Jump to content


JavaScript και multiselect listbox


neuromancer

Recommended Posts

Ξέρει κανείς πώς μπορώ να ελέγξω με JavaScript (δηλ. στον client) αν σε ένα SELECT control με την ιδιότητα multiple (πρακτικά ένα listbox που επιτρέπει πολλαπλές επιλογές με Ctrl+Click) πόσα και ποια options έχουν επιλεγεί ?

Link to comment
Share on other sites

το listbox ειναι html προφανώς <σελεκτ multiple> ..... </σελεκτ>

Ερωτηση 1. με Java Script (που εκτελειται π.χ. σε κάποιο submit) υπάρχει τρόπος να δω πόσα είναι selected χωρίς να τα περάσω ενα-ενα και ελεγξω αν είναι επιλεγμένα? κατι σαν document.form.mySelect.selected.count ένα πράμα. Εχει καμμιά τέτοια μεθοδο το SELECT?

Ερώτηση 2. Όταν κάνω submit (POST όχι GET) μια φορμα με multi select listbox, τι ακριβώς στέλνει το listbox (τα selected υποθέτω) και κυρίως ΠΩΣ θα βλέπω με κώδικα στη μεριά του server (ASP or PHP is ok)

Link to comment
Share on other sites

1. για το select-multiple box δεν υπάρχει μέθοδος που να κάνει αυτό που θές..., μπορείς όμως να φτιαξεις μια μέθοδο που να το κάνει και να σου επιστρέφει ένα array από elements

2. ... σε asp.net , αν το όνομα του select είναι "lolbox" τότε με Request.Form["lolbox"] θα σου επιστρέψει ένα string που θα περιέχει το value των options που είναι επιλεγμένα χωρισμένα με κόμμα (δλδ "val1,val2,val3").

:)

Link to comment
Share on other sites

cheers...

το 1 το πάλεψα - loop πάνω στα items και έλεγχος ενα-ενα αν ειναι selected

thanks για το 2 - φαντάζομαι έτσι είναι και σε απλό ASP

σε PHP είναι λίγο διαφορετικό - ονομάζεις το control π.χ. "lolbox[]" και στέλνει array στο post.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.