Jump to content



Gigabyte P55A-UD6 a usb device malfunctioned and exceeded power limit


umarth777

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλο το forum. Πριν από λίγο καιρό αγόρασα καινούργιο υπολογιστή. Δυστυχώς από την πρώτη στιγμή μου εμφανίζει έντονα ένα πρόβλημα. Τα windows Xp μου βγάζουν ένα notification που λέει:

a usb device malfunctioned and exceeded power limit of its HUB port

Motherboard: Gigabyte P55A-UD6

Επεξεργαστής: Ι7-860

Μνήμη: DDR3 1333Mhz Cl7

Έβγαλα όλες τις συσκευές usb που είχα, έναν εκτυπωτή (που έτσι και αλλιώς ήταν κλειστός), ένα ποντίκι και μία web camera. Άλλαξα θέσεις σε όλες τις συσκευές (αργότερα). Τίποτα. Στο τέλος αφού μου είχε σπάσει τα νεύρα το μόνο που αναγκάστηκα να κάνω είναι να πάω στο device manager και να επιλέξω αυτή η συσκευή να είναι ανενεργή.

Το ποντίκι είναι καινούργιο και έχω δοκιμάσει δύο διαφορετικά. Η web camera όπως και ο εκτυπωτής στον παλιό μου υπολογιστή δουλεύουν μια χαρά.

Στα windows 7x64 το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο αν και ΥΠΑΡΧΕΙ. Στο device manager μου έχει θαυμαστικό πάνω στις "υποτιθέμενες" συσκευές. Drivers πιο καινούργιοι δεν υπάρχουν και όταν πάω να κατεβάσω πιο καινούργιους μου λέει ότι έχεις τους τελευταίους!

Στα ubuntu 9.10x64 δεν έχω δει κάτι αν και αυτό δεν λέει κάτι γιατί είμαι καινούργιος χρήστης σε αυτά που σημαίνει ότι απλά μπορεί και να μην το έχω πάρει είδηση.

Το ποντίκι το έχω πλέον συνδέσει σε μπροστινή θύρα γιατί στις πίσω θύρες κάθε τρεις και λίγο σταματούσε να δουλεύει. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει? Είναι ελαττωματική η μητρική?

Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λύθηκε μάλλον το πρόβλημα. Αν και τα update του bios δεν έδειχναν να λύνουν αυτό το πρόβλημα. Μετά το update του BIOS και μετά από ένα Clear (χωρίς ρεύμα πάτημα του κουμπιού on-off για 10sec) δείχνουν καλύτερα τα πράγματα. Η motherboard είχε version bios V3 που ήταν του Νοεμβρίου ή Δεκεμβρίου, προς μεγάλη μου έκπληξη είχε φτάσει το V7 σήμερα. Anyway όπως είπα, ας το θεωρήσουμε λυμένο αυτό το πρόβλημα (αν και στα 7 συνεχίζει να μου λέει ότι του λείπουν κάτι drivers). Τουλάχιστον δεν χάνονται όλη την ώρα οι usb συσκευές που είναι το πιο βασικό συν του ότι σταμάτησαν τα άπειρα Notifications στα XP (χμ... τελικά μήπως τα xp συνεχίζουν να είναι μπροστά ακόμα και από τα 7? )

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.