Jump to content



Για οσους ξερουν απο καλωδια!!


le_bron

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια μια ερωτηση θελω να κανω στους γνωστες των καλωδιων. Σκεφτομαι να παρω ενα fan controller επειδη 6 fans μου ακουγονται καπως δυνατα...Τα πιο πολλα απο τα 6 ομως που εχω στο κουτι μου δεν εχουν το κλασικο 3pino βυσμα που παιρνουν τα controllers αλλα το μεγαλο 4πινο που εχουν τα τροφοδοτικα. Γνωριζω οτι στο τριπινο το κοκκινο ειναι η ταση το μαυρο η γειωση και το κιτρινο ο σενσορας. Ετσι δεν ειναι? Ρωταω εγω τωρα. Για να μην χρειαστει να τα αλλαξω, αν παρω 4 pin to 3 pin adapters θα μπορεσω να κανω δουλεια? Να πω οτι τα 4πινα των fan μου δεν εχουν το κιτρινο καλωδιακι μονο κοκκινο-μαυρο. Τα fan controllers για την ρυθμιση χρησιμοποιουν και το κιτρινο ή το κιτρινο ειναι μονο για την ενδειξη των στροφων? Εν ολοιγις θα ρυθμιζονται χωρις το κιτρινο?

Link to comment
Share on other sites

Στο τροφοδοτικο απο το pc τα χρωματα των καλωδιων εχουν ως εξης.

Κιτρινο (+12V) Μαυρο (-) Μαυρο (-) Κοκκνινο (+5,5V)

Στο fun το Κοκκινο εχει +12 (αλλα μπορεις να του δωσεις ταση και απο το Κοκκινο του τροφοδοτικου +5,5 μειωνοντας τις στροφες απο την ταση) και Μαυρο (-)

Link to comment
Share on other sites

+5.0 και πολλά fans δεν ξεκινάνε καν κάτω από κάποια v. εξαρτάται το fan. μπορείς να δώσεις και 7v αν αντί για γείωση βάλεις την 5v rail. αλλά εφώσον θα έχεις fan controllers τότε δεν είναι ανάγκη να κάτσεις να κάνεις τέτοια δουλειά. care τι W rating έχουν τα fans σου και τί σηκώνει ο controller που θα πάρεις.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.