Jump to content



Οσο αφορα το ψυγειο?


DD-jimakos

Recommended Posts

Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους εσας :) ειναι το πρωτο μου ποστ και σχετικα νεος στο χορο του watercooling.χωρις να θελω να σας κουραζω με μια μεγαλη εισαγωγη και ροδοπεταλλα γυρω γυρω θα μπω κατευθειαν στο θεμα που με απασχολει ας το πω.

ποια η διαφορα απο τα ψυγεια που ειναι κατασκευασμενα απο αλουμηνιο με αυτα απο χαλκο και γιατι να μην τα προτειμουμε για την κατασκευη μας?

ευχαριστω για το χρονο σας:)

Link to comment
Share on other sites

Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα ψυγεία χαλκού και αλουμινίου έγκειται στην θερμική αγωγιμότητα των 2 υλικών.

Το αλουμίνιο έχει 237 και ο χαλκός έχει 401.

Άρα τα χάλκινα είναι πιο αποδοτικά.

Αυτά τα 2 link θα σε βοηθήσουν..

http://www.x-park.gr/modules/smartsection/item.php?itemid=25

http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_conductivities_of_the_elements_(data_page)

Link to comment
Share on other sites

Επίσης έχει γραφεί ξανά εδώ, καλύτερα να έχεις όλα τα εξαρτήματά σου χάλκινα, για την αποφυγή διάβρωσης από ανταλλαγή ιόντων.

Δες και εδω:

http://www.thelab.gr/showpost.php?p=577997&postcount=20

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από το γεγονός ότι ο χαλκός έχει μεγαλύτερη θερμική αγωγιμότητα, όπως σωστά επισήμανε ο "carrion", υπάρχουν και άλλες παράμετροι που εξετάζονται στα ψυγεία : η πυκνότητα των fins, το πάχος του ψυγείου, η ύπαρξη ή όχι παράλληλων καναλιών, η αντίσταση στη ροή του υγρού, κλπ.

Link to comment
Share on other sites

να ειστε καλα βρε παιδια ναι ειναι πολυ περιπλοκο το θεμα watercooling και ενα παραπανω στο καθε αντικειμενο μεσα σε αυτο

(ψυγειο,waterblock,κτλ)

χθες τελειωσα το καρα custom waterblock μου:jump: ειναι καπως extreme μπορω να πω αλλα την δουλεια του την κανει με το παραπανω καλα :).συντωμα θα ανεβασω και φωτος στην καταλληλη ενωτητα βεβαια να σας δειξω τι καταφερα να κανω και εγω ο νεοσυλλεκτος :)

Link to comment
Share on other sites

Έφτιαξες μόνος σου μπλοκ; Άντε μπράβο! Εγώ ξεκίνησα να φτιάξω ένα πριν 2 χρόνια αλλά το παράτησα. Πολύ σκληρός ο χαλκός και χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία.... άστα. Θέλουμε και φωτό αν έχεις.

Link to comment
Share on other sites

ναι εντελος μονος μου το εφτιαξα:jump: ψιλοβιομηχανικο στυλακι εχει αλλα κανει δουλεια,φωτο θα ανεβασω πολυ συντομα,καθε σχολιο ευπροσδεκτο:).

σαν υλικο ναι ειναι σκληρο ο χαλκος τρελλα εργαλεια δεν χρειαζονται,γκαζακι που κανουμε καφε,ενα φλωγηστρακι σε σχημα στυλο,καλα'ι' υπομονη και σε χορο αεριζομενο λογο καπνου που δημιουργειται απο το καψημο τις σολντερινης(καθαριστικο υγρο για καθαρισμα στο σημειο κολλησης).

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη για την αθλια ποιοτητα των φοτο ειναι τραθηγμενες απο κινητο.

τα μαυρα σημεια που φενονται σαν καμμενα ειναι η ψημενη σολντερινη,ενα βαψηματακι σε μαυρο χρωμα και θα γινει μια χαρα,ετσι και αλλιος δεν το εχω για εκθεση;).καθε σχολιο ευπροσεδκτο.

υλικα

2 ρακορ τουμποραματος 16mm

2 κομματια χαλκοσωληνα φ15 σχηματος U το καθε ενα

1 βαση απο ψυκτρα χωρις fins παλαιας καρτας γραφικων.

2 μουφες χαλκοσωληνα για την κατασκευη του πανω μερος οπου ειναι τα λαστιχα με τα ρακορ.

συνολικο κοστος 13 ευρω

http://img717.imageshack.us/img717/3455/dsc00308k.jpghttp://img713.imageshack.us/img713/859/dsc00307llzj.jpghttp://img695.imageshack.us/img695/6724/dsc00301h.jpg

Link to comment
Share on other sites

Παρόλο που μπορεί να μην κάτσει καλά στο μάτι, η προσπάθεια είναι εξαιρετική.

Συγχαρητήρια !

Έχεις καμιά φωτό από τη διαδικασία κατασκευής, για να μας δείξεις, ώστε να καταλάβουμε καλύτερα τι ακριβώς έχει γίνει ?

Περιμένουμε επίσης να μας δώσεις και καμιά θερμοκρασία σε διάφορα επίπεδα stress.

Link to comment
Share on other sites

οχι δυστηχος δεν εχω φοτο απο το σταδιο εξελιξης.δεν με εκοψε εκεινη την ωρα,αλλα σιγουρα θα υπαρξει απο την κατασκευη που θα γινει για την καρτα γραφικων,θα γινει ακριβως η ιδια διαδικασια.

οσο αφορα της θερμοκρασιες να τις ανεβασω εδω? η σε αλλη ενοτητα επιδη μαλλον θα ειμαστε off topic αν και εχουμε ξεφυγει καπως.

εδω η προχειρη κατασκευη μου ακομα εξελησεται

http://www.thelab.gr/showthread.php?p=1062763825#post1062763825

Link to comment
Share on other sites

Οπτικά δεν είναι όμορφο, αλλά δεν πειράζει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι μέσα στο μπλοκ τι έχεις κάνει για τη ποή του νερού. Έχεις αυλάκια, είναι κενό; Τί;

κενο το απολυτο κενο :) φαντασου το σαν μια μπανιερα :)

Link to comment
Share on other sites

ναι οπτικα ειναι αθλιο βασικα χαχαχα αλλα ειπαμε ειναι ακομα στο στησιμο τηα βαφτει βεβαια αλλα χαλαρα μου αρκει που ειναι σχεδον τζαμπα κατασκευη και δουλευει με το παραπανο ;)

Link to comment
Share on other sites

Να τα δικά μου:

001_3072_EksartimataWC.jpg

Βασικά ήθελα να του κάνω αυτά τα αυλάκια για μεγαλύτερη επιφάνεια τρομάρα μου αλλά δεν το ολοκλήρωσα. Τα υπόλοιπα εξαρτήματα είναι μια σωλήνα 1/2 ίντσας για είσοδο και έξοδο νερού και μια μούφα μεγάλη για καπάκι.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.