Jump to content



Γνώμη για Asus οθόνη


Jasim

Recommended Posts

Επειδή έχω αρχίσει και τα βλέπω μικρά στη 17" Eizo που έχω και επειδή είμαι παιχνιδάκιας μεγάλος άρχισα να σκέφτομαι για άλλη οθόνη.Μία 22" πιστεύω είναι καλή και περνώντας από ένα Πλαίσιο το Σάββατο είδα αυτή:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1120204&HYOTHONESDIAGONIOS=22+inches&Manufacturer=Asus&category=69978102&catalog=23

Έχω δύο 8800gts 512 σε sli.

Η γνώμη σας θα βοηθούσε.

Link to comment
Share on other sites

Να πω την αλήθεια μου δεν ξέρω και τι παίζει με τις Asus γενικά γι αυτό ρωτάω πιο πολύ...φαίνεται και πολύ καλή η τιμή της γι αυτά που έχει...τυπική αντίθεση δεν αναφέρει πουθενά όμως.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος! Σ ευχαριστώ!

Έχω τσεκάρει reviews από web και γω αλλά ήθελα τη δικιά σας γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

@ Jasim

Γιατί δε δίνεις αλλα 40 ευρω να αγοράσεις την LG L246WH-BN (την πρώτη από τις 2 που σου δείχνει ο athlon=greek) ? Έχεις και 2x8800GTS, οπότε δε θα έχεις κανένα πρόβλημα να παίζεις games σε ανάλυση 1920x1200. Επίσης θα μπορείς να βλέπεις και ταίνιες σε FullHD ανάλυση (1920x1080).

Τη συγκεκριμένη οθόνη την αγόρασα πρίν καμιά 10αριά μέρες και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (ειδικά απο την τιμή της ;))

Το panel της είναι ΤΝ, όπως και της ASUS που σε ενδιαφέρει. Οπότε μήπως να άφηνες την 22άρα, να έδινες άλλα 40 ευρώ και να πήγαινες κατευθείαν σε 24άρα ?

The choice is yours !!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις προτάσεις :T:

Ειλικρινά δεν έχω πρόβλημα να δώσω άλλα 40 ευρώπουλα και να πάρω 24αρα οθόνη η να πάρω ακόμα καλύτερη 22αρα...το θέμα είναι να πάρω μια καλή οθόνη με την οποία θα περάσω τουλάχιστον 3 χρόνια.

Να σας πω την αλήθεια θα πήγαινα σε ΕΙΖΟ ξανά αλλά πολύ ακριβές και φανταστείτε την 17" που έχω τώρα την πήρα 460 ευρώ πριν 3 χρόνια.

Την Asus έτυχε και την πρόσεξα για την τιμή σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της αλλά γενικά δεν ξέρω τι παίζει με αυτές τις οθόνες γι αυτό και ρωτάω.

Πάντως μετράει πολύ για μένα να έχει κάποιος από εσάς μία οθόνη απ αυτές που προτείνονται και να μιλάει από "πρώτο χέρι" όπως παραπάνω με την LG.Αλλά δεν υστερεί σ αντίθεση δυναμική και rt?

Και η Samsung φαίνεται δυνατή παρόλα αυτά :hmm:

Link to comment
Share on other sites

κάποιες EIZO φοράνε και αυτές ΤΝ πάνελ το θέμα είναι να τις δεις από κοντά γιατί μάτι απο μάτι διαφέρει και όλα

στις οθόνες είναι υποκειμενικά.Σε πολλά φόρουμ βλέπω ό,τι οι απόψεις διαφοροποιούνται και σε μπερδεύουν στα συνολικά αποτελέσματα μετρήσεων οπότε πρέπει να τις δούμε απο κοντά,τώρα η γνώμη μου είναι ο,τι σε ΤΝ πάνελ είναι λίγο πολύ μικρές οι διαφορές τους....:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Κάτσε να σου πώ την ιστορία μου να την έχεις στα υπόψιν σου.

Μέχρι πρίν λίγες μέρες είχα μια Samsung 205BW (20άρα οθόνη με TN panel). H οθόνη ήταν μια χαρά. Ήθελα όμως κάτι μεγαλύτερο, κυρίως επειδή βλέπω πολλές ταίνιες στο PC. Αποφάσισα λοιπόν να πάω σε 22άρα. Έβλεπα διάφορα μοντέλα, όπως την Asus που σκέφτεσαι, τις Samsung 2232BW, 226BW, T220 κλπ. Ένα πρωί είδα στο site του Πλαισίου την LG L246WH-BN στα 299 ευρώ. Τότε άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες για 24άρα. Κοιτούσα επίσης τη Samsung 245B.

Η χρηματική διαφορά ήταν μικρή. Επίσης θεώρησα οτι ειναι καλύτερα να πάρω μια οθόνη με ανάλυση 1920x1200, ώστε να μπορώ να βλέπω αργότερα ταίνιες σε FullHD ανάλυση (1920x1080). Τέλος με έπιασε μια φοβία μήπως τελικά η 22άρα μου φανεί μικρή και μέτα αρχίσουν να μου μπαίνουν ιδέες να πάρω 24άρα (λεφτά να έχουμε να δίνουμε, που λεμε...).

Όλα τα παραπάνω με έκαναν τελικά να αποφασίσω να πάρω την 24άρα της LG.

Σχετικά με την LG L246WH-BN που ρωτάς, να σου πώ ότι έχει πολύ υψηλή φωτεινότητα (σε σημείο να πρέπει να την κατεβάσεις αρκετά απο τα ρυθμιστικά της), η αντίθεση της είναι μια χαρά και το response time ειναι στα 5 ms (κανένα πρόβλημα στα Medal of Honor: Airborne, Crysis, Call of Duty 4: Modern Warfare που δοκίμασα).

Το ¨κακό¨ της είναι ότι έχει ΤΝ panel. ΤΝ panel θα έχει όμως και οποιαδήποτε 22άρα αποφασίσεις να πάρεις. Οπότε δε θεωρώ μειονέκτημα το ΤΝ panel της 24άρας. Αυτό βέβαια είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Άλλοι λένε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από ενα TN panel και άλλοι ακούνε TΝ panel και βγάζουνε σπυράκια.

Όλα αυτά στα λέω για να τα λάβεις υπόψιν σου, αν θέλεις, πρίν αποφασίσεις. Πρός Θεού, δε σε παροτρύνω να αφήσεις στην άκρη τις 22άρες και να πάς σε 24άρα. Απλά σου γράφω ποιό ήταν το δικό μου σκεπτικό.

Δυστυχώς δε μπορώ να εκφέρω άποψη για τις οθόνες της ASUS, μιάς και δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάς σε ένα μεγάλο κατάστημα (Πλαίσιο, Media Markt) και να ρίξεις μια ματία σε στημένες οθόνες. Δές την ASUS που σκέφτεσαι, τις Samsung 2232BW, 226BW, T220 και από 24άρες την LG L246WH-BN, Samsung 245B και Samsung 2493HM. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις πιό εύκολα. Το μόνο κακό είναι οτι οι στημένες οθόνες στα καταστήματα είναι τοποθετημένες πάνω σε splitterakia που παίρνουν σήμα από ένα pc και συνήθως παίζουν σε χαμηλή ανάλυση (οπότε δε μπορείς να δείς την ποιότητα της εικόνας τους στη native ανάλυση). Δοκίμασα να αλλάξω την ανάλυση σε ένα απο αυτά τα PC και η μέγιστη ανάλυση που παρουσίαζε στο display settings ήταν η 1600x1200.

Όσο για τις EIZO, είναι δεδομένο ότι παράγει κορυφαίες οθόνες, αλλά δυστυχώ είναι πανάκριβες (η ποιότητα πληρώνεται).

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Όντως είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα η επιλογή οθόνης...δε βρίσκεις άκρη όσο και να ρωτάς.

Αν βασιστείς μόνο σε μετρήσεις που γίνονται αλλά και πάλι εγώ πιστεύω ότι πίσω από κει κρύβονται συμφέροντα.

Στα μεγάλα μαγαζιά που πηγαίνεις βλέπεις 30 οθόνες μπροστά σου και ζαλίζεσαι...άσε που χει μεγάλη διαφορά να βλέπεις τόσες οθόνες δίπλα δίπλα απ το να βάλεις μία και να παίζεις στο μισό μέτρο στο γραφείο σου.

Ζαλίστηκα ήδη...τα παρατάω :p

Link to comment
Share on other sites

SilenoZ αυτή εννοείς http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1026178&page=2&Manufacturer=LG&category=69978102&catalog=23

δε μου λες έχει D-SUB,DVI και HDMI έτσι;:p

Δε γράφει ότι έχει DVI...HDMI και αναλογική...απ το να άκρο στο άλλο

Link to comment
Share on other sites

Δε γράφει ότι έχει DVI...HDMI και αναλογική...απ το να άκρο στο άλλο

στο prad.de έχει αυτή με dvi με κωδικό Χ:

http://www.prad.de/en/guide/screen4766.html μάλλον έχουν διαφορά μεταξύ τους...:slap:

Link to comment
Share on other sites

Δε γράφει ότι έχει DVI...HDMI και αναλογική...απ το να άκρο στο άλλο

Nαί αλλά με έναν αντάπτορα DVI-to-HDMI θα μπορέσει να συνδέσει οποιάδήποτε gpu χωρίς πρόβλημα.

Φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ καλύτερα από το αναλογικό...

Link to comment
Share on other sites

Ναι athlon=greek, σε αυτή που δείχνεις αναφέρομαι.

Παιδιά η LG L246WH-BN έχει D-Sub, Component και HDMI. Δεν έχει DVI. Στη συσκευασία παρέχεται καλώδιο απο DVI σε HDMI, oπότε no problem με την έλλειψη DVI. Απ΄όσο έψαξα, είδα ότι απο πλευράς σήματος δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ DVI και HDMI. Απλά το HDMI μεταφέρει και ήχο. Η συγκεκριμένη οθόνη βέβαια δε διαθέτει ηχεία πάνω της, αλλα βγάζει στο πίσω μέρος της εξόδους γιά σύνδεση ηχείων.

52684043nq1.jpg

w650.png

47122375nh2.jpg

w323.png

66265435mn3.jpg

w712.png

24656031mn1.jpg

w705.png

48121376rr8.jpg

w654.png

Link to comment
Share on other sites

Το κλίμα για τα ΤΝ panel είναι σίγουρα αρνητικό. Αρνητικό όμως είναι και το κλίμα που δημιουργείται στις τσέπες μας όταν πάμε σε ΜΗ ΤΝ panel.

Σε 22άρα δέν παίζει να βρείς κάτι διαφορετικό από ΤΝ panel (Απ'όσο θυμάμαι υπήρχαν κάποια μοντέλα, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού).

Σε 24άρα μπορείς να δείς κάποια παραδείγματα:

ΕΙΖΟ S2431W

S-PVA Panel

EIZO HD2441W

S-PVA Panel

Και μία 26άρα της LG, συγκεκριμένα η W2600HP-BF

S-IPS Panel

Γι'αυτή μπορείς να διαβάσεις το σχετικό thread.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.