Jump to content



Triple boot xp-vista-ubuntu.


yoda73

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Στον ένα δίσκο του υπολογιστή μου, αποφάσισα να βάλω xp, vista και ubuntu.

H διαδικασία που ακολούθησα ήταν η εξής:

Εφτιαξα 4 partitions. To πρώτο για τα xp, το δεύτερο για τα vista, το τρίτο για το swap του linux και το τέταρτο για ubuntu. Έκανα εγκατάσταση τα xp στο πρώτο partition.

Μετά έκανα εγκατάσταση των vista στο δεύτερο partition. Σε αυτή τη φάση δημιούργησαν τα vista έναν boot loader ώστε να μπορώ να επιλέγω ποιό από τα δύο λειτουργικά θα εκκινώ. (vista or earlier version of windows)

Κάνω και την εγκατάσταση τoυ ubuntu στο τέταρτο partition όπου ολοκληρώνεται κανονικά.

Σε αυτή τη φάση η ubuntu, δημιουργεί τον δικό της boot loader (τον grub), η οποία μου δίνει πλέον την επιλογή ubuntu ή other oparetion system η οποία όταν την επιλέγω, με παει στον boot loader των vista για να επιλέξω xp ή vista.

Η βοήθεια που χρειάζομαι είναι ή εξής:

Πως μπορώ στον boot loader του ubuntu (grub), να έχω τρεις διαφορετικές επιλογές για τα τρία λειτουργικά έτσι ώστε όταν επιλέγω vista να γίνεται εκκίνηση των vista, όταν επιλέγω xp να γίνεται εκκίνηση των xp.

Αν το λέω σωστά θέλω να καταργήσω τον boot loader των vista και να ενσωματώσω στον grub τις επιλογές του.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.