Jump to content



multiplier locked?


ExeliktikoS

Recommended Posts

έχω το mobo zotac 790i supreme και τον cpu E8400 . Τσεκάροντας τις επιλογές που μου δίνονται για ο/c στο BIOS είδα ότι ο multiplier του FSB είναι στο x9 . Όμως δεν δίνεται η δυνατότητα άυξησης του. Το ευρος που μπορεί να πάρει σύμφωνα με το bios είναι απο x6 μέχρι x9 . Δεν υπάρχει τρόπος να το αυξήσω?

Και επίσης αν δεν γίνεται ποίος είναι υπευθυνος για αυτο? H cpu ή το mobo? Δλδ είναι κλειδωμένος ο επεξεργαστής και δεν δέχετα αύξηση του Multi ή το mobo δεν σε αφήνει για κάτι τέτοιο ? Aπευθύνομαι και γενικότερα , όχι μόνο στο δικό μου hardware

Link to comment
Share on other sites

Απλά πάνε τόσα χρόνια που τους κλείδωσαν που πλέον είναι δεδομένο...

Είναι καλό να τον κατεβάσεις όχι τώρα, αλλά όταν φτάσεις στο max o/c, ώστε να δεις αν μπορείς να ανεβάσεις περισσότερο το fsb. Αν πχ "τερματίζει" ο επεξεργαστής στα 420χ9=3780 (τυχαίο), είναι προτιμότερο να προσπαθήσεις να τον πας 470χ8 που δίνει την ίδια σχεδόν ταχύτητα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.