Arctic Posted August 15, 2011 #1 Share Posted August 15, 2011 Γεια σας παιδιά. Είμαι νέος στο forum αν και καιρό παρακολουθώ κυρίως τα νέα και οδηγούς από εδώ. Έχω ένα πρόβλημα με τη παραπάνω μητρική. Δεν postarei καν αν μπούνε μνήμες στα 2 πρώτα slots, αν μπούνε στα 2 τελευταία τότε αρχίζει κανονικά. Έχω δοκιμάσει clear Cmos, bios update, όλες τις μνήμες σε όλα τα slots με τα ίδια αποτελέσματα. Ο επεξεργαστής είναι ο i3 530 και οι μνήμες αυτές.. Τα chip είναι Kingston D1288JPNDPLD9U και εδώ βλέπω να μην είναι συμβατές Το ίδιο πρόβλημα είχα σε μία Intel DH55TC(λειτουργούσαν μόνο τα δύο πρώτα-εδώ γίνεται το αντίθετο) που είχε όμως σπασμένα pinakia, αυτή όμως είναι εντάξει. Έχω ανοίξει ένα θέμα στο insomnia.gr αλλά εδώ είστε πιο ειδικοί. Να πω ακόμη πως η μητρική είναι μεταχειρισμένη και ο πωλητής μου λέει ότι τις patriot viper 1600 ddr3(ποιες είναι ακριβώς δεν ξέρω) δούλευε εντάξει. Μπορείτε να μου πείτε αν το πρόβλημα αυτό είναι λόγο ασυμβατότητας με τις μνήμες ή η μητρική είναι προβληματική;(Θα προσπαθήσω να βρω καμία άλλη DDR3 για δοκιμή) Επίσης δεν είμαι πολύ εξοικιωμένος με το bios και δεν ξέρω αν μπορώ κάπως να το ρυθμίσω. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Posted August 15, 2011 #2 Share Posted August 15, 2011 Καλως ηρθες φιλε,Εχεις 4 dimm; , αν ναι τα βλεπει ολα; Σε ρωταω γιατι αν εχεις δυο dimm , μερικες μητρικες ειναι φυσιολογικο να μην μπουταρουν αν τις βαλεις στη θεση 2,3 αντι 0,1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arctic Posted August 15, 2011 Author #3 Share Posted August 15, 2011 Είναι τέσσερα από 1GB(είναι κιτ των 2 αλλά τις έχω μπερδέψει και δεν ξέρω ποιες κάνουν ζευγάρι)Αν μπούνε στα δύο τελευταία(2 και 3) τότε τις βλέπει όλες(τις έχω δοκιμάσει μία μία)Αν μπούνε στα δύο πρώτα(0 και 1) δεν ποστάρει.Για να το ξεκαθαρίσω λίγο. Άπαξ και είναι μνήμη στο πρώτο ή στο δεύτερο slot , ανεξάρτητα από το αν υπάρχει μνήμη στα 2 τελευταία, δεν ποστάρει Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Posted August 15, 2011 #4 Share Posted August 15, 2011 Nα υποθεσω οτι memtest ετρεξες και βγηκε οκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arctic Posted August 15, 2011 Author #5 Share Posted August 15, 2011 Όχι δεν έχω τρέξει Τις χρησιμοποιώ όμως με την DH55TC και δεν πετάει κάποιο πρόβλημα. Πάντως θα το κάνω(το κακό είναι ότι θα πρέπει να το κάνω δύο φορές ) Για πόση ώρα λες; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Posted August 15, 2011 #6 Share Posted August 15, 2011 Κατ'αρχας καλως ηρθες στο OOS! Κατα δευτερον MSI MY ASS! κοιταω τωρα το manual και κοντευουν να μου πεσουν τα μαλλια. εχουν κανει σουπερ ντουπερ ηλιθιοτητα και τα καναλια στα dimm ειναι οπως να ναι. Με βαση το manual τα καναλια εχουν την εξης σειρα: Τι μπορεις να κανεις... 1) ψαξε να βρεις ενα αλλο κιτακι μνημες για να δοκιμασεις. 2) δοκιμασε ολα τα στικακια το καθενα ξεχωριστα στο dimm 1 (μαυρο) 3) εαν το παραπανω δεν δουλεψει, δοκιμασε να μπουταρεις με ενα στικακι σε οποιοδηποτε σλοτ μπουταρει και βαλε manually τις ρυθμισεις για τις μνημες αλλα και το vdimm. μετα ξαναδοκιμασε να μπουταρεις με μια ραμ στο dimm 1. ξεκινα με αυτα και βλεπουμε. Νταξ DFI ειχαμε, κατι μαθαμε EDIT! Φανταζομαι πως πριν ειχες AMD, στους intel για να παιξει το Dual channel δεν βαζεις τις μνημες στα 2 πρωτα, αλλα στα 2 που εχουν το ιδιο χρωμα. Δηλαδη σε εσενα, εαν παιξει τελικα ενα στικακι στο dimm 1, μετα μην δοκιμασεις να βαλεις το δευτερο στο dimm 2 (μπλε), αλλα στο dimm 3, Που ειναι και αυτο μαυρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arctic Posted August 15, 2011 Author #7 Share Posted August 15, 2011 bananaΠαιδιά δούλεψε. Μετά από ώρες με βγαλμένη μπαταρία και με συνδεδεμένα τα πιν(που συνδέονται με τη μπαταρία). Πριν είχα κάνει το ίδιο αλλά για ελάχιστο χρόνο... Χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις Edit: Σάκη, πριν είχα laptop και ουσιαστικά άρχισα να μαθαίνω με το που πήρα τον σταθερό αυτό(πριν κανα χρόνο-με την DH55TC όμως), άρα ουσιαστικά πάντα Intel είχα Για τo dual channel ήξερα ότι πρέπει να είναι στα ίδια χρώματα αλλά τα έβαζα αναγκαστικά σε διαφορετικά αφού δεν λειτουργούσαν τα δύο πρώτα, άρα δεν γινόταν dual channel . Edit2:Σάάάάκηηηηηη(αλά Ρουβά) ωραία υπογραφή banana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.