Jump to content



Κάποια βοήθεια για αναβάθμιση σε i7.


javaneze:

Recommended Posts

Καλημερα, Χρονια πολλα και καλως σας βρηκα.:T:

Σκεπτομαι την αναβαθμιση σε ι7 920 και ηθελα καποιες συμβουλες για τις υπολοιπες επιλογες.

Το pc μου τωρα αποτελειται απο τα εξης, P5B deluxe - Q6600 - ZALMAN 9700 LED - 2x2 GB μνημη - Gigabyte GTX 285 - Fortron epsilon 700 watt - Tt Armor VA8000 black - 4 sata + 1 ide σκληροι δισκοι στις 7200.

Το κουτι και η καρτα γραφικων θα μεινουν ως εχουν. Το τροφοδοτικο χρειαζεται να αναβαθμιστει; Απο αποψη watt πρεπει να ειναι παραπανω απο ενταξει. Εχει αλλαξει κατι στις 1366 socket motherboards ή οι παραμενουν ιδιες οι υποδοχες για ρευμα;

Στο eshop ειχα δει ενα κιτακι της zalman που εφαρμοζει την 9700 led στους 1366 οποτε ισως να μην χρειαστω και αλλη ψυκτρα. Δυστυχως βεβαια δεν το εχει πια οποτε αν ξερει καποιος σε ποιο αλλο καταστημα να κοιταξω θα ημουν ευγνωμων. Διαφορετικα και μια προταση για αεροψυκτρα.

Τωρα για το ποιο σημαντικο που ειναι η μητρικη θα ηθελα καποια βοηθεια. Οι απαιτησεις μου δεν αφορουν benching, παιζω ομως παιχνιδια σε 1920*1200 και με ενδιαφερει το OC σε λογικα πλαισια με αερα παντα.

Τον q6600 τον τρεχω στα 3,2 24/7 αλλα με τα SpeedStepping και C1E ενεργοποιημενα οποτε οταν δεν παιζω τρεχει στα 2,1. Εκει γυρω σκεφτομαι και για τον i7 αν υπαρχει το SpeedStepping ακομα στα νεα boards.

Τεινω σε asus, γιατι παντα asus ειχα, οχι τοσο γιατι εχω μεινει τοσο ευχαριστημενος, περισσοτερο για το "φιλικo" bios που γνωριζω.

Θα επηρεαζε την επιλογη σας που καποιες mobo οπως η p6t deluxe εχουν ενσωματομενο SAS controler;

Θελω να αναβαθμισω και τουλαχιστον τον σκληρο δισκο που θα εχω τα windowsXP/vista και παιχνιδια σε 3 διαφορετικα partitions. Γι αυτο η ερωτηση για τον sas.

Αξιζουν αυτοι οι seagate cheetah τα λεφτα τους ή να παω πατροπαραδοτα σε εναν raptor;

Ο 300αρης cheetah ειναι στα 470 στο πλαισιο ενω ο αντιστοιχος raptor στα 225.

Tην λυση raid0 με δυο raptor δεν την γνωριζω καθολου και φοβαμαι την περιπλοκοτητα. Ο φαινομενικα ενας raid0 δισκος χωριζεται κανονικα σε partitions για πολλα λειτουργικα;

Τελος οποιαδηποτε συμβουλη για την επιλογη της μνημης καλοδεχουμενη σκεπτομενοι παντα τις οχι ιδιαιτερες απαιτησεις.

Εδω πραγματικα με τις τοσες επιλογες απο 1333 εως 2133 ταχυτητες διαυλου ειμαι πραγματικα χαμενος.:to_pick_ones_nose:

Ευχαριστω και καλη Ανασταση! :banging:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.