Jump to content



HDD partitions


MpisKi

Recommended Posts

Γεια σας,

Θελω να χωρισω τον σκληρο μου σε partitions και μου προτειναν να χρησιμοποιησω το magic partition 8.0

Υπαρχει περιπτωση προβληματος σε απωλεια δεδομενως η προγραμματων??....εγω εχω περασμενα προγραμματα και θελω να χωρισω τα προγραμματα+windows σε ενα partition και στο αλλο να μεινουν διαφορα αρχεια...γινεται να χωρισω τα windows απο τα προγραμματα αλλα ειναι ηδη εγκατεστημενα και τα προγραμματα και τα windows??

ποιο πολυ με ενδιαφερει το αν υπαρχει ρισκο σε απωλεια ι επιπλοκες γενικα....

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Κατέβασε από εδώ το live cd του gparted και κάνε επαννεκίνηση. Βάλε το CD στη μονάδα και φρόντισε ότι στο BIOS είναι ενεργοποιημένη η επιλογή. Κάνε resize στο partition των Windows και φτιάξε άλλο 1 ntfs ή fat32. Καλή τύχη.

Link to comment
Share on other sites

Τα windows μου δεν ειναι σε ξεχωριστο partition....εχω εναν 640GB και ολα ειναι εκει μεσα ξεμπαρκα....επειδει δεν εχω πολλα αρχεια μεσα(μουσικη,εικονες,βιντεο κτλπ)αν θα μπορουσα θα εκανα ενα partition μονο τα windows αλλο ενα μονο εφραμογες προγραμματα και εναν τριτο μονο αρχεια....αλλα επειδι ειναι ηδη περασμενα αυτα ελεγα να κανο ενα partition για τα windows μαζι με τα προγραμματα και ενα αλλο για αρχεια....

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην εχω vista...και θελει τοσα πολλα GB??και τα προγραμματα που εχω εγκατεστημενα που θα πανε ?? στον 1ο η στον 2ο?? γινεται να χωριστουν αφου ειναι ηδη εγκατεστημενα???

Link to comment
Share on other sites

To partition των Vista μένει ως έχει και κανεις μόνο resize. Σε αυτό υπάρχουν όλα τα προγράμματα και τα Vista. Στο άλλο έχεις όλα τα επιπρόσθετα αρχεία σου (πχ. μουσική). Αυτά υπάρχουν τώρα στο partition του σκληρού σου. Θα πρέπει να τα μεταφέρεις στο 2ο.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα εχω πολυ λιγα αρχεια για μεταφορα...(τα ποιο πολλα τα εχω σε εξωτερικο και θα τα περασω μολις κανο τα partition)για αυτο ρωταω αν γινοταν να χωρισω τα προγραμματα απο τα windows αλλα δεν το βλεπω αρα θα το κανω οπος ειπες:

1 : ntfs - windows + προγραμματα-εφαρμογες

2: fat32 - Data(μουσικη,εικονες κτλπ...)

Υπαρχει πιθανοτητα να χασω αρχεια η να παθει τιποτα ο δισκος και να θελει κανα format ??

Link to comment
Share on other sites

Οκ...σε λιγο που θα εχω τον εξωτερικο σκληρο θα περασω ta ποιο σημαντικα μου πραγματα και θα κανω τα partitions(αφου υπαρχουν πιθανοτιτες λαθους :p:P)

Ποια ειναι ι διαδικαδια ??

1.κατεβαζω το προγραμμα απο το λινκ που εδωσες και το κανω αντιγραφη σε ενα CD(οχι dvd ε?)

2.κανω restart και βαζω το cd...μετα μου βγαζει παραθυρο απο το cd ανοιγει η επιφανεια εργασιας???τι ακριβως??

3.Χωριζω τα partitions οπος τα θελω...που βλεπω οτι ειναι ενεργοποιημενη ι επιλογη απο τα BIOS...μηπος ενοεις boot priority και να βαλω σαν πρωτο το cd?

Μπορεις να μου εξηγησεις λιγο την διαδικασια??

Link to comment
Share on other sites

φίλε θα πρότεινα να το κάνεις μέσα από τα vista χρησιμοποιώντας την διαχείριση δίσκου..... επίσης το καινούριο partition καλό είναι να είναι ntfs, αλλιώς δεν θα υποστηρίζει μεγάλα αρχεία και θα έχεις απώλεια χώρου λόγω συστήματος αρχείων...

ΜΗΝ δοκιμάσεις να μετακινήσεις τα προγράμματά σου για να μην υπάρξουν επιπλοκές, σου το λέω γιατι την έχω πατήσει άσχημα!!!!

θα κάνεις resize, θα μειώσεις δλδ το υπάρχον partition και θα κάνεις ένα νέο με τον κενό χώρο που θα προκύψει. και ΟΧΙ με το partition magic

είτε μέσω vista, είτε με το gparted, αν και πάλι αν δεν έχεις εμπειρία θα πρότεινα να το έκανες μέσω vista

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.