Jump to content



Ch.L-UEFA, & ΝΒΑ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (SportsLab)


astrolabos

Recommended Posts

Ρεεεεε ο Κελατι στους Λεικερς...

Αυτό είναι λίγο περίεργη φάση. Υπό paranormal συνθήκες θα έλεγα κοίτα τι πατάτες κάνουν οι Γαύροι με τα δήθεν προβλήματα που τους χαλάγανε και δεν χαλάνε τους Lakers. Αλλά από την άλλη άμα δείς ότι ένας παίκτης έχει θέμα ιατρικό το ρισκάρεις ή όχι? Οι Γαύροι δεν το ρισκάρανε και προσωπική μου άποψη είναι ότι καλά κάνανε.

Link to comment
Share on other sites

Άσχετο: για το ποδόσφαιρο οι άνθρωποι κάνουν λογικότατους συνειρμούς, σπάνε τα κοντέρ στο άεικιου, αλλά δεν έχει κανένα νόημα αν δεν μεταφράζεται και σε χρήμα. Το χρήμα κάποιοι το παίρνουνε σιγουρα, επειδή όμως εμείς καθόμαστε και μιλάμε γι'αυτά.

Link to comment
Share on other sites

μπα......ένα χ@σμένο κοιμισμένο Ten ten karate είχαμε....και ένα Ζιλμπέρτο πιο αργό και από replay.
Διάβασα διάφορες γκρίνιες για το παιγνίδι του ΠΑΟ στο Βουκουρέστι – όλες προς Θεού θεμιτές και σε σύγκριση με άλλες φορές λογικές. Όντως ο ΠΑΟ δεν έκανε ένα μεγάλο ματς στη Ρουμανία και σίγουρα δεν έκανε ένα επιθετικό παιγνίδι. Και φυσικά θα μπορούσε να μην κερδίσει ένα μάλλον κατώτερο αντίπαλό του αν απλά ήταν διαφορετική η κατάληξη του πέναλτι που χτύπησαν οι Ρουμάνοι στο τέλος. Η διαπίστωση είναι εύκολη, αλλά ο σκοπός είναι και να εξηγείς τι ακριβώς έγινε στο ματς. Στο ματς υπήρχε ένα δεδομένο: ότι ο ΠΑΟ πριν αυτό αρχίσει είχε 0 βαθμούς και η Ντιναμό 3. Αυτό το γεγονός από μόνο του οριοθετούσε το πράγμα. Οι γηπεδούχοι Ρουμάνοι είχαν δυο επιλογές. Η πρώτη ήταν να παίξουν επιθετικά, να κυνηγήσουν τη νίκη και να κάνουν τους βαθμούς έξι. Ο δεύτερος να παίξουν για να μην χάσουν και να κρατήσουν τη διαφορά των τριών βαθμών. Ο Τεν Κάτε έχοντας αυτά τα δεδομένα μπορούσε να κάνει δυο πράγματα. Το πρώτο να πάει στο Βουκουρέστι και να κάνει ένα ανοιχτό ματς κυνηγώντας τη νίκη και να αφήσει στους Ρουμάνους το δικαίωμα να παίξουν στις αντεπιθέσεις στην έδρα τους. Το δεύτερο να κάνει ένα κοντρόλ παιγνίδι (σαν αυτό που έκανε) ώστε να αφήσει όσο δυνατόν λιγότερους χώρους στους Ρουμάνους και να προσπαθήσει να κερδίσει στις λεπτομέρειες. Ο ΠΑΟ του Τεν Κάτε έχει δείξει ότι μπορεί να παίζει και ανοιχτά (με τη Γαλατά, τη Σπάρτα, τον Αρη το κανε ), και μεθοδικά. Μόνο που σε ένα βαθμολογικά ευαίσθητο ματς ο Ολλανδός διάλεξε το δρόμο που θεωρούσε όχι πιο σίγουρο (ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος) αλλά πιο λογικό: ας μην ξεχνάμε ότι η μεθοδικότητα του έδωσε τη νίκη με την ΑΕΚ.

Ο τεν Κάτε ξέρει τι είδους άμυνα και αμυντικούς είχε στη διάθεσή του. Ένα ματς που πρέπει να κερδίσεις οφείλεις πρώτα από όλα να το απλοποιήσεις. Το να έβγαινε με την άμυνα ψηλά θα ήταν στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτοκαταστροφικό: το ίδιο το ματς λέει πως ο Βίντρα κι ο Μπιέρσμιρ (πιο πολύ από το Σαριέγκι και τον Καντέ) υπέφεραν ακόμα και παίζοντας πίσω και με τους άλλους κοντά – σκεφτείτε τι θα γίνονταν αν έβγαιναν και ψηλά να πρεσάρουν. Με βάση τις δυο ανάγκες, (την ανάγκη για νίκη και την ανάγκη να μην υπάρξουν πολλά καρδιοχτύπια), ο Ολλανδός έστειλε στην επίθεση τον Σαλπιγγίδη, κράτησε τους τρεις κόφτες δίνοντας στον Κατσουράνη μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, και ζήτησε από τον Κάρα και το Λέτο σουτ και επιθετικές πρωτοβουλίες. Όταν δε είδε πως οι Ρουμάνοι, έχοντας μελετήσει το κυριακάτικο ντέρμπι του ΠΑΟ με την ΑΕΚ, δεν έδιναν καθόλου χώρους έβαλε στο γήπεδο το Νίνη (που είναι καλός στα λίγα τετραγωνικά) κι έβγαλε το Λέτο που θέλει, ειδικά εκτός έδρας, υποστήριξη και ανοιχτό γήπεδο. Όταν δε έπρεπε να υποστηρίξει την επίθεση δεν φόρτωσε με παίκτες αλλά άλλαξε το Σάλπιγγίδη με το Ρουκάβινα ποντάροντας στη φρεσκάδα του Κροάτη: και σε αυτή την περίπτωση ήθελε να μειώσει το ρίσκο και οι αστάθειες της άμυνας στο τέλος έδειξαν ότι δεν είχε δει λάθος το ματς.

Φυσικά ένα τόσο τακτικό ματς δεν μπορεί να είναι ένα όμορφο ματς. Από τη στιγμή που και οι Ρουμάνοι δεν πήραν ρίσκα θα κέρδιζε όποιος είχε μεγαλύτερη πίστη: ο ΠΑΟ είναι τυχερός γιατί έχει τον Κάρα που αυτά τα γκολ πάντα τα κυνηγά. Και η θεαματικότητα; Αυτή προφανώς έλειψε. Όπως π.χ στις νίκες του Ολυμπιακού στη Μπραντισλάβα, ή στο Τιρασπόλ. Οποιοι τότε έβλεπαν σε εκείνα τα ματς μεγάλες νίκες του Κετσπάγια δεν μπορούν προφανώς να κάνουν κριτική στον Τεν Κάτε στη βάση της έλλειψης θεαματικότητας του δικού του ματς. Που ήταν στο φινάλε λιγότερο απλοϊκό από αυτά που έδωσε ο Κετσπάγια καλοκαιριάτικα και σαφώς πιο δύσκολο. Οσοι επίσης κατηγόρησαν τον ΠΑΟ για το ανοιχτό του ματς στην Πράγα ή στο ΟΑΚΑ με τη Γαλατά πάλι νομίζω ότι δεν δικαιούνται να φωνάζουν. Ποιοι δικαιούνται; θα λεγα όσοι πιστεύουν σε αυτή την ομάδα. Αυτοί βεβαίως και μπορεί να λένε κρατάμε μόνο τη νίκη και συνεχίζουμε…

Προπονηταρες μου...

Link to comment
Share on other sites

εγω ξερω οτι η ομαδα απ τη μεση και πανω μπορει να παιξει ωραιο ποδοσφαιρο και με ποικιλια...εχουμε σεντερ φορ για ολες τις δουλειες , ψηλους κοντους γρηγορους τεχνιτες ταγαρια , εχουμε και 3-4 παιχτες που μπορουν να βγαζουν μπαλιες ολων των ειδων και παρ ολα αυτα βαζουμε ενα γκολακι και φοβομαστε....1000 φορες να παιζω οπως με γαλατα στο β ημιχρονο και να ας χανω παρα οπως με αεκ και ντιναμο...

ευχαριστηση>>>>>>>αποτελεσμα..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

...

κατσε να δεις τι εχουν να δουν ακομα τα ματια μας στη συνεχεια...

δεν την περιμενα τοσο γρηγορα τη συνεχεια

αλλα ο Κάκος ειχε αλλη αποψη

αν αναρωτιόσασταν πως γινεται να βαζεις 2 γκολ και να χανεις τελικα με 1-0...

δειτε το παρακατω

τι να πει κανεις....

http://www.youtube.com/watch?v=N9Vt_0QU2dQ&feature=player_embedded#

Link to comment
Share on other sites

Το 1ο γκολ της ΑΕΚ έπρεπε να μετρήσει....το γκολ της Ξάνθης ήταν κανονικό....βρίσκει περισσότερο στο πλευρό παρά στο χέρι και με το χέρι επίσης δε κάνει κάποια κίνηση να σπρώξει τη μπάλα.

Για το οφσαηντ του Μπλανκο δε το είδα και δεν έχω άποψη.

Link to comment
Share on other sites

το γκολ της Ξάνθης ήταν κανονικό....βρίσκει περισσότερο στο πλευρό παρά στο χέρι και με το χέρι επίσης δε κάνει κάποια κίνηση να σπρώξει τη μπάλα.

εγω παλι με το που γινεται η πασα βλεπω κατεβασμα του χεριου και στριψιμο του κορμου προς το τερμα...

γαμωτο πρεπει να αλλαξω γυαλια

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.