Jump to content



Maximizing Battery Life


afracten

Recommended Posts

αγορασα ενα νεο λαπτοπ, dv5-1145ev, και θελω να μαθω αν ειναι καλα να το εχω συνεχεια στην πριζα, η να αφαιρω την παταρια, και να το εχω στην πριζα. προς το παρων ατο εχω συνεχεια πανω στην πριζα, με την παταρια πανω.

cooler δεν αγορασα ακομα. επισης χρησιμοποιω την παταρια μεχρι να λειψει εντελως, καθως διαβασα οτι ειναι καλυτερα ετσι. καλα κανω? καμια συμβουλη?:nada:

Link to comment
Share on other sites

Την μπαταρια καλα ειναι να μην την χρησιμοποιεις οταν δε την χρειαζεσαι...δλδ οταν πχ εισαι στο σπιτι!την βγαζεις κ δοσε ρευμα μονο στο λαπτοπ! κ εγω ετσι το εχω!καλα ειναι να την ξεφορτισης πρωτα ομως!!!

Link to comment
Share on other sites

Γενικά τα πράγματα που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι:

1) Οι κύκλοι φόρτισης/εκφόρτισης που κάνει

2) Η παραμονή της στην τροφοδοσία ενώ είναι πλήρως φορτισμένη

3) Η υψηλή θερμοκρασία

Το 1ο είναι προφανές. Αν βγάζεις τη μπαταρία από το λαπτοπ, δεν καταπονείται.

Το 2ο συμβαίνει γιατί τα κυκλώματα που έχουν τα λαπτοπ για να σταματαν τη φόρτιση όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη είτε δε λειτουργούν πολύ καλά είτε όντως όντως σταματάνε τη φόρτιση όταν η μπαταρία είναι στο 100% αλλά όταν πέσει πχ στο 99% θα την ξαναφορτίσουν... Άρα η λύση είναι όταν φορτισεί πλήρως η μπαταρία είτε να βγάζεις το λαπτοπ από την τροφοδοσία είτε να βγάζεις τη μπαταρία.

Το 3ο δε νομίζω να επηρεάζει και πάρα πολύ γιατί φαντάζομαι δεν ψήνεται κιόλας το λαπτοπ.

Γενικά για μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι καλύτερο να τη βγάζεις και να λειτουργείς το λαπτοπ με ρεύμα και γενικά να μην την αφήνεις για καιρό ξεφόρτιστη. Επίσης, ο κύκλος που λέει πως πρέπει να την αφήνουμε πρώτα να ξεφορτίζεται και μετά τα φορτίζεται δεν ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα αν εισαι τυπος που το μεταφερεις αρκετα και θες αυτονομια, την μπαταρια την βγαζεις και την φορτιζεις μονο οταν ειναι να το χρησιμοποιησεις εξω.

Αν απο την αλλη δουλευεις στο λαπτοπ και δεν εχεις ups τοτε δες το σαν μια πολυ καλη λυση.

Link to comment
Share on other sites

απλά όταν βγάζεις την μπαταρία...φρόντιζε το laptop να βρίσκεται σε μπρίζα με ups....p.x τώρα με τα πρώτα πρωτοβρόχια....η δεή θα κάνει ένα σωρό στιγμιαίες διακοπές...μην το έχεις δηλαδή χωρίς μπαταρία σε κανονική μπρίζα να ανοιγοκλείνει....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.