Jump to content

Πρόβλημα με νέο δίσκο και νέα εγκατάσταση...


Recommended Posts

Αγόρασα πριν από μερικές μέρες τον Seagate ST31000340AS και εγκατέστησα σε αυτόν Win Xp Pro Corporate... Tώρα, από ένα σημείο και μετά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα.Παγώνει ο Windows Explorer. Εκεί που έχω ανοιχτό ένα παράθυρο πχ στο C:\Program Files, αυτό "κολάει" και για να κλείσει θέλει task manager. Υποπτεύομαι δυο πράγματα:α) Ο δίσκος αν και τριών ημερών τα έπαιξε β) κάτι δεν πήγε σωστά στην εγκατάσταση των Win Xp. Το μυαλό μου θα πήγαινε απευθείας στο πρώτο αν πριν αρχίσουν να συμβαίνουν τα παράξενα δεν είχε συμβεί κάτι άλλο εξίσου περίεργο. Υπήρξε ένα πρόβλημα με τα permissions των φακέλων και πριν κάτσω και τα βάλλω χειροκίνητα ξανά δεν μπορούσα να κάνω ένα απλό cut paste.

Πείτε μερικές γνώμες. Πάντως θα ξανακάνω μια νέα εγκατάσταση Win Xp με άλλη έκδοση και αν επιμείνει το πρόβλημα παίρνω την απόδειξή μου και πάω στο πλαίσιο για αλλαγή...

Link to comment
Share on other sites

Για καλο και για κακο ..δοκιμασε να κανεις και ενα διαγνωστικο με το προγραμμα της εταιριας.(εν προκειμενω "seatools") .

Eνδεχεται να εχει καποια bad sectors (ή κατι αλλο) που στην δευτερη εγκατασταση δεν εχει τυχει να γραψεις-διαβασεις δεδομενα εκει.

Μου εχει τυχει σε WD 640..στις πρωτες ωρες (καθοτι πηγα να τον γεμισω).

Το αντιστοιχο προγραμμα φανερωσε αυτα που σου ειπα.

Πλεον ειναι συνηθεια να scannarω τον δισκο πριν τον χρησιμοποιησω.

Απλα για να ΄σαι σιγουρος...

Link to comment
Share on other sites

Το έκανα και το διαγνωστικό με τα seatools, δεν βρήκαν κάτι στραβό... Αν υπάρχει κάτι βέβαια θα φανεί με τον καιρό. Για την ώρα μάλλον είμαι εντάξει...

Link to comment
Share on other sites

δεν νομίζω να ήταν ο δίσκος σου απλά τα xp που έβαλες ήταν μούφα το έχω πάθει και εγώ αφού δεν έβγαλε και το seatools τίποτα τότε όλα μια χαρά

Link to comment
Share on other sites

Τελικά δεν είμαι εντάξει. Και τα δυο "μεγάλα" τεστ στα seatools βγάζουν pass, νέα εγκατάσταση έκανα αλλά o windows explorer συνεχίζει να κολλάει. Τώρα τι να σκεφτώ, νέα εγκατάσταση με XP SP2, μήπως έχει πρόβλημα η μητρική, ή κανένα άλλο διαγνωστικό; Μην πηγαίνω πίσω τον δίσκο και μου λένε πως είναι εντάξει...

Link to comment
Share on other sites

Ουπς, ξέχασα να ποστάρω αλλά το έλυσα το πρόβλημα... Τι ήταν; Κάτι κλασσικό... Πρόβλημα με τα βίντεο αρχεία και τα preview τους που είχε επιδεινωθεί επειδή δεν είχα βάλει κάποιο codec για τα divx, xvid κτλ αλλά χρησιμοποιούσα τον kmplayer που τα έχει ενσωματωμένα...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.