Jump to content



Μπλέ οθόνη κατά την εγκατάσταση Win XP σε σύγχρονο laptop


Makis Hourdakis

Recommended Posts

Γράφω εκ μέρους ενός φίλου, ο οποίος προσπαθεί να περάσει τα Windows XP στο laptop του αλλά του βγάζει μπλε οθόνη στο σημείο που κανονικά θα έπρεπε να εμφανίζει τα partitions.

Από ό,τι μου είπε από το τηλέφωνο, το laptop είχε από τη μάνα του Windows Vista, κάποια στιγμή πέρασε XP 64bit και τώρα θέλει να περάσει XP 32bit. Το πρόβλημα δημιουργείται με κάθε κόπια του λειτουργικού που δοκιμάζει (έχει δοκιμάσει λέει 4-5 διαφορετικές κόπιες). Σημείωση πως για κάποιο λόγο έσβησε το παλιό partition και έφτιαξε καινούργιο μέσα από το cd εγκατάστασης των 64bitων και πήγε μετά να βάλει τα 32bitα. Δεν πιστεύω όμως προσωπικά οτι μπορεί να έφταιγε αυτό.

Προσωπικά υποθέτω οτι μπορεί να είναι είναι πρόβλημα σχετικό με το boot sector (αφού έχουν περάσει τόσα λειτουργικά, μπορεί κάπου να έχει σκαλώσει το θέμα και το μόνο που μένει είναι το boot sector), οπότε ένα Low level format θα έλυνε το πρόβλημα, ή πρόβλημα σχετικό με τους drivers του sata controller, επειδή είναι αρκετά καινούργιο το laptop.

Έχουν βάση αυτά που σκέφτομαι; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Το laptop είναι ένα Acer 5930G

acer's page

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι αλλού φίλε μου.

Τα xp δεν βρίσκουνε τον controller και γι αυτό πετάει την μπλε οθόνη

Θα πρέπει να δει πια μητρική έχει και αν μπορέσει να κατεβάσει τους αντίστοιχους οδηγούς για τον controller και η να τους περάσει στο cd με τα win η σε κάτι εξωτερικό π.χ usb floppy και μόλις αρχίσει η εγκατάσταση από το cd να πατήσει f6 για να τους εγκαταστήσει.

Αν θέλεις πες μου το μοντέλο του φορητού μήπως και μπορέσω να βοηθήσω.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας παίδες εγώ είμαι ο εν λόγω φίλος! χεχε λοιπόν τώρα που είμαι ιντερνετ ώρα να σας πω τι έγινε! Τελικά όντως το πρόβλημα ήταν οτι δεν έβρισκαν τα xp τους drivers για sata controller (ahci). Τελικά όμως το γύρισα σε ide εκανα κανονικά φορματ αλλα τώρα θέλω να βρώ τους drivers ahci για το laptop μου για να το ξαναγυρίσω πάλι σε ahci. Αλλά εδώ δεν μπορώ να τους βρώ...εκει ειναι τώρα το προβλημά μου. Λοιπόν η μητρική μου είναι manufacturer: acer, model: eiger chipset: ιντελ pm45, southbridge: ιντελ 82801IM (ICH9-M) μπορείτε να με βοηθήσετε? Να βρώ τους drivers και να τους κάνω ενημέρωση μεσω των xp και μετά να τα γυρίσω πάλι σε ahci mode!

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει παιδία το βρήκα τελικά! Λοιπόν απλα επρεπε να απενεργοποιήσω το ahci για sata απο το bios και να το βάλω σε ide mode γιατι τα xp δεν εχουν drivers για sata controller. οποτε το γυρισα σε Ide εκανα setup και μετα κατεβασα τους drivers ενημερωσα τους παλιους εκανα ρεσταρτ και ξαναεβαλα το ahci! οποτε οποιος σκεφτεται να βάλει xp σε νεο λαπτοπ και δεν του μπουτάρουν μην ψαρώσει! το gta iv δεν μου επαιζε και τωρα ρολαρει! αξιζει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

γεια σας παιδια κ εγω το ιδιο προβλημα εχω. σε λαπτοπ asus x51r βαζω τα windows αντιγραφει κανονικα τα αρχεια κ στην επαννεκινηση που κανει για να τα περασει μου βγαζει μια μπλε οθονη με ακαταλαβιστικα το μονο που ξεχωριζω ειναι ΒΙΟΣ ΚΑΙ στο τελοσ ΣΤΟΠ. ΠΗΓΑ STA bios Κ ΕΚΕΙ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΣΑΤΑ Κ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
καλησπερα σε ολους το ιδιο προβλημα εχω και εγω εχω αυτο το μοντελο HP PAVILION DV6000 ψαχτικα αλλα δεν βρηκα ακρη λιγη βοη8εια παρακαλω...:mobile1:

το εργο σου θα ειναι δυσκολο.Αυτο το λαπτοπ το ειχε η αδερφη πριν 2 περιπου χρονια.Μεχρι την αντιπρωσωπια ειχαμε φτασει και απο τι θυμαμε δεν εγινε τπτ.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα σε ολους το ιδιο προβλημα εχω και εγω εχω αυτο το μοντελο HP PAVILION DV6000 ψαχτικα αλλα δεν βρηκα ακρη λιγη βοη8εια παρακαλω...:mobile1:

Power button--->F10--->System Configuration--->Sata native support----->Disable----->F10---->Enter

Και μετα κανεις κανονικα την εγκατασταση σου.:flower:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ SLIPSTREAM ΤΩΝ DRIVERS ΣΤΟ CD ΜΕ ΤΑ WIN

[ame=http://www.google.gr/search?hl=el&sa=X&ei=Ogg3TqOuDoOCOtSdhewL&ved=0CBUQvwUoAQ&q=how+to+slipstream+drivers+to+winxp&spell=1β碰眛]Gooooooogle it[/ame]

Link to comment
Share on other sites

Μα παω εκει κου βγαζει αυτα στο system configuration language,button sound,virtualization technology,card reader/1394 power saving kai fan always,και στο boot options εχει cd-rom boot, floppy boot, internal network adapter boot, και στο boot order εχει notebook hard drive, internal cd/dvd rom drive usb diskette on key/usb hard disk usb cd/dvd rom drive και απο κατο με ενα συμβολο στν αρχη εχει αυτα usb floppy network adapter αυτα μου λεει τα πρωτα τα ειχε enableldαι εγω τα εκανα disableld ξαναδοκιμασα παλι ξανα μπλε ο8ονη αν μπορειτε να μου πειτε πια να εχω τσεκ και πια οχι ελπιζω να σας βοη8ησουνε..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.