Jump to content



Custon καλώδιο sata ρεύματος


NikosK

Recommended Posts

Γεια σε όλους.

Θέλω να φτιάξω ένα καλώδιο ρεύματος που να δίνει ρεύμα σε όλους τους δίσκους μου (4 2TB seagate 2 1TB seagate και 1 SSD Agility 2), Δηλαδή από ένα molex να δίνει 7 sata σε σειρά και 1 molex παράλληλο. Οι δισκοι είναι μέσα σε 2 tray κοντά ο ένας στον άλλο και θέλω το καλώδιο για να μην υπάρχουν πολλά καλώδια μέσα στο κουτί.

Δεν μπορών να βρω πουθενα αν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των βυσμάτων ρεύματος να μήκος καλωδίου ή κάποιο άλλο πρόβλημα όσο αφορά την θέση τους.

Το τροφοδοτικό μου είναι Τhermaltake 1500W και δεν έχει πρόβλημα να σηκώσει τις παραπάνω συσκευές σε δύο καλώδια.

post-2232-1414343586,5031_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλο θα ηταν να μην περνας τα 4 sata ανα μολεχ. Υπαρχει προβλημα μετα (εμπειρικα στο λεω) στην αναγνωριση των δισκων γιατι δεν τροφοδοτουνται σωστα. Επισης το static load που θα δημιουργηθει οταν αναβουν 7 δισκοι ταυτοχρονα ειναι ζορι για το τροφοδοτικο.γιαυτο να τα χωρισεις σε 2χ4 καλυτερα.

Απο εκει κ περα φανταζομαι οτι εχεις αγορασει βησματα , καλωδιο και εχεις προβλημα με τα χρωματα?

Χριστο στο wc thread ειναι η στο θρεντ με το htpc η στο θρεντ του server ουτε εγω θυμαμαι.. Xaxa.στην γκαλερυ ειναι σιγουρα.Αν μπορεις δωστου τα λινκ γιατι ειμαι απο κινητο.

Sent from my iPhone 3GS using Tapatalk.

Link to comment
Share on other sites

ναι θέλω να φτιάξω καλώδιο σαν το 2ο της φωτογραφίας έτσι ώστε να ταιριάζει ακριβώς με τους δίσκους και να μην προβάλει πίσω από αυτούς το επιπλέον καλώδιο. Αν δείτε την φωτογραφία έχω πολλά καλώδια στην περιοχή και θέλω να τα μειώσω όσο το δυνατόν περισσότερο. Το molex το θέλω για να τροφοδοτεί ένα fan controller που έχει πάνω 3 12εκ και έναν 23εκ ανεμιστήρα( φαίνεται στην φωτογραφία).

Όλα τα εξαρτήματα που χρειάζομαι τα αγόρασα από το ebay και που ήρθαν σπίτι με 25 ευρώ περίπου (20 βύσματα από κάθε είδος, καλώδιο μαύρο και φτηνό σετ εργαλείων αφαίρεσης των βυσμάτων)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.