Jump to content



Τα "απαντα" μιας 9600Pro.....


jax7480

Recommended Posts

Την προηγουμενη Παρασκευη ηταν που πηρα την νεα μου καρτα γραφικων. Πιστεψα πως η Τι4200 με τα 64ΜΒ ειχε αρχισει να δειχνει τα χρονια της και ετσι μιας και βρεθηκε η ευκαιρια της αρπαξα, και θελησα να την αντικαταστησω με μια Gigabyte 9600Pro 128MB.

Ολα καλα κι ολα ωραια. Πηγα στο σπιτι το βραδυ της Παρασκευης με ενα πλατυ χαμογελο ζωγραφισμενο στο προσωπο μου, ευτυχισμενος για το καινουριο μου αποκτημα.

Ανοιγμα του υπολογιστη, απεγκατασταση των drivers της Nvidia. Κλεισιμο του υπολογιστη. Ξηλωμα της παλιας VGA και εγκατασταση της καινουριας.

Boot, ευτυχως ολα καλα. Μπαινω Windows. Νεα VGA βρηκαν τα windows, drivers....." Να παρει" σκεφτομαι ξεχασα να παρω τους νεους Catalyst 3.7 απο τον Βαγκουριδη....δεν πειραζει λεω θα βαλω για την ωρα το cd της Gigabyte και μετα τους αλλαζω....και με την ευκαιρια θα δω και τι διαφορα κανουν οι drivers της μαμας εταιριας της καρτας απο αυτην που βγαζει το ιδιο το chip.

Εγκατασταση λοιπον των οδηγων απο το CD ...επανεκκινηση.

Παω να μπω windows.....ERROR!!!!!!!!!!!!!!!!

Ωχ λεω κακο σημαδι......

Το παραθυρο ελεγε,, Windows XP delayed write failed.....

Σκατα λεω...τι ειναι παλι αυτο....

παταω ΟΚ στο μηνυμα και αυτο συνεχιζει και καθε φορα εμφανιζε διαφορετικο path.....

Το παιδεψα απο εδω το παιδεψα απο εκει.....τιποτα....καθε φορα που πηγαινα να μπω windows τα ιδια......

Κουραστηκα, βαρεθηκα.....αρχισα να φορτωνει και η γυναικα που ηταν κανα 2ωρο μονη της και το εκλεισα.

Αυριο ειπα οταν γυρισω απο την δουλεια.

Το περασμενο Σαββατο αρκετα κουραστικο, γυρισα αργα απο την δουλεια και δεν ασχοληθηκα καθολου.

Αν και το ηθελα πολυ ειχα την γυναικα να καραδοκει, ημουνα και αρκετα κουρασμενος(μην τα ριχνω ολα σε αυτην) και δεν ασχοληθηκα.

Κυριακη πρωι εφυγα ταξιδακι εκτος Θεσσαλονικης και γυρισα το βραδακι. Αφου ειχα κατεβασει πρωτα τα μουτρα στο αυτοκινητο με την γυναικα να ρωταει συνεχεια " Τι εχεις, και τι επαθες?" της το πεταξα....." Να μωρε" της λεω, " η νεα καρτα που πηρα την Παρασκευη δεν δουλευει, και κοντευω να σκασω".............

Η αρχη ειχε γινει.....

Αφου δεν μιλησε για λιγο μου ειπε τελικα μολις γυρισουμε σπιτι να κατσω να το φτιαξω.....

χεχεχεχεχεχεχεχε, τελικα ολα εχουν τον τροπο τους....

Μετα απο μεγαλη ταλαιπωρια φτασαμε σπιτι......

Μπαινω μεσα και κατ'ευεθειαν ανοιγω το PC.

Γ****ενο λεω...δεν θα με τρελανεις...Format λοιπον....

Στηνω windows, κανω εγκατασταση τους drivers που ειχα φροντισει να παρω απο τον Βαγκουριδη, Catalyst 3.7 και το Control Panel της ATI, στηνω DirectX 9 και πιστευω οτι ειμαι ετοιμος να χαρω το καινουριο μου αποκτημα.

Κανω εγκατασταση και τα απαραιτητα εργαλεια (3D Mark 2001SE, 2003, Aquamark) και ξεκιναω τα τεστ.

Οφειλω να ομολογησω οτι η απογοητευση κοντεψε να με τρελανει.

Aquamark 28.000 περιπου με την VGA να σκοραρει περιπου στα 2900,(οταν η Τι4200 σκοραρε 24.500 με την VGA περιπου στα 2000)

3D Mark 2003--> 3300 καλα ειναι λεω ειναι και DirectX 9, με την τι4200 δεν ειχα σκορ γιατι ηταν παιχνιδι που δεν μου αρεσε να παιζω.......

3D Mark2001SE--> 12.700 περιπου....εδω ηταν το πατατρακ,δεν ξερω αν η Nvidia εχει καλυτερο optimisation για το 2001 αλλα η Τι4200 εβγαζε ουτε λιγο ουτε πολυ 14.800

Μεγαλη πικρα...περιμενα πολυ καλυτερα σκορ.....

Με παραξενεψαν ομως τα σκορ....παρα πολυ...

Εκει που εψαχνα τα setting της VGA, βλεπω σε ενα TAB.....

Supported AGP Busses .......AGP 4X, AGP 8X,

Current AGP Bus........................0...

Τι ειναι αυτο λεω? καταρα κατι δεν πηγε καλα......

Ανοιγω την Sandra....ριχνω μια ματια στο motherboard information....τα πραγματα χειροτερα....

Supported AGP Busses .......AGP 4X, AGP 8X,

Current AGP Bus........................ 1/2

Καταρα λεω...κατι δεν πηγε καλα....

Η ωρα ειχε περασει...η γυναικα μου ειχε κοιμηθει κι εγω.....μην ξεροντας τι γινεται .....πηγα για υπνο....την επομενη δουλευα κιολας....

Την επομενη το πρωι μετα απο καποια τηλεφωνα και λιγο ψαξιμο στο νετ...ημουν πεπεισμενος για το προβλημα. Οι drivers του chipset δεν ειχαν στηθει σωστα.

Αφου εφτασα σπιτι.....ξαναεστησα τους οδηγους για το Intel 865PE.....Αφου εκανα τον ελεγχο μεσα στο system devices του Device Manager οτι ολα δουλευαν ρολοι....αρχιζω τα τεστ....

Aquamark 30.808

3D Mark2003 3607

3D Mark2001 12.900

Παλι σκατα λεω.....

Τιποτα δεν την σωζει την καρτα......

Αφου ειδα και αποειδα, πηγα για εναν καφε στου Βαγκουριδη, εκει συζητησαμε το γεγονος, τα αποτελεσματα και μου ειπε να δοκιμασω να την κλοκαρω, μπας και δω καμια ασπρη μερα...γιατι με τετοια σκορ σε ποιον να το πεις και να μην γελασει.....

Παω παλι σπιτι.........αρχιζω να ανεβαζω τα "ρολογια".......

Οφειλω να ομολογησω οτι σε αυτον τον τομεα η καρτα τα πηγε καλα.

Απο 400/600 εφτασα αισιως τα 499.50/693.50....και ολα αυτα με την καρτα να εχει επανω μονο της εργοστασιακη ψυξη και καθολου ψυκτρακια στις μνημες.

Τρεχω παλι τα τεστ.....

Aquamark 33.963,

3D Mark 2003 3910,

3D Mark2001SE 13.740 περιπου....

Εκει σταματησα.....

Δεν ξερω τελικα αν αξιζε η αλλαγη που εκανα. Το μονο που εχω να παραδεχτω για την ΑΤΙ ειναι οτι η ποιοτητα απεικονισης ειναι οτι καλυτερο εχω δει μεχρι τωρα.

Αυτο ομως δεν ξερω κατα ποσο και αν δικαιολογει την διαφορα των χρηματων που εδωσα για να περασω απο την μια καρτα στην αλλη το οποιο ειναι ενα σχετικα μεγαλο ποσο της ταξης των 80 περιπου.

Δεν ξερω. Δεν ξερω αν τελικα αξιζε, δεν ξερω γιατι εκανα την αλλαγη, ισως γιατι επιρρεαστηκα απο το κυμα, ισως γιατι απλα ηθελα να λεω οτι εχω 9600Pro.

αυτο που ξερω ειναι οτι δεν εμεινα απολυτα ευχαριστημενος. Ισως βεβαια αυτο να μην φαινεται λογω των τεστ που ετρεξα, ισως σε real life performance, και ενεργοποιωντας AF +FSAA να δω μεγαλυτερες διαφορες αλλα και παλι θα υπαρχει παντα το στιγμα.............

Ηξερα οτι οι νεες middle range καρτες γραφικων δεν δινουν και μεγαλη ωθηση αλλα περιμενα κατι παραπανω....

Ολοι παντα περιμενουμε κατι παραπανω......

Link to comment
Share on other sites

Απο ρυθμισεις στην καρτα δεν εχω πειραξει τιποτα εκτος απο τα ρολογια....

Εχω εγκατεστημενο το Rage3D αλλα λογω του οτι δεν εχω ασχοληθει ξανα....θα προτεινα να μου δωσετε μερικες συμβουλες περι ρυθμισεων <<καλων>> και <<κακων>>..........

Link to comment
Share on other sites

Σε κάποιο προηγούμενο θρεντ σου είχαν προτείνει fx 5600 ultra rev2 όμως αντι της 9600pro. Γιατί δεν αποφάσισες για μία τέτοια?

Και άσχετα με scores το μάτι σου είδε διαφορά αισθητή και σε ποιότητα αλλα και σε framerate?

Aπο το λίγο ψάξιμο που έκανα μιας και ενδιαφέρομαι και γω για την συγκεκριμένη κάρτα μπορεί να υστερεί λίγο αλλα όταν μπαίνει το fsaa τότε δείχνει τα δόντια της.

Τελικα απο fx5200 np που έχω μαλλον θα δω διαφορα?

Link to comment
Share on other sites

Βασικα Paxx διαφορες αισθητες ειδα μονο στο Aquamark και στο 3D Mark2003. Για το 2003 ειναι λογικο πιστευω. Για το Aquamark, στα σημεια που "γονατιζε" η Τι4200 εκει "γονατιζε" και η 9600προ. Απλα η 9600προ λιγοτερο. αυτη πιστευω ειναι και η διαφορα τους. Τωρα για το FSAA και το AF ειναι κατι που σε καρτα με τετοιες επιδοσεις το σκεφτεσαι. Ουτως ή αλλως ποτε δεν ημουν FAN της ποιοτητας αλλα περισσοτερο της ταχυτητας....γι'αυτο αλλωστε παιζω περισσοτερο ραλακια....

Link to comment
Share on other sites

Περιμένω πάντως μέχρι να το ψάξεις κι άλλο όχι μονο σε ραλλάκια αλλα και σε άλλα παιχνίδια, μιας και δεν είχες αρκετό χρόνο για δοκιμές στην διάθεσή σου. Δεν (θέλω) να πιστεύω οτι είναι ισάξια σχεδόν της Τi 64ΜΒ...Εννοείς οτι δεν μπορεις να πάιξεις αξιοπρεπώς παιχνίδια με πχ 4*fsaa?

Eπίσης όσον αφορά τα ns των μνημών: ΟΛΕΣ οι 9600προ πχ της gigabyte φοράνε τα ΙΔΙΑ τσιπάκια ή αλλάζουν με ημ/νια κατασκευής revision ή και γω δεν ξερω τι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω θελω να το ψαξω παραπανω γιατι δεν θελω να πιστεψω οτι μονο αυτα μπορει να δωσει η καρτα. Αλλα απ'οτι ειδα και στο ORB της Futuremark μαλλον αυτα ειναι που μπορει να δωσει. Παρατηρωντας λιγο παραπανω στο ORB ειδα οτι και η FX5600 Ultra ειναι στα ιδια επιπεδα για να μην πω χειροτερη σε επιδοσεις.

Το συμπερασμα τελικα ειναι οτι δεν υπαρχει τιποτα...και απο τις 2 εταιριες σε middle range καρτα γραφικων που να αξιζει την διαφορα χρηματων που ζηταει......

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.