Jump to content



Το PC του φοιτητή


Amadeus7

Recommended Posts

ξέρετε μήπως υπάρχει κάποιο κατάστημα που να πουλα hardware για PC που να κάνει έκπτωση ή να έχει προσφορές στους φοιτητές? πέρασα φέτος πληροφορική και όπως να το κάνουμε ένα νέο PC το θέλω. Φυσικά και θα το συναρμολογήσω μόνος γιαυτό δεν πολυκαίγομαι για κάποια έτοιμη λύση.

Link to comment
Share on other sites

Το σιγουρο φιλέ μου ειναι οτι δινουν μια επιδότηση για το 20% των πρώτων που περασαν σε σχολές για να αγωράσουν λαπτοπ.

Απο εκει και πέρα δεν νομίζω να υπάρχει κατάστημα που να σου κανει εκπτωση μονο και μόνο επειδή εισαι φοιτητης...

Παρόλαυτα ολα καταστηματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών κανουν προσφορές καλές αυτό τον καιρό γιατι ξέρουν οτι ειναι περίοδος που αγωράζουν οι καινουριοι φοιτητές pc.

κανε μια ερευνα αγοράς και αν δεν βρεις κατι , μπορεις να παραγγείλεις και απο αγγλια απο γνωστά eshop.

Link to comment
Share on other sites

Ενα desktop για καθημερινη χρηση και για casual gaming ειναι παμφθινο στις μερες μας, τσιμπας και μια "μικρη":o καρτα γραφικων και εισαι αρχοντας.

Τωρα αν θες κατι πολυ φθηνο, δινεις ~200ευρω και παιρνεις κανα λαπτοπ με το προγραμμα "Δες την Ψηφιακα".

υ.γ. Γεια σου ρε Λαρσα!:p

Link to comment
Share on other sites

H Δράση

Η Ελληνική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013, υλοποιεί για τρίτη φορά τη δράση «Δες την Ψηφιακά», επιδοτώντας την απόκτηση προσωπικών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους πρωτεύσαντες πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές που εισήχθησαν με τις Γενικές Εισαγωγικές Πανελλήνιες Εξετάσεις του έτους 2008.

Η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Απευθύνεται στο 25% των επιτυχόντων με τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε κάθε τμήμα ή σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή περίπου σε 17.800 πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας με τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2008. Κάθε δικαιούχος φοιτητής θα επιχορηγηθεί από την Κυβέρνηση με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή της επιλογής του, με μέγιστη επιδότηση τα 400 ευρώ.

Στην φετινή υλοποίηση της δράσης «Δες την Ψηφιακά», θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και σπουδαστές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, οι οποίοι εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ποσοστό 3% των εισακτέων σε κάθε τμήμα ή σχολή. Από αυτή τη κατηγορία (3%) καλύπτονται όσοι εισήχθησαν με τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2008, (συνολικά περίπου 800 φοιτητές και σπουδαστές, πλέον των 17.800 πρωτευσάντων). Οι εν λόγω σπουδαστές θα ενημερωθούν σχετικά από τις Γραμματείες των σχολών ή τμημάτων τους. Για την κάλυψη των αυξημένων τους αναγκών σε ειδικό εξοπλισμό χειρισμού των υπολογιστών, κάθε δικαιούχος αυτής της κατηγορίας θα επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή και με μέγιστη επιδότηση τα 800 ευρώ.

Η υλοποίηση της δράσης ξεκινά τη Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008 και ολοκληρώνεται τη Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008.

Δικαιούχοι

Δικαίωμα επιδότησης νέου φορητού υπολογιστή έχει το 25% των εισαχθέντων που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε Σχολή ή Τμήμα, στις εισαγωγικές εξετάσεις του 2008 συμπεριλαμβανομένων και των εισακτέων από την Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης.

Επιπλέον έχουν προστεθεί ως δικαιούχοι οι εισακτέοι των ετών 2006 και 2007 από την Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης εφόσον έχουν βαθμολογία που τους κατατάσσει στο 20% της αντίστοιχης σχολής ή τμήματος για το αντίστοιχο έτος.

Στην φετινή υλοποίηση της δράσης «Δες την Ψηφιακά», θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και σπουδαστές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ποσοστό 3% των εισακτέων σε κάθε τμήμα ή σχολή το έτος 2008.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, συμμετέχουν στο πρόγραμμα όλοι οι ισοβαθμήσαντες φοιτητές.

Δικαιολογητικά

Για την απόκτηση του δικού σου φορητού υπολογιστή, αρκεί να επισκεφθείς οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού που συμμετέχει στη δράση, έχοντας μαζί σου:

  • τον «Προσωπικό Κωδικό»*
  • φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
  • φωτοαντίγραφο φοιτητικής ταυτότητας ή δελτίου φοιτητικού εισιτηρίου («πάσο») ή βεβαίωση σπουδών από τη γραμματεία της Σχολής

* Πηγαίνετε στην ενότητα "Δικαιούχοι" και βάζετε τον κωδικό υποψηφίου στην ενότητα "Έλεγχος βάσει κωδικού υποψηφίου". Θα δείτε τον 16-ψήφιο Προσωπικό Κωδικό σας, εφόσον είστε επιλέξιμος ή επικοινωνήστε με το γραφείο αρωγής χρηστών στο τηλ 801-11-85-100 (ωράριο λειτουργίας Δευτέρα με Παρασκευή 9:00 πμ-3:00 μμ) για να σας διαβιβάσουν το Προσωπικό Κωδικό σας.

Οι δικαιούχοι της κατηγορίας του 3% (πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες ) θα προσκομίζουν αντί του «προσωπικού κωδικού», την σχετική Ειδική Βεβαίωση από την Γραμματεία του οικείου Τμήματος.

Τρόπος αγοράς

Για την αγορά του φορητού υπολογιστή, καταβάλλεις στο κατάστημα τη διαφορά του κόστους που προκύπτει, αφαιρώντας το 80% της επιδότησης, που όμως δεν μπορεί να υπερβαίνει τα € 400.

Για τους σπουδαστές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες η μέγιστη επιδότηση φτάνει τα € 800.

Προδιαγραφές Η/Υ

Μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε φορητό υπολογιστή, εφόσον καλύπτει τις παρακάτω απαραίτητες προδιαγραφές:

  • φορητός υπολογιστής (laptop ή notebook) με δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης WiFi
  • πιστοποίηση CE
  • εξελληνισμένο λογισμικό αυτοματισμού γραφείου με γραφικό περιβάλλον, περιλαμβανομένης εφαρμογής επεξεργασίας κειμένου, με κείμενα βοήθειας χρήσης στα Ελληνικά, ορθογραφικό έλεγχο και έλεγχο συλλαβισμού για την ελληνική γλώσσα
  • 12μηνη τηλεφωνική υποστήριξη
  • 24μηνη εγγύηση
  • υποχρεωτική αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης κατά τον πρώτο μήνα κτήσης

Πλεονεκτήματα

Ο φορητός υπολογιστής που αποκτάς είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που θα σε βοηθήσει στις σπουδές σου, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να δακτυλογραφείς τις εργασίες σου, να οργανώνεις τις σημειώσεις σου και να φτιάχνεις εντυπωσιακές παρουσιάσεις.

Ακόμη, μέσα από τη δράση «Δίοδος» (www.diodos.edu.gr), έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις ADSL σύνδεση στο Διαδίκτυο σε προνομιακή τιμή, ώστε:

  • να αναζητάς και να μεταφέρεις εύκολα και γρήγορα πληθώρα πληροφοριών και δεδομένων
  • να επικοινωνείς με τους συμφοιτητές σου και να ανταλλάσσεις πληροφορίες για την εξέλιξη των εργασιών σας
  • να παρακολουθείς ηλεκτρονικά μαθήματα
  • να χρησιμοποιείς εκπαιδευτικό υλικό από ιστοσελίδες ελληνικών και διεθνών πανεπιστημίων
  • να έχεις πρόσβαση σε ψηφιακές βιβλιοθήκες
  • να συμμετέχεις σε συνεργατικές τηλεδιασκέψεις
  • να παρακολουθείς μαθήματα άλλων Σχολών, εντός και εκτός Ελλάδας
  • να αξιοποιείς ειδικά ψηφιακά περιβάλλοντα μάθησης, όπως τα εικονικά εργαστήρια

Φοιτητές με σοβαρές ασθένειες

Στην παρούσα υλοποίηση της δράσης «Δες την Ψηφιακά», θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2008, ως ποσοστό 3% των εισακτέων σε κάθε Τμήμα ή Σχολή.

Πιο συγκεκριμένα, θα μπορούν να αποκτούν επιχορηγούμενο φορητό υπολογιστή όλοι οι φοιτητές που έχουν εισαχθεί με βάση την Υπ. Απόφαση Αριθ. Φ.151/20049/Β6 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 272 της 1/3/2007, ως «Πάσχοντες από Σοβαρές Ασθένειες».

Η Δράση θα διαρκέσει κατά το διάστημα 1/10/2008 έως 31/10/2008.

Οι ως άνω φοιτητές θα ενημερωθούν σχετικά από τις Γραμματείες των Σχολών ή Τμημάτων τους.

Για την κάλυψη των αυξημένων τους αναγκών σε ειδικό εξοπλισμό χειρισμού των υπολογιστών, κάθε δικαιούχος θα επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή,με μέγιστη επιδότηση τα 800 ευρώ. Ο δικαιούχος φοιτητής προκειμένου να αποκτήσει τον φορητό προσωπικό υπολογιστή, θα πρέπει να καταθέσει στον προμηθευτή, τα εξής δικαιολογητικά:

  • πρωτότυπη Βεβαίωση, στην οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται:
  • ο αριθμός Μητρώου του φοιτητή
  • ότι ενεγράφη με βάση τις διατάξεις της Υπ. Απόφασης Αριθ. Φ.151/20049/Β6 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 272 της 1/3/2007
  • Απλό φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
  • Απλό φωτοαντίγραφο Φοιτητικής Ταυτότητας ή Δελτίου Φοιτητικού Εισιτηρίου («πάσο») ή βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία της οικείας σχολής.

Η διαδικασία απόκτησης του προσωπικού υπολογιστή για τους δικαιούχους είναι η εξής:

Κάθε προμηθευτής θα έχει πρόσβαση σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή, στην οποία θα μπορεί να καταχωρίζει δικαιούχους αφού παραλάβει τη σχετική πρωτότυπη βεβαίωση από τη Γραμματεία της Σχολής του. Στην εφαρμογή θα πληκτρολογεί όλα τα προσωπικά στοιχεία του δικαιούχου και στη συνέχεια θα πληκτρολογεί το ΑΦΜ της επιχείρησης του, τα ειδικά στοιχεία του φορητού υπολογιστή και το κόστος αγοράς. Με την αποδοχή των στοιχείων του φοιτητή (ως δικαιούχου), παράγεται αυτόματα ένα ηλεκτρονικό έγγραφο με την ένδειξη «Δελτίο Παραγγελίας», στο οποίο αναφέρεται το όνομα του δικαιούχου φοιτητή, τα στοιχεία της προμηθεύτριας επιχείρησης, τα στοιχεία του φορητού H/Y. Με το «Δελτίο Παραγγελίας» ο δικαιούχος φοιτητής εξουσιοδοτεί τον προμηθευτή να εισπράξει αντ΄αυτού την επιχορήγηση που δικαιούται για την αγορά του φορητού υπολογιστή, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου.

Επιπρόσθετα, ο δικαιούχος φοιτητής (μέσω του «Δελτίου Παραγγελίας» δηλώνει υπεύθυνα ότι:

  • Δεν θα μεταβιβάσει σε τρίτον τον ως άνω υπολογιστή κατά την διάρκεια των σπουδών του.
  • Δεν έχει λάβει καμία άλλη επιχορήγηση για απόκτηση φορητού υπολογιστή.

Κάθε δικαιούχος φοιτητής καταβάλει στον προμηθευτή την δική του συμμετοχή και υπογράφει το έντυπο «Δελτίο Παραγγελίας». Κατόπιν παραλαμβάνει τον φορητό υπολογιστή και το παραστατικό πώλησης όπου θα αναγράφεται η συνολική τιμή της αξίας του φορητού υπολογιστή και το σχετικό Παραστατικό Εξόφλησης όπου θα αναφέρεται το υπερβάλλον της επιχορήγησης ποσό (δηλαδή, το ποσό που κατέβαλλε ο δικαιούχος, πέραν του ποσού της επιχορήγησης).

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν εχεις μπει ομως απο τους πρωτους;

το αγοραζεις μονος σου...

και γω πληροφορικη ειμαι και ειχα σκασει πριν 4χρονια που μπηκα 2.000€ για το λαπτοπ της υπογραφης μου. Μεχρι στιγμης δεν μασαει πουθενα σε οτι αφορα θεματα της σχολης. Δεν κανεις και τπτ το τοσο βαρυ που να μην το τραβαει. Τωρα αμα θες να παιζεις κι αλλα παιχνιδια εκτος απο το pro τοτε χρειαζεσαι κατι καλυτερο ή αμα θελεις να βλεπεις ταινιες 1080p.

Kαι γω θελω καινουριο πισι και το περιμενω εδω και ενα χρονο, αλλα αμα δε βγει η επιδοτηση που περιμενω δεν δινω χρηματα για πισι απο την τσεπη μου.

Εξαλλου για τη σχολη ειναι μια χαρα αυτο που εχω!!!

Οποτε δες τις αναγκες σου και αναλογως κανε...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.