Jump to content



Πρόβλημα με IDE boot (Λύθηκε)


Ταμτάκος

Recommended Posts

Έκατσα σήμερα να συναρμολογήσω τα κομμάτια του 2ου PC (τα specs φαίνονται στην υπογραφή μου) και να το ετοιμάσω για χρήση. Όλα μπήκαν καλά και με την μία boot...καλό σημάδι. Μέχρι εκεί όμως.

Το πρόβλημα είναι πως δεν μου αναγνωρίζει η μητρική τα IDE drives για να μπω στο λειτουργικό. Έχω πάνω 2 δίσκους, κανένας από τους οποίους δεν είναι SATA. Με μια γρήγορη ματιά, είδα πως δεν υπάρχει εγγενής υποστήριξη IDE, αλλά γίνεται μέσω τρίτου ελεκτή, ο οποίος στην περίπτωσή μου είναι Jmicron...υπάρχει κάποια λύση ή θα πρέπει να πάρω SATA σκληρό (ξέρω πως είναι φθηνοί, αλλά έχω αρκετούς πια). Επειδή και το dvd-writter είναι ide, μάλλον θα έχω και πρόβλημα στην εγκατάσταση των win7 (εκτός αν υποστηρίζει η μητρική boot από usb stick).

Link to comment
Share on other sites

Μήπως κάτι δεν κάνεις σωστά με τα τζαμπεράκια των σκληρών; Μην ξεχνάς πως στο ide channel οι συσκευές ορίζονται σαν master και slave μέσω των τζάμπερ που έχουν στο πίσω μέρος τους. Επίσης μπες στο bios και δες αν είναι ενεργοποιημένος ο ide ελεγκτης (δύσκολο να μην είναι).

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να ενημερώσω πως βρήκα την λύση. Δυστυχώς πρέπει να ομολογήσω πως την έπαθα σαν αρχάριος. Δεν έβλεπε τον controller από το BIOS αν και ήμουν σίγουρος πως το είχα κάνει enable (οπότε το πέτυχε σωστά ο alexgk). Τελικά, κάνοντας load setup defaults είδε τους δίσκους και βρήκα την ηρεμία μου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.