Jump to content



Περιέργο Πρόβλημα με οθόνη


Arielis

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω μια LG Flatron L1715S. Την έχω εδώ και 4 χρόνια χωρίς να μου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο πρίν από καιρό εμφανίστηκε ένα αρκετά περίεργο πρόβλημα. Συγκεκριμένα όταν ανοίγω την οθόνη ,βλέπω σήμα και ακαριάια η οθόνη μαυρίζει(σαν να κάνει ένα αναβόσβημα). Δεν σβήνει η οθόνη(πχ δεν έχει ρεύμα κτλ) ,απλά μαυρίζει. Αν τη έσβηνα και την ξανάνοιγα ,παρουσιαζόταν το ίδιο φαινόμενο. Μετά από κάμποσα ανοιγοκλεισίματα ,η οθόνη τελικά λειτουργούσε κανονικά. Όμως τώρα τελευταία ,η οθόνη δεν μπορεί να δουλέψει καθόλου(όσα άνοιξε-κλείσε και να κάνω)!!

Μια και είναι παλιά (σχετικά) οθόνη, τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;

Το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί ή να καταφύγω στην αγορά μιάς καινούργιας;;

Link to comment
Share on other sites

αφου την εχεις 4 χρονια λογικα δεν εχει αλλο εγγυηση! επομενως καινουργια καθως το κοστος επισκευης συνηθως ειναι ακριβουτσικο και με καποια χρηματα παραπανω παιρνεις του κουτιου! εχουν πεσει οι τιμες στις οθονες!

Link to comment
Share on other sites

φίλε υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα ο φωτισμός της, καθώς η λάμπα έχει περιορισμένο χρόνο ζωής......

έχω δει διάφορα diy και πιστεύω αξίζει... η οθόνη για να λειτουργήσει και να δεις την εικόνα πρέπει να χτυπάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο φως από μία λάμπα cold cathode (οι γνωστές ΝΕΟΝ που πουλάει και το πλαίσιο) οπότε δοκίμασε αν είναι να πας για αλλαγή, να πάρεις μια νεον και να βάλεις αντικαθιστώντας την παλιά μήπως και λειτουργήσει.....

edit: το είχα βρει σε κάποιο site δεν θυμάμαι ποιο, αλλά οι οδηγίες πάνω κάτω ήταν αυτές

http://www.inventgeek.com/Projects/BacklightFix/page4.aspx

Link to comment
Share on other sites

Χμμ εγώ πάλη νομίζω πως συμφέρει περισσότερο να αγοράσεις μια καινούρια (αν και δεν γνωρίζω ποσό μπορεί να κοστίσει μια επισκευή)! Απλός σκέψου ότι με 200 ευρώ παίρνεις μια 22αρα με σχετικά καλή αποδώσει (μιλώντας για TN Film πάντα) και με 380 παίρνεις μια άριστη οθόνη (αυτην) με S-PVA panel που εχει 1000 φορές καλύτερος από panel από το TN Film. Βεβαία είναι ποιο αργός όσο αφορά τον χρόνο ανταποκρίσεις άλλα εφόσον έχεις TFT τετραετίας παίζει να είναι ποιο γρήγορο το panel.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.