Jump to content



Αδιάβροχο fan (?)


dimitris_s

Recommended Posts

Χαιρετώ,

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω εν Ελλάδι αδιάβροχο ανεμιστήρα; Μέχρι στιγμής έχω δει ότι η Aerco φτιάχνει αυτούς τους Adda, οι οποίοι είναι αδιάβροχοι, αλλά δεν τους έχω βρει στην Ελλάδα.

Δε προορίζονται για PC, αλλά για το ψυγείο της 1150gs του father. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ψάξε σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων και μηχανών...

Μην κοιτάς από PC...δεν είναι για την δουλειά αυτή...και εγώ είχα δοκιμάσει 2 80αριδες delta (5000rpm) στο ψυγείο λαδιού και δεν κάναν ιδιαίτερη δουλεία.

Το θέμα είναι πως θα τους ανοίγεις...εχει έτοιμη παροχή?

Link to comment
Share on other sites

μηχανικος δεν ειμαι,αλλα εχω την αισθηση δεν θα κανεις δουλεια στο 2τροχο με ανεμιστηρα υπολογιστη.Με αλλες ταχυτητες αερα εχει σχεδιαστει να λειτουργει το ενα και με αλλες το αλλο.Αν δεις οι ανεμιστηρες υπολογιστη εχουν πολυ διαφορετικα πτερυγια απο τους ανεμιστηρες ψυγειου αυτοκινητου...

Link to comment
Share on other sites

Τα πτερύγια είναι διαφορετικά γιατί πρέπει να κατευθύνουν τον αέρα διαφορετικά σε κάθε εφαρμογή. Δεν αναφέρομαι σε ψυγείο νερού αλλά λαδιού.

Το πως θα ανοίγουν είναι δουλειά του father, δε ξέρω τι θα κάνει, θα τραβήξει παροχή από κάπου, δεν υπάρχει έτοιμη.

Mech5107, εάν δοκίμασες με δύο delta και δεν έκαναν δουλειά την κάτσαμε. Απλά σε κίνηση εντός πόλεως με χαμηλές ταχύτητες (φανάρι-φανάρι), όταν δεν έρχεται κρύος αέρας από τη σίτα στο ψυγείο λαδιού, τότε αυτό ανεβάζει θερμοκρασία αρκετά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ναι δεν είδα σοβαρή διαφορά...και το ψυγείο μου είναι μεγάλο...2*80 φαντάσου...κάτω από τους 100 το λάδι δεν πέφτει όταν είναι σταματημένο για ώρα...ίσως να φταίει το δοχείο του ξηρού κάρτερ που είναι μεγάλο και δίνει μεγάλο buffer στις αλλαγές θερμοκρασίας.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.