Jump to content



Περίεργο πρόβλημα με σκληρό δίσκο!


armored

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!

Έχω ένα περίεργο πρόβλημα με το pc μου. Ο Δίσκος κάποιες στιγμές ακούγεται να στροφάρει και κάνει έναν περίεργο ήχο! Εκείνη τη στιγμή το λειτουργικό φαίνεται να laggarει και να κολλάει και χρειάζεται reset για να επαναφέρει στην αρχική κατάσταση. Το αποτέλεσμα του προβλήματος θα είναι να πετάξει error στο boot, ntldr is missing ή disk not found. Η μητρική μετά δεν αναγνωρίζει κανέναν δίσκο και δεν μπορώ να κάνω επιδιόρθωση από recovery console.

Αυτό το πρόβλημα που σας λέω έχει συμβεί σε 2 μητρικές (Gigabyte GA-P35-DS3L και Gigabyte GA-EP35-DS3) και το πρόβλημα συμβαίνει (νομίζω) και με τους δύο σκληρούς που έχω (WD2500AAJS -250gb, sata2 και WD1600JD caviar 160gb, sata)

Φορμάτ δεν μπορώ να κάνω. Όπως είπα η μητρική δεν αναγνωρίζει τους σκληρούς. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βάλω τους σκληρούς στην ds3 όπου μετά από 1-2 μέρες θα ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα και θα αναγκαστώ να μετακινήσω πάλι τους σκληρούς στην ds3l για να τους αναγνωρίσει....

Η κατάσταση δεν πάει άλλο γιατί μετά από κάθε φορματ το ίδιο πράγμα γίνεται και θέλω να ξέρω, αν είναι πρόβλημα ασυμβατότητας, μητρικής ή δίσκων.

Περιμένω τις ιδέες σας.

Ευχαριστώ!

Νίκος.blush.gif

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να δεις τους σκληρούς σου από το Bios σαν IDE και όχι σαν SATA.Από ACHI σε IDE δλδ ή να κανείς Disable/Enable το Native Mode.

Επίσης δοκίμασε να τρέξεις κανά διαγνωστικό πάνω τους από Hirens ή το ERD Commander έχουν και τα δυο πολύ καλά διαγνωστικά tools για HD.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, καλοί είναι όλοι τους. Απλά να μη γινόμαστε δογματικοί, ασχέτως αν ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Αυτα για τη Seagate τα είπα λόγω του προσφατου συμβάντος με τα firmware.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

pigassos19 και σε σένα σου έκανε τα ίδια ένας δίσκος και έβαλες seagate και έφτιαξε? Αμα είναι έτσι φαίνεται ότι είναι θέμα ασυμβατότητας.

Όσο περίεργο και να σας φαίνεται πάνω στο pc έχω και έναν seagate 250gb ide για τα αρχεία και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.:p

spymot το ''SATA AHCI mode'' και ''SATA port0-1 native mode'' ήταν disabled από bios.

Βλέπω ότι όταν κάνω enable το ''SATA port0-1 native mode'' από bios, η μητρική αναγνωρίζει τον seagate ide που έχω, ενώ πριν δεν τον αναγνώριζε.

Επιπλέον, η τεχνολογία S.M.A.R.T. καλό είναι να είναι enabled?

Link to comment
Share on other sites

armored said :όποτε παίδες που καταλήγουμε? εσείς πιστεύεται ότι το πρόβλημα είναι των σκληρών ή παίζει καμιά ασυμβατότητα?

Ασυμβατότητα δίσκων και μητρικης δεν είναι με τίποτα. Μάλλον οι δίσκοι ψοφάνε.

Την μια μητρική σου την έχω και δουλευει μια χαρά με WD και Seagate

3bb7d5e2.jpg

IMG%5D

Link to comment
Share on other sites

όπως μου είχε πει ο candyman, πιστεύει πως είναι πρόβλημα του τροφοδοτικού μου διότι συμβαίνει και στις δύο μητρικές και στου δύο σκληρούς μου. Οποτε με το που δοκιμάσω άλλο psu θα ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.