Jump to content



Πρόβλημα με υπολογιστή


mitsos1os

Recommended Posts

Καλησπέρα σας... Ρε παιδιά έχω απελπιστεί με ένα παλιό PC. Δούλευε κανονικά, ώσπου μια μέρα το έκλεισα.... Και αυτό ήταν.... Όταν πήγα να το ανοίξω, ξεκίναγε μόνο ο πύργος, αλλά δεν άναβε η οθόνη. Έχοντας πάθει παρόμοιο πρόβλημα θεώρησα ότι φταίει το τροφοδοτικό. Όντως όταν το κοίταξα, είδα ότι δεν λειτουργούσαν τα ανεμιστηράκια του, οπότε πίστεψα ότι κάτι είχε να κάνει με αυτό. Όμως το αντικατέστησα, κι έχω ακόμα το ίδιο πρόβλημα. Με μια πιο προσεκτική ματιά, είδα ότι αφού το ανάψω δεν προχωράει καθόλου στην διαδικασία εκκίνησης αφού το λαμπάκι του (σκληρού δίσκου που λέμε, συνήθως πορτοκαλί), δεν ανάβει καθόλου, ούτε στιγμιαία. Μπορεί να καταλάβει κάποιος τι μπορεί να φταίει, χωρίς να δοκιμάζω ένα ένα άλλα εξαρτήματα καθώς δεν τα έχω; Εγώ το μόνο που φαντάζομαι, είναι η μητρική λόγω του ότι δεν προχωράει η διαδικασία εκκίνησης. Κάθε παρατήρηση και πρόταση ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτές τις περιπτώσεις, αφαιρείς όλα όσα δεν χρειάζονται για να λειτουργήσει το pc (ουσιαστικά αφήνεις μόνο επεξεργαστή, ένα στικ μνήμης και κάρτα γραφικών). Ούτε usb ούτε πληκτρολόγια.

Βάλε-βγάλε την κάρτα γραφικών και την μνήμη και αν δεν παίξει, δοκίμαστε 2ο στικάκι.

Δες πρώτα σε πια θέση χρειάζεται μνήμη για να δουλέψει και δοκίμασέ τα ένα ένα εκεί.

Τσέκαρε και ότι η ψύκτρα σου πατάει καλά στον επεξεργαστή και κάνε και ένα clear cmos.

Για να μην ξεκινάει καν, μητρική/επεξεργαστή δείχνει αλλά βγάλε όλα τα μη απαραίτητα καλού κακού μπας και το μπλοκάρει κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.