Jump to content



manual overclocking vs auto overclocking (o.c. genie)


wesaty

Recommended Posts

οπου εισαι σταθερος!!!

και φυσικα δες και για διαφορες σε θερμοκρασιες! (γενικως σε auto καταστασεις υπαρχει μια ταση να τσιμπανε τα ρευματα, και να ανεβαινουν και τα temps)

υγ: αν δεν εχεις ξαναασχοληθει με το θεμα ισως να ηταν καλυτερο να ξεκινησεις με manual ρυθμισεις, να αναγκαστεις να μαθεις και λιγα πραγματα...και εγω ετσι ξεκινησα :p

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω extreme καταστάσεις ,ας πούμε στα 3.7 mhz ειναι αρκετό

:p για τα 3,7mhz μαλλον να κατεβασεις τασεις!!! απλα ειπα να κανω το αστειο μου πρωτα... :)

στο θεμα μας τωρα: οι καινουργιοι i5/i7 εχουνε ενσωματωμενο τον ελεγκτη για τα pci/-x lanes και με μαμα ρευματα δεν πανε πολυ ψηλα (εν αντιθεση με τους i7 9XX) οποτε πολυ συντομα (σε mhz ομιλωντας παντα) θα χρειαστει να τα ανεβασεις!

επισης το turbo off οταν κοιτας σε τετοιες ψηλες συχνοτητες!!! εγω πχ με εναν i7 860 με turbo και hyperthreading on παω μεχρι τα 3.1 @stock ρευματα (μιλαμε για ~3.9 οταν δουλευει single-threaded, ετσι?)

με turbo off, ΗΤ ΟΝ παει ~3.4 και απο κει και περα δινω ρευμα! παντως απο temps φαινεται να τα πανε πολυ καλα ασχετως του ανεβασμενου (σε σχεση με εναν i7 920 πχ) ρευματος!

Link to comment
Share on other sites

Τι είναι καλύτερο για ι5 750 ?Δεν θέλω extreme καταστάσεις ,ας πούμε στα 3.7 mhz ειναι αρκετό,αν μπρείτε να βοηθήσετε θα το εκτιμούσα!!:hmm:
Στην Asus μου τα βασικά settings (vcore, etc) τα έχω manual, ενώ τα υπόλοιπα είναι auto.

Θα το εψαχνα παραπάνω, αλλά αφού είμαι stable με 1.3@4.0 δεν μπαίνω στην διαδικασία.:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.