Jump to content



Πρόβλημα σε hp pavilion dv9542


CROESUS

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα,

Έχω στην κατοχή μου, εδώ και δύο χρόνια το παραπάνω laptop, με ελάχιστη χρήση και κυρίως σε εργασίες γραφείου,εδώ και αρκετές μέρες μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα, όταν πατάω τον διακόπτη έναρξης, μαυρίζει η οθόνη και δεν δείχνει απολύτως τίποτα. Ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος ότι μπαίνει στα windows, αλλά στην οθόνη τίποτα. Δοκίμασα και με εξωτερική όθόνη (d-sub) αλλά και εκεί τίποτα. Υποψιάζομαι ότι μάλλον η κάρτα γραφικών (nvidia 8600gs) μας άφησε χρόνους. Θα ήθελα αν έχει κάποιος φίλος κάποια γνώμη για το τι μπορεί να φταίει, ή να γνωρίζει κάποιος κανέναν επισκευαστή, που να μην "σφάζει", από την αντιπροσωπεία μου ζητήσαν 400€ για αλλαγή μητρικής και σκέφτομαι την αγορά μεταχειρισμένης από ebay.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

αυτη η σειρα εχει σοβαρο προβλημα τελικα.......

η ΗΡ αδιαφορισε παντελως για τους πελατες της εκτος US/UK μαλλον ,αφου εχει αποδειχθει οτι ηταν κατα κυριο λογω δικο της σφαλμα και λιγοτερο απο κακη χρηση

δοκιμασε εδω >> http://www.computer-systems.gr/

(διαβασε ολους τους ο ρ ο υ ς επισκευης)

αν διαλεξεις να το επισκευασεις μονο σου , ψαξε καλα για τη συμβατοτητα της μητρικης που θα παρεις (+vga)

Link to comment
Share on other sites

makio

Ευχαριστώ για την υπόδειξη, της εταιρείας. Όντως η hp μας έγραψε κανονικά, η σειρά pavilion με την συγκεκριμένη κάρτα, βγήκε εντελώς προβληματική. Από μια μικρή έρευνα στο δίκτυο, διαπίστωσα ότι υπήρξαν και αρκετοί άλλοι κάτοχοι της συγκεκριμένης σειράς, που είχαν παρόμοια προβλήματα και όλοι τα πλήρωσαν από την τσέπη τους, μια και η εγγύηση είναι ενός μόνο έτους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φίλοι γεια σας,

και εμένα μου χάλασε το laptop μου (HP Pavillion dv9542e) και συγκεκριμένα τα συμπτώματα που περιγράφει ο φίλος CROESUS. Μαύρη Οθόνη και τα σχετικά, και να σκεφτείς ότι το αγόρασα πριν από δύο χρόνια 1650€ (καλύτερα να αγόραζα δύο άλλα laptop 800€ το καθένα έτσι ώστε αν χαλούσε το ένα να έπαιρνα το άλλο!).

Το είχα σαν δεύτερο υπολογιστή και του λειτουργούσα σχετικά ελάχιστα.

Φυσικά κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο, ανακάλυψα ότι και άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα όπως εμένα (καλή ώρα όπως ο φίλος CROESUS).

Μίλησα τηλεφωνικά με την HP στην Αθήνα, τους έθεσα το πρόβλημα και όλα τα παραπάνω.

Μου απήντησαν ότι η 1 έτους εγγύηση δεν με καλύπτει πια και ότι πρέπει να το στείλω με courier -κατοικώ σε νησί- στις τάδε επίσημες & συνεργαζόμενες εταιρείες και το κόστος της επισκευής και αποστολής θα βαρύνουν εμένα.

Φυσικά επέμενα ότι , δεν μπορεί να αγοράζω ένα laptop για 1650€ πριν από δύο χρόνια, να εξακριβώνω σε διάφορα fora ότι και άλλοι σαν και εμένα έχουν την ίδια ακριβώς βλάβη και να καλούμε τώρα να πληρώσω ένα ποσό της τάξης των 400€ το λιγότερο για να κατέχω ένα λειτουργικό laptop, αυτό που έπρεπε ήδη να κατέχω αγοράζοντας το συγκεκριμένο μοντέλο και μάρκα και μάλιστα τόσο ακριβά πριν από δύο χρόνια.

Να το κατείχα 4-5 χρόνια ε ναι.Θα ήταν μια φυσιολογική φθορά!

Αλλά σχεδόν δύο χρόνια!

Έτσι απαίτησα, από την υπάλληλο που μιλούσα στην HP, να μου το επισκευάσουνε με δικά τους έξοδα!

Την άλλη μέρα δέχθηκα τηλεφώνημα από την HP και με ενημέρωσαν ότι το "αίτημά" μου για δωρεάν επισκευή δεν γίνεται δεκτό!!

Φίλοι μου, αισθάνομαι πίκρα και αδικημένος!!!

Είναι και τα λεφτά αλλά είναι και το γαμότο

ΥΓ. Το pavillion dv9542e υποτίθεται ότι είναι entertainment laptop δηλ. laptop για διασκέδαση (dvd,ταινίες, ατελείωτες ώρες μουσική κτλ.) και ότι αντέχει στον να διασκεδάζεις με αυτό!

Μα εγώ ο καημένος το άνοιγα 2-3 φορές την εβδομάδα για κάνα-δυό ώρες!!!

Που να βρεθεί ελεύθερος χρόνος για entertainment!!!!!

http://www.thelab.gr/images/smilies/happy2.gif

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς φίλε Wasilis T. όσοι αγόρασαν laptop από τη σειρά pavilion 9500, την πατήσαν και η hp αδιαφορεί κανονικά, για ένα πρόβλημα γνωστό σε όλους και το μόνο που έκανε, ήταν να βγάλει bios update, έσι ώστε να μην ζεσταίνεται η κάρτα γραφικών, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί και μια σίγουρη λύση.

Προσωπικά, δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω 400€ για να το επισκευάσω, μίλησα με τα παιδιά που αναφέρονται στο link του makio και μάλλον θα το στείλω σ' αυτούς στη Θεσσαλονίκη για επισκευή, αν το κόστος είναι προσιτό (ενδεικτικά στα 100€ περίπου) ειδάλλως θα προσπαθήσω να το πουλήσω για ανταλλακτικά, μιας και το δικό μου είναι ελάχιστα χρησιμοποιημένο, πολύ λιγότερο από ότι το δικό σου και παρόλα αυτά η vga χαιρέτησε.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε και εγώ έχω καμιά διάθεση να πληρώσω 400€ (καλύτερα να αγοράσω ένα φθηνό laptop με 600€ και όσο αντέξει).

Θα ψάξω να βρω καμιά φθηνότερη λύση για την επισκευή του!

Απλά έχω φρικάρει με την όλη κατάσταση!

Πάντως φίλε CROESUS εάν βρεις τελικά άκρη με το παραπάνω link του makio (εάν επισκευαστεί τελικά) κάνε έναν κόπο και βάλε ένα post!!

http://www.thelab.gr/images/smilies/help.gif

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.