Jump to content

whitesnake

Premium Members
 • Posts

  1,285
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by whitesnake

 1. Πρόσφατα έντυσα κι εγώ στο σπίτι γύρω στα 40m² με laminate (tarkett AC4/32 8mm), το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και φαίνεται να έχει αντοχή. Προτίμησα να βάλω με αρμό, αφού όταν δεν έχει, μετά από κάποιο διάστημα (συνήθως λιγότερο από 2 χρόνια) αρχίζει και φαίνεται η ένωση μεταξύ των τμημάτων του (δεν ανοίγει, αλλά από τη χρήση σηκώνονται ελαφρώς στις ακμές, μιλάμε για δέκατα του χιλιοστού αλλά είναι εμφανές - φαίνεται και στις φώτο του dfa19mj παραπάνω). Ο αρμός της φωτογραφίας του Σκλαβενίτη είναι υπερβολικός. Προσοχή και στο υπόστρωμα, μην μπει το φθηνότερο, παίζει σημαντικό ρόλο.
 2. Καλησπέρα σε όλους. Σκεφτόμουν να κάνω ένα calibration στην οθόνη που πήρα και σε αυτή που έχω στη δουλειά, υπάρχει τρόπος να συμμετάσχω στο ομαδικό που έχετε οργανώσει; Μπορεί κάποιος να μου δώσει λεπτομέρειες;
 3. Από ρεύματα, γειώσεις κλπ στο σπίτι είσαι οκ; Τις συνδέεις ψηφιακά με τον υπολογιστή σου; Μήπως έχεις αλλάξει το refresh rate σε κάτι μη συμβατό; Το flicker που περιγράφεις είναι κάπως... περίεργο.
 4. Τελικά τίποτα ακόμα, δεν πρόλαβα με δουλειά και εξεταστική, αν και μάλλον στην BenQ καταλήγω, αφού για την ΙΙΥΑΜΑ διάβασα πολύ μέτριες κριτικές.
 5. Ίσως έχει Γούναρη και Ανθέων σε ένα γωνιακό κατάστημα με δορυφορικά κλπ. Αλλιώς πήγαινε τέρμα Κύπρου, στον Μπέσκα.
 6. Μάλιστα. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με ΤΝ και δεν το γνώριζα αυτό, ευχαριστώ. Επομένως δεν έχει κάποιο ατού, έναντι των υπολοίπων προτάσεων. Γενικά σε αυτή την κατηγορία (26-27 ίντσες) παίζει κάτι καλό και πιο φθηνό από την Dell U2711;
 7. Μου έχει μπει στο μάτι η συγκεκριμένη οθόνη. Είναι μεν ΤΝ, αλλά έχει αυξημένες γωνίες θέασης συγκριτικά με τα συνηθισμένα ΤΝ πάνελ (178/170 δίνει η philips). Γνωρίζει κάποιος οτιδήποτε σχετικά με αυτό το μοντέλο; Βρήκα ελάχιστες αναφορές σε φόρουμ, οι οποίες ήταν μεν θετικές αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο - το μόνο που τόνιζαν είναι το θετικό με τις γωνίες θέασης. Η χρήση της θα είναι κυρίως browsing και ταινίες. Να σημειώσω ότι δεν με απασχολεί καθόλου ο λιτός σχεδιασμός της συγκριτικά με άλλες οθόνες της κατηγορίας. Σαν άλλη επιλογή έχω την LG M2780D, η οποία είναι monitor TV. Δεν με καίει η ύπαρξη τηλεόρασης, με ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα απεικόνισης. Δεδομένου ότι και οι δύο είναι ΤΝ πάνελ, ποια θα επιλέγατε από τις δύο και γιατί;
 8. Αν δεν θες μόνο Casio, κοίτα και το Sharp Writeview EL-506W. Έχει και συναρτήσεις κλπ, το ξέρω, αλλά όλα τα χρήσιμα (τριγωνομετρικά, λογαριθμικά, τετράγωνα, κύβοι, ρίζες κλπ) είναι διαθέσιμα σε κουμπιά χωρίς να μπαίνεις σε μενού. Επίσης λόγω Writeview είναι πολύ εύκολο να γράψεις.
 9. Έχω φτιάξει κάποια flashάκια απλής μορφής (αλλάζει το χρώμα ενός αντικειμένου κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο κουτί χρώματος) και προσπαθώ να τα κάνω να παίζουν fullscreen. Έχω ενσωματώσει ένα button το οποίο το έχω ρυθμίσει να γυρνάει σε fullscreen την προβολή. Αν και γίνεται κανονικά η εναλλαγή, δεν έχω καταφέρει να κάνω το background και το περιεχόμενο του flash να ακολουθούν την αλλαγή, το παράθυρο γίνεται μεν 1920x1080 αλλά όλο το περιεχόμενο μένει στο αρχικό 680x420. Δοκίμασα από τις επιλογές του publish να το βάλω σε noscale, exact fit κλπ αλλά δεν κατάφερα κάτι. Καμιά ιδέα;
 10. Για καινούριο σε κόβω. Στον iP4200 που είχα μέχρι προχθές, είχε φθαρεί η κεφαλή (μπούκωσε, του είχα κάνει μέτρια γενικώς χρήση) και τύπωνε γκρι προς τη μία κατεύθυνση αντί για μαύρο σε κείμενα. Έχω κάνει ό,τι περιγράφεις και είχε απλώς μια μικρή βελτίωση. Δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς, και να καταφέρεις κάτι θα είναι προσωρινό. Εξάλλου στα 4 χρόνια είτε τυπώνεις είτε όχι, το μελάνι υπάρχει και λερώνει.
 11. Δοκίμασε επίσης να μπεις από άλλο browser.
 12. Αν τον ανοίξει θα χάσει την εγγύηση όμως. Δεν ξέρω ακριβώς πώς ανοίγει ο συγκεκριμένος, αλλά σίγουρα θα έχει κάποιες βίδες και μερικά κλιπάκια. Μπορείς εδώ να δεις οδηγίες. Για περίπτωση λάθους, αν γίνει προσεκτικά, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι τραγικό, εκτός του να σπάσει κάποιο κλιπάκι που και πάλι δεν χάθηκε ο κόσμος. Πάντως δεδομένα κλπ δεν κινδυνεύουν από μια τέτοια κίνηση.
 13. Εγώ θα υποψιαζόμουν πάντως το κύκλωμα της θήκης (sata to usb). Έχεις εγγύηση; Αν όχι, βγάλτον από τη θήκη και δοκίμασε κατευθείαν σε sata port της μητρικής.
 14. Σε αυτή την περίπτωση ούτως ή άλλως θα είναι για πέταμα ο δίσκος και επίφοβος για διατήρηση δεδομένων.
 15. Σε καθαρή εγκατάσταση εάν το κλειδί δεν "παίζει", κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει με τηλεφωνική ενεργοποίηση.
 16. Το ρεζουμέ συνήθως αυτό είναι. Το κλειδί υπάρχει, γίνεται γνήσια εγκατάσταση. Επίσης γλιτώνεις τα έξτρα προγραμματάκια του κατασκευαστή και περνάς μόνο αυτά που χρειάζεσαι εκ των υστέρων. Επίσης, γιατί πλέον να κάνεις εγκατάσταση από DVD; Εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια μόνο από USB κάνω και έχω ησυχάσει.
 17. Με όλους τους browsers το κάνει αυτό;
 18. Για δωρεάν δεν γνωρίζω, πάντως έχω χρησιμοποιήσει παλαιότερα αυτό.
 19. Δεν τυχαίνει να είναι σε raid mode ο controller, ε;
 20. Υπάρχει κανείς εδώ που να έχει τον Χ25 σε amd μητρική, ώστε να επιβεβαιώσει αν λειτουργεί σωστά το trim;
 21. Καμιά ιδέα, κάποιος; Πριν λίγο έκανα και ένα τεστ, δεν είναι όπως σε ιντελ πλατφόρμα που ένας single δίσκος φαίνεται σαν ahci αν είναι πάνω σε raid. Στην amd πλατφόρμα τον αναφέρει σαν SCSI disk και δεν φαίνεται ως ahci αλλά ως raid μόνο.
 22. Και μένα εντύπωση μου κάνει. Μπορεί να τα στήσει όπως λες χωρίς πρόβλημα, απλά όπως φαίνεται χάνει τις λειτουργίες που ανέφερα. Με ενεργό το RAID στο BIOS, το SSD toolbox δεν υποστηρίζει καν τον SSD, όπως και όλα τα άλλα προγράμματα που δίνουν στατιστικά χρήσης κλπ, ακριβώς όπως γίνεται σε Intel σύστημα εάν έχω 2 ssd σε raid. Σίγουρος δεν είμαι γιατί δεν το έχω μπροστά μου, αλλά μια βόλτα που έκανα από διάφορα fora, αναφέρουν αυτό.
 23. Φίλος έχει σύστημα με μητρική Gigabyte, chipset amd 880G. Το θέμα είναι το εξής: υπάρχει αφενός SSD και αφετέρου raid1 διάταξη 2 640GB AAKS WD. Ο ενσωματωμένος controller της μητρικής δίνει 6 θύρες sata, αλλά κάτι παίζει με τους drivers σε AMD σύστημα και έτσι όταν ενεργοποιήσει το RAID, τότε στον SSD (πέραν του ότι οι ταχύτητες δεν είναι και οι καλύτερες), δεν λειτουργεί όπως φαίνεται το trim και δεν λειτουργεί ούτε το smart (άρα και όλα τα προγράμματα που εξαρτώνται από τέτοιες πληροφορίες, τύπου SSD life). Δυστυχώς δεν μπορεί να μοιράσει τη λειτουργία σε ahci και raid, παρά μόνο να βάλει 2 από τις θύρες σε IDE mode, κάτι που ρίχνει πάρα πολύ τις επιδόσεις του SSD. Μια λύση είναι η αγορά ενός απλού sata controller για να γίνει η δουλειά. Οι απαιτήσεις δεν είναι μεγάλες, απλά να λειτουργούν όλα σωστά. Προφανώς μιλάμε για κάποια φθηνή υλοποίηση, έως ας πούμε 30 ευρώ. Με μια ματιά που έριξα είδα ότι υπάρχουν διάφορες επιλογές. Το ερώτημα όμως είναι: - Να μπει ο SSD με το λειτουργικό στον pci-e controller με το raid array στον onboard controller; - Ή μήπως είναι προτιμότερο να μπει το raid array και ο SSD να παίζει στη μητρική; Ποια είναι η βέλτιστη επιλογή; Σε περίπτωση που μπει ο ssd, πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι θα παίζει κανονικά το trim; Επίσης, κάποια συγκεκριμένη πρόταση υπάρχει για αγορά;
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.