Jump to content



Καθαρισμός-Επιδιόρθωση οπτικών φακών (αστιγματισμού, μυωπίας, κρύσταλλοι,πλαστικά...)


ManosRK

Recommended Posts

Καλησπέρα πέρα για πέρα σε όλους :)

Προσφάτως (το καλοκαίρι) άρχισα μετά από διακοπή αρκετών χρόνων να φοράω πάλι γυαλιά (έχω αστιγματισμό και αμβλυωπία - πόσους βαθμούς μην ρωτάτε :hehe:) και αναρωτιόμουν μήπως υπάρχει κανένα ειδικό κιτ-άκι καθαρισμού (που να ΔΟΥΛΕΥΕΙ πραγματικά :p) για φακούς όλων των ειδών να πάρω από το ίντερνετ. Λογικά θα υπάρχουν σε καταστήματα τέτοια (έεελα! :p) αλλά δε θέλω να μπλέξω με πήγαινε-έλα αλλά ούτε και με μαγαζιά εξωτερικού. Επίσης ο καινούργιος μου οπτικός (που υποτίθεται είναι καλός - την κατάρα μου να'χει:sorry:) που πήρα τα τωρινά μου γυαλιά φαίνεται δε μου έδωσε της προκοπής ή ο συνεργάτης του είναι μάπας, δε ξέρω, με το παραμικρό μου κάνουνε γρατζουνιές απάνω οι φακοί (σε τρομερά ξεφτιλέ επίπεδο, δηλαδή καταντάει γελοίο το πόσο εύκολα κάνει έστω και το παραμικρό σημαδάκι και φαίνεται μετά σαν κάτι μεγάλο!!!!!) οπότε έλεγα μπας και υπάρχει κάποιο κιτ πάλι αλλά για επιδιόρθωση γρατζουνιών -που να κάνει δουλειά (άκουσα ότι κάνει η οδοντόκρεμα αλλά δε το διακινδυνεύω :p). Thanks :D

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι μπορείς να αφαιρέσεις τις γρατζουνιές.

Νομίζω ότι υπάρχει κάποια επίστρωση-φίλτρο που βάζουν σε μερικές περιπτώσεις που τα καθιστά ακόμα πιο ευαίσθητα.

Θέλουν προσοχή, από την αρχή.

Προσωπικά, τα γυαλιά τα καθαρίζω μόνο με στεγνό καθαρό πανάκι. Αν το πανάκι τα βρίσκει σκούρα, χρησιμοποιώ ένα πολύ mild καθαριστικό με χλιαρό νεράκι και απαλό σκούπισμα.

Link to comment
Share on other sites

Έστω τις επιφανειακές, δε μπορεί κάποια kit ή πατέντα θα έχει :p για τόσα άχρηστα πράματα υπάρχουν kits :p, ε ναι με το πανάκι που σου δίνουν το κάνεις, για τα σκούρα είναι το θέμα, ΒΑΡΙΕΜΑΙ να τα πλένω :hehe: (το υγρό και το πανί για την οθόνη του πισί δε κάνει ? :hehe:)

Link to comment
Share on other sites

Τι να σου πω...εγώ σε κάθε οπτικό που έχω πάει (θα'ναι 2-3) δεν μου έχουν πει τίποτα για διαφορετικά υλικά, όλοι μου δίνανε κρύσταλλο και ούτε με ρωτάγανε καν για κάτι διαφορετικό. Ατσούμπαλος δε μπορώ να πω ότι είμαι, σε φυσιολογικά πλαίσια :p, μικροατυχήματα συμβαίνουν πάντα. Τα προηγούμενα γυαλιά μου ήταν ανθεκτικά, μέχρι και σε ξύλο από ένα μέτρο ύψος (και κάνανε και 2πλή λούπα στον αέρα :hehe:) τα είχα ρίξει και δεν παθαίνανε το παραμικρό, συτά με το ελάχιστο κάνουνε σημάδια (που φαίνονται σαν σημαδάρες φυσικά όταν βλέπεις από μέσα και σου σπάνε τα νεύρα λολ), τι να πω...

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει για τις γρατσουνιες κατι.

Αν εισαι ατσουμπαλος (οπως εγω) απλα δεν παιρνεις γυαλια με κρυσταλλο, αλλα με πλαστικο φακο κ εισαι καπως καλυτερα !

πλαστικο rulezzz

προχθες εκανα ενα ρεκτιφιε σε ενα παλιο μου ζευγαρι γυαλια

που το ειχα παροπλισμενο επειδη μου ειχε σκασει μια logo στιγμης στα μουτρα και ειχε γινει σκ@τα

φαντασου οτι εξυσα τα πολυκαρβονικα κρυσταλλα με φαλτσετα για να βγαλω τη ξεραμενη Logo

και δεν εμεινε το παραμικρο ιχνος, ουτε γρατζουνια.

και απο πεσιμο απλα δεν νοιωθουν.

και επιδεχονται και μεγαλη λεπτυνση εαν εχεις προβλημα με χοντρους φακους

χωρις εντονη παραμορφωση.

προτεινονται ανεπιφυλακτα!

ακολουθει παραγραφος οff topic:

για την ιστορια του project

ευτυχως ο σκελετος ηταν τιτανιου

εφαγε ενα καλο τριψιμο με dremel να φυγει το χρωμα και οι κολλες

και ενα βουρτσισμα - γυαλισμα στη βουρτσα

και εχει γινει καλυτερος απο καινουριος

με ενα υπεροχο ματ βουρτσισμενο φινιρισμα,

καινουρια επιρρηνια και 4αρι θερμοσυστελλομενο για επενδυση στα ακροβραχιονια

τρελλη μυωπικη μοντα λεμε...

Link to comment
Share on other sites

Τι κρύσταλλα ρε παιδιά... πλαστικό ftw.

Εμένα τα δικά μου έπεσαν από τον 2ο όροφο στην άσφαλτο (είχα κουρευτεί και την ώρα που κοίταζα κάτω στην αυλή του σχολείου τα πιπίνια και τα ντεκολτέ τους, έρχεται ένας χάφτας από πίσω και μου παίζει φάπα :...:) και δεν έπαθαν απολύτως τίποτα.

Αυτό που γδέρνεται είναι η επίστρωση όπως είπαν τα παιδιά. Μπορείς να ζητήσεις και χωρίς επίστρωση φακούς αλλά θα ζαβλακώνεσαι από τον ήλιο :confused:.

Όπως και να έχει το πρόβλημα που λες είναι το major pain in the ass για τους διοπτροφόρους στην Ελλάδα.

Η δική μου συμβουλή καθαρισμού είναι ένα απλό βαμβακερό πανάκι ή γενικα κάτι που δεν αφήνει ίνες. Φυσικά αυτό το κάτι ή το πετάς αν είναι αναλώσιμο ή το πλένεις άνα 3-4 χρήσεις, ανάλογα και με την επιφάνεια πάντα.

(προσωπικά τα σκουπίζω πάνω στο βαμβακερό μου κοντομάνικο που έχω για το σπίτι και σε ότι ρούχο βρω. Νισάφι πια 12 χρόνια να γυαλίζω τζαμαρίες :slap:)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ! :p κι εγώ έχω πανάκι ή (καθαρό) ρούχο όπου βρω αλλά τα "χοντρά" ρε mamwto δε φεύγουνε με σκέτο σκούπισμα αυτό είναι το κακό :hehe: Θες δε θες θα σε κάνουν να τα μπουγαδιάσεις :p, τελικά τα γυαλιά μου εμένα είναι πλαστικά :nada: Το συμπέρανα σήμερα όπου τα έριξα κάτω από τα νεύρα μου και μετά τα "πήρα στο χέρι" κανονικά :p. Βγήκαν οι φακοί και τους έπιασα (κουμπωτοί ητανε οπότε τους ξανάβαλα στην θέση τους και brand new) αλλά και πάλι, πλαστικό και να κάνει τόσο εύκολα σημάδια ? Φαίνεται ναι θα έχουν καμιά επίστρωση, δε ξέρω τι να πω. Thanks :D

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες σε πλαστικους φακους.

Παντως τα υπερ τους ειναι απειρα εν συγκριση με κρυσταλλα(βαρος,αντοχη κλπ) τοσο πολυ που καθιστουν τα κρυσταλλα off για οποιον σεβεται την οραση του.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εμένα αν μου λέγανε τα πλαστικά που έχω, με τα κρύσταλλα που είχα κι έχουν περάσει από τα μάτια μου (:hehe:) πιο να διαλέξω θα έλεγα κρύσταλλα FTW :p, ΤΟΣΟ χάλια είναι τα πλαστικά μου :p

Link to comment
Share on other sites

κοίτα χρόνια έπαιζα με πλαστικούς φακούς... ε έχω βάλει 3 χρόνια τώρα κρύσταλλα και απλά δεν τα αλλάζω με πλαστικά.

Και μην θεωρείται ότι είμαι χρήστης που τα προσέχει. Απλά για να πάρεις καλή ποιότητα σε πλαστικά τα πόσα είναι τραγικά(τουλάχιστον για την γκαβομάρα μου)

Link to comment
Share on other sites

κοίτα χρόνια έπαιζα με πλαστικούς φακούς... ε έχω βάλει 3 χρόνια τώρα κρύσταλλα και απλά δεν τα αλλάζω με πλαστικά.

Και μην θεωρείται ότι είμαι χρήστης που τα προσέχει. Απλά για να πάρεις καλή ποιότητα σε πλαστικά τα πόσα είναι τραγικά(τουλάχιστον για την γκαβομάρα μου)

Lazors?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.