Jump to content



Νέος στο κόσμο του Phenom ψάχνει απαντήσεις...


SirGeorge

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση στο 3ετίας PC και αποφάσισα να πάω σε AMD Phenom (μην ρωτήσετε γιατί:D) Τελικά κατέληξα στον 9550 μαζί με μια μητρική GA-MA790GP-DS4H με το 790GX, μνήμες Corsair XMS2-6400 1GB x 2. Μου προέκυψαν οι παρακάτω απορίες:

1) Τι είναι αυτό το ganged και το ungaged memory mode? Είδα μερικά πράγματα στο internet αλλά επί της ουσίας δεν εξηγούσε ποια είναι η πραγματική διαφορά. Τα έχει δοκιμάσει κανείς??

2) Στις ιδιότητες του υπολογιστή μου φαίνονται 1,99GB αντί για 2,00GB. Ότι και να δοκίμασα πάντα 1,99GB δείχνει. Τι άλλαξα θέσεις στα dimm, τι τα έβαλα 1-1 (έδειχνε 0,99GB), τι έκλεισα την onboard κάρτα γραφικών της μητρικής τίποτα. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν συνάντησε κάποιος παρόμοιο ζήτημα σε Phenom και τι μπορεί να φταίει.

3) Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνουν optimized τα ΧP για χρήση σε Quad Core όπως πχ το Dual Core optimizer που έχει βγάλει η AMD. Δηλαδή υπάρχει κάποιος με Phenom και XP που να τα παραμετροποίησε αναλόγως?

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

2) το 1 gb, είναι 1024 mb. οπότε το σύστημα κάνει αυτή τη διαίρεση και σου δινει 1000mb, ή 0.99 gb.

3) ψάξε για drivers στο site της amd, εκεί κάπου είχα δει ένα τέτοιο πρόγραμμα που αναφέρεις.

Καλορίζικος ο Η/Υ!!! και εγώ κάτι τέτοιο θα έπαιρνα επειδή είναι αρκετά φθηνός.

Link to comment
Share on other sites

Δεν δοκίμασα ακόμη πόσο κλοκάρει, απλά παρατήρησα ότι είναι ιδιαίτερα κρύος (37 idle, 44 load) και επίσης έτρεξα 4 παράλληλα SuperPi χωρίς να παρατηρήσω καθυστέρηση!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.