Jump to content



HELP - Πήρα καινούριο PC και κολλάει


shaggy

Recommended Posts

Αν μπορούσατε να με βοηθήσετε στο παρακάτω πρόβλημα θα σας ήμουν υπόχρεος!

Το [σχετικά καινούριο] pc μου με τα εξής χαρακτηριστικά :

INTEL CORE 2 QUAD CORE Q8200 2.33 GHZ LG

KINGSTON KVR1333D3N9K2/4G 4GB (2X2GB) PC

ASUS P5QC

ASUS EN9400GT/DI/1GD2 CUDA 1GB PCI-E RET

WESTERN DIGITAL WD10EADS 1TB CAVIAR GREE

+ένα δισκάκο παλιό που έχω βάλει :

MAXTOR 250S0 250GB - 16MB - SATA BULK

Το πρόβλημα είναι ότι από την αρχή της εγκατάστασης (έβαλα XP) κατά άτακτα χρονικά διαστήματα (και χωρίς να έχω εντοπίσει κάποια αύξηση θερμοκρασίας CPU ή κάποιο πρόγραμμα να το ενοχλεί) κολλούσε [έτσι ξαφνικά κολλούσαν τα πάντα, ακόμα και ο κέρσορας] και ήθελε restart.

Το θέμα δε λύθηκε όταν έβγαλα το maxtor δίσκο [γιατί να λυνόταν άλλωστε]. Πρόσφατα επίσης πέρασα Windows 7, και πάλι συνεχίζεται το πρόβλημα..

Σε ένα forum μου είπαν να τρέξω ένα mem test μήπως ευθύνονται οι RAM, που θεωρητικά είναι συμβατές με το motherboard. Έτρεξα το memtest και έβγαλε λάθη για τις 2 μνήμες μαζί ενώ δεν έβγαλε λάθη όταν το έτρεξα για την κάθε μία μνήμη χωριστά.

Άρα τι υποθέτω τώρα;

Link to comment
Share on other sites

Το λειτουργικό - και όταν είχα XP και τώρα με τα 7 - είναι στον καινούριο WD. Στον παλιό Maxtor δεν υπάρχουν παρά αρχεία άσχετα με τα Windows δηλαδή τραγούδια, φωτογραφίες κτλ. Επίσης ο υπολογιστής έχει κολλήσει και με τους δύο σκληρούς, δεν φταιίει κάποιος από τους δυο. Υπενθυμίζω ότι όταν λέω "κόλλησε" εννοώ από εκεί που ακούω πχ απλά ένα τραγούδι ή εκεί που σερφάρω (δεν τον πιέζω δηλαδή), απότομα παγώνουν όλα. Πράγμα που είναι περίεργο και "μυρίζει" ότι κάτι δεν πάει καλά με το hardware...

Link to comment
Share on other sites

Έτρεξα το memtest και έβγαλε λάθη για τις 2 μνήμες μαζί ενώ δεν έβγαλε λάθη όταν το έτρεξα για την κάθε μία μνήμη χωριστά.

Άρα τι υποθέτω τώρα;

παιρνεις τηλ το κατάστημα και του λες ακριβώς αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αυτό που λέει ο greekfragma.

Για να είμαι ειλικρινής ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ τις τελευταίες μέρες από όταν έκανα εγκατάσταση τα Vista ultimate 64bit. Κολλάει στο άσχετο, χωρίς μπλε οθόνη όμως και restart, κάτι το οποίο περισσότερο με οδηγούσε σε σκληρό δίσκο παρά σε RAM, αν και αυτές είναι πρόσφατα αλλαγμένες. Το περίεργο είναι ότι μου το κάνει ακόμα και με τα πάντα stock.

Εχθές το βράδυ έτρεξα ένα chkdsk /r /f, και από τότε δεν έχει ξανακολλήσει το μηχάνημα (φτου σκόρδα).

Link to comment
Share on other sites

Αν σου έβγαλε πρόβλημα στις δύο μνήμες αλλά όχι στην κάθε μία χωριστά, υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα κάποια από τις υποδοχές της μητρικής για τις μνήμες. Τρέξε το memtest με μία μνήμη σε κάθε μία υποδοχή όχι για πολύ, για κανένα 20λεπτο. Βάλε τη μνήμη στην πρώτη υποδοχή, μετά την ίδια μνήμη στη δεύτερη κλπ και δες σε ποια θα σου βγάλει σφάλμα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.