Jump to content



virtual memory


vgiozo

Recommended Posts

Από τον πρώτο καιρό που άρχισα να ασχολούμαι με τους υπολογιστές διάβαζα στα περιοδικά και άκουγα για τη ρύθμιση της εικονικής μνήμης του λειτουργικού...

Πολλές φορές δοκίμασα να βάλω σταθερό μέγεθος στην εικονική μνήμη, χωρίς να δώ ποτέ καμιά βελτίωση, αλλά ούτε και προβλήματα, εκτός κι αν υπερέβαλα πχ 200 mb εικονική μνήμη.

Η δική σας εμπερία ποιά είναι;

- Βοηθάει η ρύθμιση της εικονικής μνήμης στη βελτίωση της απόκρισης του λειτουργικού

α. είτε άμεσα ( -αισθητή- αύξηση της ταχύτητας στην εκκίνηση / χρήση εφαρμογών)

β. είτε έμμεσα ( περιορισμός της κατακερμάτισης των αρχείων στο σκληρό δίσκο )

- αν ναί, ποιές ρυθμίσεις δίνουν καλύτερα αποτελέσματα;

Link to comment
Share on other sites

Το μεγεθος που θα εχει το pagefile εικαζετε οτι πρεπει να ειναι 1.5 φορα αυτο της μνημης.Βεβαια οσο τα MB της μνημης μας αρχιζουν και αυξανουν πολλα αλλαζουν.Για παραδειγμα εγω με ενα GB εχω αλλο τοσο σε ξεχωριστο δισκο , αυτο ηταν και το καλυτερο που ειδα στο μηχανημα μου κυριως σε φορτωματα παιχνιδιων....Οποτε με το μεγεθος παιζεις και βλεπεις , για το που θα το εχεις καλο ειναι σε 2ο δισκο (εαν εχεις και οχι σε αλλο partition...)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι όταν είχα δοκιμάσει 1Giga μνήμη είδα ότι δεν χρειάστηκε να έχω καν pagefile, ακόμα και στα "βαρβάτα" παιχνίδια το 1G ήταν αρκετό. Με τα 512 που είμαι τώρα, έχω βάλει άλλα 512MB σε διαφορετικό δίσκο.

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται απο την χρήση που θα κάνεις.

Αλλες ρυθμίσεις αποδίδουν ενα θα ανοίγεις 500+ΜΒ εικόνες σε πρόγραμματα επεξεργασίας εικόνας, άλλες αν το PC θα είναι database/web server κτλ.

Για "καθημερινή χρήση" (ελαφριές εφαρμογές - παιχνίδια) δεν νομίζω οτι πρέπει να σε αποσχολεί. Τα καλύτερα γενικά settings είναι αυτά που αναφέρει ο Vag.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.