Jump to content



[Short review] USB 2.0 -VS- FireWire 400 -VS- eSATA (HD Tach on WD My Book Home)


nickstamat

Recommended Posts

Θα κάνω μια σύντομη σύγκριση ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τρόπους σύνδεσης ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου με τον υπολογιστή. Ο δίσκος που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένας ολοκαίνουριος WD My Book Home 750 GB.

USB 2.0 (480 Mbit/s):

usb2.jpg

FireWire 1394a (400 Mbit/s)

fw400.jpg

eSATA (3000 Mbit/s / Controller: Intel ICH9R)

esata.jpg

Με τα παραπάνω τρία γραφήματα, βλέπουμε την υπεροχή του eSATA ανάμεσα στα άλλα δύο πρότυπα διασύνδεσης.

Το FireWire παρόλο που έχει θεωρητική ταχύτητα μικρότερη από αυτή του USB 2.0, πετυχαίνει καλύτερα αποτελέσματα.

Σε πραγματική χρήση, η διαφορά ανάμεσα στο USB και το FireWire είναι σχετικά μικρή, όμως με το eSATA η διαφορά είναι χαώδης.

Συνεπώς, πιστεύω ότι η αγορά ενός εξωτερικού δίσκου με μια υποδοχή eSATA και μια USB ή FireWire είναι η καλύτερη δυνατή. Αυτό διότι το eSATA εξασφαλίζει τις μέγιστες επιδόσεις σε όσους υπολογιστές έχουν τέτοια θύρα, ενώ τα άλλα δύο (μιας και μιλάμε για εξωτερικό δίσκο, που θέλουμε να έχει δυνατότητα μεταφοράς) προσφέρουν συμβατότητα σε υπολογιστές χωρίς eSATA με αξιοπρεπείς επιδόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Παρόλο που θέλω να εστιάσω περισσότερο στη διαφορά ανάμεσα στους 3 τρόπους διασύνδεσης (πράγμα το οποίο δεν εξαρτάται από το αν θα εξετάσω το read ή το write), θα τρέξω πάλι όλα τα tests με την trial έκδοση του HD Tune Pro, για να συγκρίνουμε. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.