Jump to content



Αφαντο το Win7 boot menu


RGit7789

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους! ;)

Μπαινω κατ'ευθειαν στο ψητο: Στο συστημα μου εδω και καποιο καιρο ειχα εγκατεστημενα τα WinXP, μια εκδοση ubuntu και τα Win7 σε dual boot. Ουσιαστικα υπηρχαν δυο boot menus λογω του οτι λογικα τα win7 δεν χρησιμοποιουν το boot.ini που χρησιμοποιουν τα XP: Tο πρωτο ειχε τις επιλογες (α) Windows 7 και (β) Previous versions of windows και επιλεγοντας το (β) μπορουσες να μπεις στο δευτερο menu οπου ηταν ως επιλογες τα Windows XP και τα ubuntu.

Επειτε απο καποια μαζικα uninstalls (και δυστηχως καποια απο αυτα ηταν και manual -.-) στο partition των win7, το αρχικο boot menu των win7... εξαφανιστηκε, με αποτελεσμα να μην μπορω να μπω στο λειτουργικο. Δοκιμασα να κανω ενα startup repair κανοντας boot απο το dvd των 7, με ειδοποιησε οτι βρηκε καποια σφαλματα και οτι τα διορθωσε αλλα στο επομενο restart καμια αλλαγη. Παρολα αυτα μεσα στο startup repair εμφανιζονται ως εγκατεστημενο λειτουργικο τα win7 στο συγκεκριμενο partition και στο View diagnostic and repair details ολα τα test βγαζουν successful...

Διαβασα οτι αντι του boot.ini που ουσιαστικα καθοριζει το boot menu των XP, τα win7 χρησιμοποιουν το αντιστοιχο των Vista, το BCDEDIT (Boot Configuration Data Editor). Θα μπορουσα απο αυτο να βγαλω ακρη?

Γενικως τι εχετε να προτεινετε, μιας και οσα guides κοιταξα για το boot menu των 7, οι ρυθμισεις τους γινονται μεσα απο το λειτουργικο (στο οποιο εγω δεν μπορω να μπω)?

Thx εκ των προτερων :)

ΥΓ: Αν υπηρχε ηδη παρομοιο thread συγγνωμη αλλα δεν βρηκα κατι στο search.

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιωντας το EasyBCD καταφερα τελικα να μπω στα win7 αλλα τωρα εξαφανιστηκαν ολα τα boot menus (μπαινει με τη μια στα 7) :hehe::upside: :X:

Οπως και να'χει αφου σιγουρευτηκα οτι το λειτουργικο δουλευει κανονικα, τα υπολοιπα ειναι θεμα ρυθμισεων και πειραματισμου. Σ'ευχαριστω και για το VistaBoot απο οτι διαβαζω στην περιγραφη θα μου φανει αρκετα χρησιμο! ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.