Jump to content



ICH9R cap ~ 80mb/s ??? πως ξεπερνιέται?


papatsonis

Recommended Posts

Το αυτό.., πήρα προχθές εναν WD5000AAKB για να καλύψω ενα άδειο ATA slot.. :p , και τόσο στο HDtach, όσο και στο HD Tune , βλέπω να έχει τελικιάσει στην αρχή στα 80κάτι ΜΒ/s.Είτε σαν IDE στο Jmicron της Gigabyte X38-DQ6, είτε σαν "sata" με το Serillel2 (που το θυμηθηκα εε ?) πάνω σε Jmicron/ICH9R στην αρχή βλέπω το ίδιο περίεργο πράγμα(με μικρές διακυμάνσεις από σύνδεση σε σύνδεση).Χρησιμοποιώ τους 8.6.1007 οδηγούς (αν βοηθάει) και μέχρι και Vista έβαλα δοκιμαστικά , χωρίς να δω βελτίωση.. .Υπάρχει τρόπος να "ξεμπουκώσει" το ICH ???(για το jmicron βέβαια δεν έχω εξήγηση)Στα ss του HDtach ..που κράτησα απο τα ΧΡ -θα τα επισυνάψω μόλις βρω ευκαιρία- αν συνεχίσω την καμπύλη νοητά, έπρεπε να ξεκινάει με γύρω στα 100mb/s και βρήκα αρκετές αναφορές για "ICH9 cap ~80mb/s) :help:

Y.Γ.> Δεν έχω και κάνενα δίσκο sata που να ξεκινάει από αρκετά ψηλά (120mb/s π.χ.) ώστε να δω με σιγουριά αν είναι επαναλήψιμο , ή είναι τελικά του δίσκου "προβλημα" (ΑΤΑ100? ή οτιδήποτε άλλο)

Υ.Γ.2> επισυνάπτω και ένα HDtach run από τα Vista , που φαίνεται ακόμη καλύτερα ο "κοφτης"

post-172-1416073760,1436_thumb.png

post-172-1416073760,1903_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρέπει να είναι γενικό πρόβλημα του ich9, δεν έχω διαβάσει πουθενά κάτι τέτοιο. Προσωπικά δεν έχω τέτοιο πρόβλημα με τους drivers που λες, και abit x38-quadgt και εύκολα πιανω μέχρι 130 που πάει ο δίσκος μόνος του και 250 σε raid0. Οπότε ή προβλημα έχει ο δίσκος σου, ή οι controllers της μητρικής σου, ή κάτι δεν πάει καλά με τους drivers σου.

Οπότε οι λύσεις είναι:

1) Δοκιμάζεις το δίσκο κάπου αλλού για να δεις αν φταιει αυτός.

2) Κατεβάζεις καινούριος drivers (ή τελοσπάντων αυτούς που προτείνει η gigabyte στο site της για τη συγκεκριμένη μητρική).

3)Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χρειάζεται κάποιο bios update η μητρική (δες στα release notes μήπως αναφέρεται κάποιο παρόμοιο πρόβλημα ότι λύνεται)

4)Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις/απενεργοποιήσεις το write back cache να δεις αν έχει διαφορά στο συγκριμένο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Το write back cache το έχετε on γενικα ?

Έχω RAID1 και επειδή δεν έχω UPS και τέτοια το έχω πάντα off. Δεν έχω προβλήματα με τη ΔΕΗ, απλά δεν μ'αρέσουν οι "ιστορίες" με δίσκους.

Link to comment
Share on other sites

Nαι εγώ το έχω on και μπορω να πω ότι έχει διαφορές. Ειδικα στο raid0. Aπωλειες στα δεδομένα πρακτικά δεν τιθεται. Αντε να μην αποθηκευτουν αυτα που κάνεις τα τελευταια 5 δευτερολεπτα (και πολλα λέω) πχ στα τορρεντ.

Link to comment
Share on other sites

Παντως εμένα στο PC της υπογραφής το HDTach βγάζει 52 ΜΒ avegrage, το οποίο θεωρώ ότι είναι λίγο άθλιο. Θα βάλω τους κόκκινους δίσκους (βλ. υπογραφή) και μάλλον θα το πάω και σε RAID 0+1 μπας και δω προκοπή.

Link to comment
Share on other sites

Ε, οι 250αριδες είναι αρκετά παλιοι και ψιλοδικαιολογείται.

Οfftopic, με το enermax όλα καλά? Λεω να πάρω το συγκεκριμένο modu για εναν c2d 3,2Ghz, 8800gts 512 και 1 δίσκο, αλλά το πλαισιο ακόμα να το φέρει, περιμένω κανα μηνα, και δεν γουστάρω να το πάρω απο e-shop.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.