Jump to content



Βραχηκύκλωμα οταν συνδέω το CPU +12V


thanosmts

Recommended Posts

Γειά σαs,

εχω ενα AMD QUAD 10Ghz 9850,GF8100 M2+ SE,+ 4GB/500GB & 8100TC 1GB GAL σύστημα. Σήμερα το πρώι βρήκα το μηχάνημα κλείστο (το είχα αφήσει ανοιχτό το βράδυ). Πατώνταs το power το μηχάνημα δεν ανοίγει καν. Αποσύνδεσα ολα τα καλώδια απο τη Motherboard και ανακάλυψα πωs το πρόβλημα προέρχεται απο το JATXPWR2 τετράπινο connector που βγαίνει απο το τροφοδοτικό και συνδέεται στη μητρική (1.+12V, 2.+12V, 3.Ground, 4.Ground). Όταν δεν είναι συνδεδεμένο όλα δείχνουν οκ, όταν όμωs το συνδέω δείχνει να βραχυκηκλώνει και το σύστημα κλείνει. Σε μία απο τιs προσπάθειεσ είδα ακόμα και spark απο το 1.

Η μητρική μου είναι η http://www.biostar.com.tw/app/en-us/mb/content.php?S_ID=362 και απ'οσο διαβάζω το 4πινο δίνει +12V στο QUAD...

Σκέφτομαι πωs ίσωs να είναι ενα απο τα εξήs:

1. Μητρική καμενή?

2. QUAD καμένο?

3. Βραχηκύκλωμα που μπορώ να βρώ? (Ελπίζω)

4. Τροφοδοτικό? Το τσεκάραμε με τη καρτούλα που κυκλοφορεί στην αγορά και δείχνει πωs δείνει σωστέs τάσειs εκτόs απο το -5V που δέν άναβε...

Καμία ιδέα?

Σαs ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

10GHz quad? :p

Η ελλειψη -5V μην σε ανησυχει, εχει καταργηθει στα τελευταια τροφοδοτικα.

Βγαλε την μητρικη απο το κουτι και κοιταξε κυριως στην πισω οψη μηπως υπαρχει κατι, μετα δοκιμασε να συνδεσεις το τροφοδοτικο με την μητρικη εκτος κουτιου.

Αν σου κανει τα ιδια τοτε δανεισου ενα αλλο τροφοδοτικο και δοκιμασε.

Αν και με το αλλο τροφοδοτικο εξακολουθει τοτε κατα πασα πιθανοτητα φταιει η μητρικη.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.