Jump to content



Personal Web Server


cherryman

Recommended Posts

Γνωρίζει κάποιος να μου πει πως ακριβώς λειτουργεί το εν λόγω πρόγραμμα;

Αυτό που θέλω πιο πολύ να μάθω, έιναι αν γίνεται να "εκπέμπει" το site το PWS στο internet και αν ναι, πως.

Την λειτουργία του πάνω κάτω την έχω καταλάβει. Μέσα από το LAN φαίνεται κανονικά η σελίδα, βάση της address που δίνει το ίδιο το PWS. Αλλά όταν πρόκειται για το internet, δεν μπορεί να την δει κάποιος άλλος.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή αναφέρεσαι σε δίκτυο, πώς είναι συνδεδεμένος ο υπολογιστής που έχει τον pws με το internet; Μέσω dialup ή μέσω άλλου υπολογιστή/router;

Γιατί αν είσαι μέσω ρουτερ, δεν νομίζω πως μπορεί να τον δει άλλος εκτός του τοπικού σου δικτύου λόγω του ότι έχεις IP της μορφής 192.168.0.x.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, θα το βλέπει, γιατί o υπολογιστής με τον σερβερ θα έχει ip από τον παροχέα σου εκτός από αυτή του εσωτερικού δικτύου.

Μόνο που θα πρέπει να προσέχεις αρκετά τους crackers... ;) Θα σε τρελάνουν στις επιθέσεις μόλις βρουν ανοιχτές πόρτες.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από DJD [07-10-2003 και 10:46]

Βασικά χρειάζεται να κάνεις ένα static nat λέγοντας του ότι η ψεύτικη ip του εσωτερικού σου δικτύου θα γίνεται forward στην αληθινή στη πόρτα 80 (web).

Για πέστο λίγο πιο λιανά αυτό, δεν το κατάλαβα. Δηλαδή μου λες ότι μπορεί να το βλέπει και από το pc χωρίς την σύνδεση. Static nat? Τι είναι αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως διάβασα βιαστικά τα ποστ νόμισα ότι είχες router... Το nat είναι τα αρχικά του 'Network Address Translation' και στην ουσία αυτό που κάνει είναι να "μεταφράζει" πολλές ψεύτικες σε μία ή αντίστοιχα σε πολλές αληθινές ips. Το static nat στην ουσία είναι αντιστοίχιση μιας ψεύτικης ip σε μια αληθινή είτε σε κάποιο interface. Το static nat επίσης μπορεί να κάνει και forwarding όχι μόνο ip αλλά και port. Δε ξέρω πως μπορείς να το κάνεις αυτό από τα windows.. ίσως με κάποιο advanced firewall ή με ειδικό στήσιμο κάποιου πρόξυ.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από λίγο ψάξιμο είδα ότι η συγκεκριμένη μέθοδος (NAT) γίνεται μάλλον μέσω Unix/Linux.

Υπάρχει μια αντίστοιχη διαδικασία για windows; Κάτι με DNS ίσως;

Αν μπορείτε να βοηθήσετε plzzzzzz.

:D

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από DJD [08-10-2003 και 01:57]

Mε linux γίνεται αρκετά εύκολα μέσω ipchains και ipforwarding.. για windows.. θα ψάξω μπας και βρω τίποτα :)

Ευχαριστώ DJD. Οι μάστορες φαίνονται.

Link to comment
Share on other sites

DJD σε προηγούμενο post είπες ότι μέσω linux γίνεται εύκολα με ipchains και ipfordwarding.

Στο link που μου έδωσες βρήκα ένα σχετικό άρθρο για IP fordwarding σε W2K. Έκανα τα βήματα που μου είπε και το ενεργοποίησα, (ip router) αλλά δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι. Βασικά δεν άλλαξε μιας και ακόμα το site δεν είναι ορατό σε άλλους χρήστες από το internet. Μήπως ξέρεις πως λειτουργεί αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Το ρόλο του web server τον παίζει ο IIS ή ο apache; Δυστυχώς με IIS δε τα πάω καλά και δε μπορώ να βοηθήσω.. :( Αν όμως είσαι με apache και έχεις κάνει τα σωστά βήματα με το IP Forwarding τότε για κάνε μου ένα paste του τι έχει μέσα το .htaccess αρχείο. :toomuchne

Link to comment
Share on other sites

Τελικά απ' ότι φαίνεται, θα πρέπει να βάλω στο pc νούμερο 1 τον PWS, εκτός και αν έχει και κάπιος άλλος αν προτείνει κάτι. Λέω, αν έχει κάποιος, αλλιώς Χιροσίμα αγάπη μου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.