jpg
Έγινε επεξεργασία από Alexgk
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

κι έχεις το Ρικιάρντο να μην τιμωρείται που πέταξε έξω τον Κίμι και τον Μπάρμπα-Μπέρνι να λέει πως vettel/rosberg δεν είναι καλοί για το σπορ, μια και δεν κατάφεραν να φέρουν τον κόσμο κοντά στο γερμανικό gp.. ναι, γι'αυτό δεν πήγαν οι Γερμανοί στην πίστα και δεν θα γίνει το gp.. ηλίθιε γέρο!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ηρεμήστε. Ο Hamilton μόνος του ζήτησε αλλαγή ελαστικών. Η ομάδα είπε να μείνει έξω. Αυτός επέμενε και τον βάλανε μέσα.

Καθώς τον άκουσαν αλλά αυτός το προκάλεσε.

O RICARDO έκανε ξεκάθαρο προπέρασμα. Ο Kimi βγήκε λάθος από πριν και άνοιξε την πόρτα. Κακώς κλείστηκε μετά.

Link to comment
Share on other sites

Ο Hamilton μόνος του ζήτησε αλλαγή ελαστικών. Η ομάδα είπε να μείνει έξω. Αυτός επέμενε και τον βάλανε μέσα. Καθώς τον άκουσαν αλλά αυτός το προκάλεσε.
 

 

άλλο το'να, άλλο τ'άλλο...

 

 

O RICARDO έκανε ξεκάθαρο προπέρασμα. Ο Kimi βγήκε λάθος από πριν και άνοιξε την πόρτα. Κακώς κλείστηκε μετά.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2DZBRQ-8JJM

 

το βίντεο δείχνει το αυτονόητο.. ο kimi έχει ΚΑΘΕ δικαίωμα να στρίψει όπως θέλει στη γραμμή του, ειδικά όταν ΔΕΝ έχει κάποιον δίπλα του.. ο ricciardo ΚΑΚΩΣ έβαλε τη ρόδα του εκεί εφόσον δεν χωρούσε.. δεν είχε βάλει όλο το μονοθέσιο ή έστω το μεγαλύτερο μέρος του δίπλα του kimi, έτσι είναι οι κανόνες τελευταία φορά που κοίταξα

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Το λάθος, όμως, φαίνεται πως έγινε και λόγω παρεξήγησης στην ενδοεπικοινωνία ανάμεσα στη Mercedes και τον Hamilton. O μη-εκτελεστικός Πρόεδρος της Mercedes AMG, Niki Lauda, αποκάλυψε πως ο Hamilton παραπονέθηκε για την κατάσταση των ελαστικών του στην ομάδα και ρώτησε αν θα έπρεπε να μπει στα pit. Μετά από συζητήσεις, οι υπεύθυνοι στρατηγικής της Mercedes πήραν την λάθος απόφαση, την οποία ο Lauda χαρακτήρισε ως “απαράδεκτη”.

Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ: Hamilton: Δεν μπορώ να εκφράσω αυτό που αισθάνομαι - Autoblog.gr 
Follow us: @Autoblogr on Twitter | Autoblog.gr on Facebook

Ο Λάουντα τη χαρακτήρισε "Απαράδεκτη". Ας σημειώσουμε πως ο Χάμιλτον παραπονέθηκε για τα ελαστικά. 

 

"Σύμφωνα με τη Mercedes, η ομάδα έκανε λάθος στον υπολογισμό κατά 3.5 δευτερόλεπτα, οπότε και ο Lewis Hamilton έχασε μια εύκολη νίκη βγαίνοντας στη τρίτη θέση, πίσω από τους Nico Rosberg και Sebastian Vettel. O Βρετανός είπε, μάλιστα, πως αν ήθελε θα μπορούσε να πάρει πολύ μεγαλύτερη διαφορά από τον έτερο οδηγό της ομάδας.

Είχα τόσο καλό ρυθμό αγώνα που δεν χρειαζόταν να πιέσω και τόσο. Μπορούσα να διπλασιάσω την απόστασή μου (από τον δεύτερο).

Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ: Hamilton: Δεν μπορώ να εκφράσω αυτό που αισθάνομαι - Autoblog.gr 
Follow us: @Autoblogr on Twitter | Autoblog.gr on Facebook"

Αφού είχε το ρυθμό τι παραπονιόταν για τα ελαστικά??!! Είχε σκληρότερη γόμα. Ήταν όμως πρώτος, όταν θα έφευγε το αμάξι ασφαλείας θα χρειαζόταν λίγο περισσότερο για να ζεστάνει τα ελαστικά. Θα τον προσπερνούσε μέσα στο Μονακό ο Ρόσμπεργκ; Ειδικά τον Χάμιλτον που ξέρει που πάνε τα τέσσερα; 

Η ομάδα εντάξει, πέσανε οι άνθρωποι 3μιση δεύτερα έξω....

 

"Ο επί κεφαλής της ομάδας Formula 1 της FerrariMaurizio Arrivabene, θεώρησε αλαζονική την απόφαση της Mercedes να βάλει τον Hamilton για pit stop.

Θεώρησαν πως μπορούσαν να κάνουν ένα pit stop παραπάνω και να βγουν μπροστά μας. Όταν κάποιος πιστεύει πως είναι έξυπνος, ξεχνάει να είναι πονηρός. Για να είμαι ειλικρινής τους κοιτούσαμε και νομίζαμε πως έπαιζαν θέατρο (όταν οι μηχανικοί της Mercedes βγήκαν για το pit stop). Όταν συνειδητοποιήσαμε ότι το έκαναν στα αλήθεια, σκεφτήκαμε ότι ήταν υπερόπτες γιατί θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να μας προσπεράσουν.

Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ: Ferrari: Στη Mercedes είναι υπερόπτες - Autoblog.gr 
 

Στη Ferrari νόμιζαν πως τους κάνουν πλάκα όταν έβγαλαν τους μηχανικούς της Merc. Η μεγαλύτερη πλάκα είναι πως η Merc νόμιζε πως ο Χάμιλτον θα προσπερνούσε τουλάχιστον τη Ferrari και πιθανόν και τον Ροζμπεργκ μέσα στο Μονακό. Μονοθέσιο οδηγάει, δεν οδηγάει ελικόπτερο  :lol: 

Ο Ρικάρντο μπήκε στη γραμμή του Κίμι κατά την άποψή μου. Για την ιστορία μονοθέσιο άλλης ομάδας κατά την έξοδο από τα πιτς πάτησε τη γραμμή αλλά δεν είδε ποινή....Η άποψη του Κίμι. 

 

"Με χτύπησε. Οι κανόνες, όμως, αλλάζουν ανάλογα με το τι συμβαίνει και το ποιος το κάνει. Δεν πιστεύω πως ήταν αγωνιστικό συμβάν. Εγώ κράτησα τη γραμμή μου και ο Daniel με πέταξε εκτός. Προφανώς οι κριτές είδαν κάτι το διαφορετικό.

Ακολουθούσα τα μονοθέσια που είχα μπροστά μου και κατάφερα να περάσω τη μία Red Bull στο pit stop, άλλα είναι αδύνατο να προσπεράσεις εδώ (σ.σ. στη πίστα του Μονακό). Πρέπει να βελτιωθούμε στις κατατακτήριες.

Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ: Ferrari: Στη Mercedes είναι υπερόπτες - Autoblog.gr "

 

O Senna εντάξει τα λέει. Παρακάτω όμως παρεξηγήθηκε γιατί έγινε κατά τη γνώμη μου το αντίθετο από αυτό με τον Kimi. Ο Senna πήγε και έπεσε πάνω στο Σουμάχερ. Όλοι παίρνουν τα ρίσκα τους. Είναι όμως εντός των κανονισμών; 

Έγινε επεξεργασία από Alexgk
Link to comment
Share on other sites

Ο ricciardo στα φρένα είχε πάρει το over lap. Ο Kimi έπρεπε να δώσει το apex.Κακώς κλείστηκε ενώ γνώριζε ότι πράττοντας έτσι θα κλείσει τον αντίπαλο ο οποίος κρατήθηκε θέμα δεξιά και δεν είχε που αλλού να πάει.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΕΝΑΣ κανονισμός δεν λέει να δώσεις apex στον αντίπαλο, ειδικά όταν αυτός ΔΕΝ είναι δίπλα σου. Αν είσαι κύριος κ μπορείς να ελέγξεις τον "ενθουσιασμό" σου, αφήνεις το πόδι από το γκάζι και προσπαθείς στην επόμενη στροφή. Ξαναλέω πως ο κανονισμός λέει πως πρέπει να έχει το μεγαλύτερο μέρος του μονοθεσίου του δίπλα στου αντιπάλου για να αξιώνει χώρο. Ο προπορευόμενος έχει κάθε δικαίωμα να κλείσει τη γραμμή του και να υπερασπιστεί τη θέση του ή να στρίψει. Ποτέ δεν φταίει ο προπορευόμενος! Ειδικά όταν ο πίσω πάει κ χώνει τη "μούρη" του σε μέρος που στενεύει.

 

Δε με ενδιαφέρει να δικαιολογήσω τους κριτές, μα πιστεύω το έκαναν απλά για χάρη του σπορ, να υπάρχει κ μια προσπέραση. Έστω κι αν ήταν άδικη γιατί ο προπορευόμενος δεν είχε τρόπο να αμυνθεί καθώς του έσπρωξαν το πίσω ελαφρό μέρος.

 

Η παράνοια των κριτών φαίνεται όταν στην αρχή του αγώνα, ο Alonso στο ίδιο σημείο περνά τον Hulkenberg. Έχει πάρει ήδη την εσωτερική και στρίβει πρώτος, έχοντας φέρει το μονοθέσιό του δίπλα κ λίγο πιο μπροστά από του Hulkenberg. Δυστυχώς όμως, χάνει την πρόσφυση κ σπρώχνει τον Hulkenberg έξω. Εκεί λοιπόν ο Alonso τρώει ποινή 5 δευτερόλεπτα(!!!!) ΧΩΡΙΣ να φταίει, μια και ήταν καθαρά αγωνιστικό συμβάν.

 

https://www.youtube.com/watch?v=oFbRH122FVY

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ. Στο συμβάν με Kimi, το over lap είχε γίνει. Δεν χρειάζεται να μπει το μεγαλύτερο μέρος. Η αεροτομη του ήταν στα ψυγεία του Kimi. Ξεκάθαρο over lap.

Με Alonso ακόμα πιο ξεκάθαρο. Αρκεί να έμενε στην τροχιά του όμως. Μπήκε πιο ζεστά όμως και ακούμπησε τον αντίπαλο που του έδωσε χώρο. Άρα σωστά τιμωρήθηκε. Ο Ricciardo έμεινε στην γραμμή του.

Έγινε επεξεργασία από liakjim
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς.. αφού πέταξε τον kimi έξω, γιατί να αλλάξει γραμμή..; Ειδικά πάνω στη στροφή, ο kimi έπρεπε να κάνει στην άκρη για να περάσει ο φουριόζος Ricciardo. Πολύ σωστά.. Αν δεν έφευγε ο kimi να δω τι θα έκανε όμως.. θα έμενε χωρίς αεροτομή κ θα καταστρεφόταν ο αγώνας του.. άρα πολύ λογικό το ότι ΕΥΤΥΧΩΣ πέταξε τον kimi έξω κ μπόρεσε να συνεχίσει. Μαγκιά του. Πολύ ωραίο άθλημα βλέπεις εσύ με τα δικά σου μάτια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οι προσωπικές επιθέσεις δεν αρμόζουν στο ύφος των posts μου. Διατηρώ φιλικό ύφος.

Συμφωνώ με τους αγωνοδίκες. Σύμφωνα με τους κανονισμούς αποφάσισαν. Μπορείς να αποδείξεις ότι δεν έχουμε περίπτωση overlap? Επαναλαμβάνω, η αεροτομή του στα ψυγεία του αντιπάλου. Πόσο ακόμα θες για overlap?

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάτε πως οι αγωνοδίκες έχουν στη διάθεσή τους απείρως περισσότερα στοιχεία όπως τηλεμετρια και πολλές κάμερες, οπότε προσοχή στις εκφράσεις του τύπου "ξεκάθαρα" και "ανάλυση".

Link to comment
Share on other sites

Σε αντίστοιχα συμβάντα πέρσι θα έφτεγε ο ρικιαρντο άνετα. Μάλιστα θυμάμαι χαρακτηριστική φάση που επειδη δεν είχε φτάσει η μπροστινή ρόδα στο ψυγείο δώσανε ποινή σε αυτόν που προσπαθούσε να προσπεράσει.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσαν να δώσουν ποινή, αλλά φαίνεται παίζει ρόλο σε τι mood θα είναι.

 

Η άποψή μου είναι ότι ο ρικιάρντο έπρεπε να δεχτεί ποινή, ωστόσο ο ραικονεν μπορούσε να του αφήσει χώρο, αλλά δε το έκανε (καλώς ή κακώς δεν ξέρω)
Πιθανότατα γι' αυτό δεν υπήρξε ποινη.

Link to comment
Share on other sites

http://www.kathimerini.gr/816772/article/epikairothta/a8lhtismos/h-formula-1-synexizei-na-trexei-ston-ote-tv-ews-to-2017

 

Ο  OTE TV θα καλύψει το σύνολο των αγωνιστικών τριημέρων ζωντανά και high definition, ενώ έχει εξασφαλίσει την αποκλειστική ζωντανή μετάδοση για τουλάχιστον τέσσερα Grand Prix κάθε σεζόν.

Συνεχίζει όπως τώρα. Όχι αποκλειστικά, παρά μόνο για 4 αγώνες.

Ο Alpha(?) θα δείχνει τις Κυριακές (εκτός τεσσάρων) και με μια ανασκόπηση του Σαββάτου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.kathimerini.gr/816772/article/epikairothta/a8lhtismos/h-formula-1-synexizei-na-trexei-ston-ote-tv-ews-to-2017

 

Συνεχίζει όπως τώρα. Όχι αποκλειστικά, παρά μόνο για 4 αγώνες.

Ο Alpha(?) θα δείχνει τις Κυριακές (εκτός τεσσάρων) και με μια ανασκόπηση του Σαββάτου.

Tι να πω....Δεν είμαι συνδρομητής, δε βλέπω το Moto Gp, θα βλέπω ότι και αν δείχνουν από φόρμουλα ένα στον Alpha. Γίναμε Αμέρικα. Όλα στα συνδρομητικά....

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ ό,τι μπορώ από streaming βρίσκω, μπας κι έχω ξένο σχολιασμό κ μετά αν έχω χάλια εικόνα, ανοίγω τον alpha στο μουγκό. Αν δεν μπορώ να το δω, το κατεβάζω μετά έτοιμο κ απλά αποφεύγω τα spoilers  :lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.