Jump to content



Πρόβλημα σε δίκτυο εταιρείας


AGRIMI

Recommended Posts

έχω στήσει σε μια εταιρεία ένα δίκτυο με έναν κεντρικό υπολογιστή σαν server με windows xp proffesional και 2 laptop με vista 32 bit prenium. το θέμα ήταν να μπορούν όλοι και να βλέπουν έναν φάκελο.

τώρα πήραν ένα ακόμα laptop με vista prenium και ενώ κάνω τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις μου ζητάει κωδικό για να μπει στον υπολογιστή και γενικώς σε οποιονδήποτε βρίσκεται στο δίκτυο. έχω δοκιμάσει την απενεργοποίηση κωδικού και διάφορα άλλα τα οποία δεν λειτουργούν. πιστεύω ότι άμα βάλω στον κεντρικό υπολογιστή κωδικό ή ακόμα και σε όλους θα παίξει αλλά το θέμα είναι ότι δεν μου το επιτρέπουν επειδή μπορεί ανά πάσα στιγμή τα laptop να τα χρησιμοποιούν άλλοι που έρχονται από άλλες περιοχές (και είναι φυσικά του δικτύου της εταιρείας). γι ' αυτό οι χρήση κωδικών είναι η τελευταία.

περιμένω απαντήσεις γιατί θα πάω από εκεί αύριο ή μεθαύριο.

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απ' όλα, και έχοντας απενεργοποιημένο τον κωδικό για το δίκτυο, ενεργοποίησε τον χρήστη Guest στο μηχάνημα.

Δεύτερον. Σου ζητάει κωδικό για να μπει στο καινούριο laptop και μόνο, ή σου ζητάει κωδικό όταν μπαίνεις και απ' το καινούριο laptop σε κάποιο άλλο PC του δικτύου; Ο shared φάκελος είναι στο PC με τα XP έτσι; Τον οδηγό "Setup a new connection or network" τον έχεις τρέξει στο vista laptop, ή απλά κάρφωσες IP και workgroup μόνο; Εάν ναι, κάντο κι αυτό.

Υποθέτω ότι το XP έχει SP3, και τα Vista SP2, ε;

Link to comment
Share on other sites

μόνο το καινούργιο λαπτοπ ζητάει κωδικό για να δει τον φάκελο στα winxp sp3. θα σε γελάσω αν έχουν τα vista sp2 μιας και όλα τα έκανα από το τηλ. απλά αυτές τις μέρες θα πάω και δεν έχω σκοπό να κάτσω όλη μέρα για λαλακίες. επίσης μου ζητάει και σε οποιοδήποτε pc προσπαθώ να μπω password. αυτό με το quest δεν το έχω κάνει αλλά είναι ενεργοποιημένος κι άλλος χρήστης

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνεις enable τον guest χρήστη όπωσδήποτε και στο vista laptop αλλά ΚΑΙ στα XP. Δοκίμασε επίσης να δημιουργήσεις ένα user account στο vista laptop με το ίδιο όνομα που έχει το user account στα XP. Κάνε και τα υπόλοιπα που σου είπα στο προηγούμενο post και δε πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα.

RIDICULOUSLY SERIOUS EDIT: Μην ξεχάσεις να ελέγξεις και το simple file sharing στα XP. Εάν είναι ενεργοποιημένο, απενεργοποίησέ το και τούμπαλιν.

http://www.easy-for-you.com/images/folderoptions.gif

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.