Jump to content

restore MySQL database, Ελληνικοι χαρακτηρες

sakis_the_fraud

Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολους!

Σημερα πηρα την αποφαση να κανω restore το blog μου (wordpress), ολα κυλησαν ομαλα και στον τομεα των αρχειων και στο θεμα της database, δηλαδη δεν ειχα κανενα error.

Οταν τελικα φορτωσα το site, με λυπη μου διαπιστωσα πως το κειμενο που ηταν γραμμενο με ελληνικους χαρακτηρες δεν εμφανιζοταν, αλλα εβλεπα μονο ??????.

Το site πριν ηταν στημενο σε webhost του εξωτερικου πιθανως πανω σε linux ενω τωρα παιζει σε windows host στο σπιτι μου.

δοκιμασα να ορισω στο collation και στο character set utf8 οπως λεει εδω

ALTER DATABASE `test` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;

Your SQL query has been executed successfully ( Query took 0.0204 sec )

ALTER DATABASE `test` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci;

Your SQL query has been executed successfully ( Query took 0.0005 sec )

Επιπλεον, παρατηρω πως ενω οι εντολες φαινεται να περνανε κανονικα, δεν υπαρχει καμια διαφοροποιηση στο collation στην καρτελα Structure (μενει το αρχικο utf8_general_ci).

δοκιμασα να δω το collation και το character set στην βάση και τους πινακες

SHOW FULL COLUMNS FROM wp_posts FROM test;

Your SQL query has been executed successfully

βλεπω οτι το collation ειναι utf8_general_ci, παρολο που εγω εδωσα την εντολη να γινει utf8_unicode_ci!!!

Κατι δεν παει καλα, αλλα δεν γνωριζω τι!

Γεια χαρα σε ολους!

Σημερα πηρα την αποφαση να κανω restore το blog μου (wordpress), ολα κυλησαν ομαλα και στον τομεα των αρχειων και στο θεμα της database, δηλαδη δεν ειχα κανενα error.

Οταν τελικα φορτωσα το site, με λυπη μου διαπιστωσα πως το κειμενο που ηταν γραμμενο με ελληνικους χαρακτηρες δεν εμφανιζοταν, αλλα εβλεπα μονο ??????.

Το site πριν ηταν στημενο σε webhost του εξωτερικου πιθανως πανω σε linux ενω τωρα παιζει σε windows host στο σπιτι μου.

δοκιμασα να ορισω στο collation και στο character set utf8 οπως λεει εδω

ALTER DATABASE `test` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;

Your SQL query has been executed successfully ( Query took 0.0204 sec )

ALTER DATABASE `test` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci;

Your SQL query has been executed successfully ( Query took 0.0005 sec )

Επιπλεον, παρατηρω πως ενω οι εντολες φαινεται να περνανε κανονικα, δεν υπαρχει καμια διαφοροποιηση στο collation στην καρτελα Structure (μενει το αρχικο utf8_general_ci).

δοκιμασα να δω το collation και το character set στην βάση και τους πινακες

SHOW FULL COLUMNS FROM wp_posts FROM test;

Your SQL query has been executed successfully

βλεπω οτι το collation ειναι utf8_general_ci, παρολο που εγω εδωσα την εντολη να γινει utf8_unicode_ci!!!

Κατι δεν παει καλα, αλλα δεν γνωριζω τι!

backup τη βαση πως την πηρες; Mια φορα που ειχε χρειαστει να μεταφερω ενα wordpress κατεβασα την βαση σε txt αρχειο μιας που δεν ηταν μεγαλη και μετα δουλεψε κανονικα.

backup τη βαση πως την πηρες; Mια φορα που ειχε χρειαστει να μεταφερω ενα wordpress κατεβασα την βαση σε txt αρχειο μιας που δεν ηταν μεγαλη και μετα δουλεψε κανονικα.

Το backup της βασης εχει δημιουργηθει απο το WP-DBManager.

Διστυχως η αρχικη βαση δεν υπαρχει πια, οποτε μπορουμε να "παιξουμε μπαλα" μονο με αυτα τα backup που εχω...

Το backup της βασης εχει δημιουργηθει απο το WP-DBManager.

Διστυχως η αρχικη βαση δεν υπαρχει πια, οποτε μπορουμε να "παιξουμε μπαλα" μονο με αυτα τα backup που εχω...

τι να κανει restore ρε αφου το backup δεν ειναι σωστο.. τα ελληνικα ειναι πειραγμενα.. αν δεις το sql dump δεν εχει ελληνικα οποτε δεν μπορει να κανει restore τα ελληνικα..

τι να κανει restore ρε αφου το backup δεν ειναι σωστο.. τα ελληνικα ειναι πειραγμενα.. αν δεις το sql dump δεν εχει ελληνικα οποτε δεν μπορει να κανει restore τα ελληνικα..

orion wins!

Οντως το backup ηταν με ?????.

Τελικα το account μου ενεργοποιηθηκε ξανα και ετσι μπορεσα να παρω ενα backup της προκοπης (απο phpMyAdmin).

Θα δοκιμασω τι παιζει με το plugin και τα βγαζει ???

orion wins!

Οντως το backup ηταν με ?????.

Τελικα το account μου ενεργοποιηθηκε ξανα και ετσι μπορεσα να παρω ενα backup της προκοπης (απο phpMyAdmin).

Θα δοκιμασω τι παιζει με το plugin και τα βγαζει ???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.