Jump to content



Asus P5Q bios reset μετα απο τερματισμο


omnia

Recommended Posts

Γεια χαρα,

Πριν κανα μηνα εκανα αναβαθμιση αντιμετωπιζοντας το εξης προβληματακι. Δυο φορες μεχρι τωρα που σας γραφω αναβω το pc και παρατηρω οτι το bios εχει κανει reset στις εργοστασιακες ρυθμισεις. Αυτο φυσικα μετα απο επιτυχη τερματισμο των Windows (Vista Home Premium 32bit) και χωρις να εχω καποιο εκτενεστερο προβλημα, κατα τα αλλα το pc πεταει. Επομενη κινηση μου ειναι να κανω update το bios αλλα μου παει το μυαλο και στην μπαταρια του cmos.

Pc Specs:

ASUS P5Q

INTEL CORE 2 QUAD CPU Q9300

2χKINGSTON KVR800D2N5/2G

MSI N9800GTX PLUS

TAGAN 580U22 2FORCE 580W

2χWD SATAII WD2500KS 250GB σε RAID0

CREATIVE AUDIGY 2ZS

Οποιαδηποτε ιδεα η βοηθεια θα ηταν παραπανω απο αποδεκτη. Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Eαν παρατηρείς ότι το ρολόι του BIOS δέιχνει λάθος ώρα ή ότι σου γυρίζει την ημερομηνία στα DEFAULT, τότε θέλεις μπαταρία.

Εαν ΟΧΙ τότε απλά είναι το γνωστό πρόβλημα του COLD BOOT BUG που έχει η συγκεκριμένη μητρική μιας και τυχαίνει να έχω την ίδια μητρική....

Εαν έχεις κάνει Overclock στο σύστημά σου, ίσως χρειαστεί μερικά κλικ παραπάνω το Vcore.

Εγώ πάντως για καλό και για κακό έχω ενεργοποιήσει το OC Profile και άμμα κρασάρει η μητρική τότε με ένα απλό LOAD γλυτώνω το SETUP από την αρχή. :coax:

ΥΓ... ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΟ FORUM

Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα...η ωρα και η ημερομηνια ειναι οκ οποτε ξεχναω την μπαταρια. Οχι δεν εχω κανει overclock παντως χρησιμη πληροφορια σε περιπτωση που κανω. :T: Εχω ενεργοποιησει επισης το OC Profile γιαυτον ακριβως τον λογο.

Το προβλημα ειναι οτι και τις δυο φορες που εγινε δεν ημουν μπροστα, συνεβη στη γυναικα μου με αποτελεσμα να μεινει χωρις pc λογω του raid0 μεχρι να σχολασω...:rant:μαλλον θα πρεπει να της κανω κανα μαθηματακι στα ενδοτερα του pc...:computer:

Να σε ρωτησω...δοκιμασες bios update και παλι τα ιδια?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.